Pokémon GO: Vektklubbs pokémonpanel tester ut hvor mye du kan forbrenne av det nylanserte pokémonspillet. Alle foto: Julie Solberg

Så mye forbrenner du med Pokémon GO

Publisert: 2016-07-28 10:44

Spiller du lenge nok, kan du faktisk forbrenne en BigMac-burger fra McDonalds.

Det er ingen tvil om at Pokémon Go har fått flere folk opp av sofaen og ut i frisk luft enn noe annet mobilspill har gjort tidligere. Spillet fungerer nemlig slik at du må fysisk ut å jakte pokémonene selv, det hjelper nemlig ikke å sitte stille i sofaen lenger som du kunne gjøre i det opprinnelig spillet som ble lansert i 1996.

Så lenge du har en telefon med iOS eller Android kan du bli en pokémonjeger. Alt du trenger å gjøre er å laste ned mobilspillet på telefonen, så er du klar. Mobilspillet går ut på å fange flest pokémons ved å følge et kart hvor du ser hvor de ulike pokémonene befinner seg. Deretter må du fysisk gå å fange de med pokéballene du har fått utdelt. Går du tom for baller, må du lete på kartet etter «pokéstops» hvor du kan fylle på flere.

EKSPERTER: Pokémon Go har kommet for å bli

FROGNERPARKEN: Det kryr av pokemonjegere i den kjente Osloparken.

Ekspert-tipsene: Slik blir du den beste pokémon Go-treneren

Engasjementet runt spillet er enormt, og historiene har vært ville: Folk har gått flere mil om dagen for å bli den beste pokémontreneren, folk har havnet i andre byer av å spille spillet og folk har klatret opp fjell for å fange kjendis-Pokémon «Pikachu», for å nevne noen.

Skal vi tro alle historier og utviklingen spillet har, virker det nesten som at folk vil bli OL-utøvere av spillet snart. Eller i hvert fall ganske veltrente etter hvert som de kriger seg frem til å bli den beste pokémontreneren.

Ivrige jegere

Pokémonjegerne Anders og Arne Martin har spilt spillet i snart 12 uker og spiller hver eneste dag.

Pokémonjegerne Anders (29) og Arne Martin (29) har spilt pokémon i snart 12 dager. Tiden de bruker på spillet er omtrent 10 timer hver dag.

– Jeg forbrenner nok ikke noe mer til daglig nå etter jeg har begynt å spille pokémon, for nå spiller jeg pokémon fremfor å dra på treningssenteret, også er jeg ganske heldig for hjemme i stua har jeg tre «pokéstops», noe som gjør at jeg kan spille mye fra sofaen, sier Anders.

Arne Martin derimot er overbevist om at han forbrenner en god del mer etter at han begynte å spille det populære mobilspillet.

– Jeg går flere turer nå, og det kan hende jeg tar meg en liten joggetur i skogen for å fange litt mer, sier han.

Les også: Slik får du mer ut av gåturen

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Så hvor mye kan man egentlig forbrenne i løpet av en dag med pokémonjakt?

Vektklubb tok turen til Frognerparken i Oslo med et testpanel bestående av tre personer med hvert sitt pulsbelte og begynte jakten. Resultatene viste noen variasjoner.

Dersom du er en relativt godt trent person og spiller Pokémon Go i vanlig gå-tempo, kan du forbrenne opp i mot 154 kcal i løpet av en time. Er du en relativt utrent person, kan du derimot forbrenne enda 40 kcal mer.

Det vil si at dersom du er ute å jakter pokémons i over fire timer kan du faktisk forbrenne opp i mot 740 kcal, noe som tilsvarer en BigMac på McDonalds med en halvliter Cola til.

Spiller du Pokémon GO i et litt raskere tempo derimot, og kanskje løper litt, kan du forbrenne nesten det dobbelte.

Men la oss være realistiske.
Hvis vi tenker at de fleste pokémonjegere som spiller aktivt ikke spiller timer i strekk, men kanskje litt nå og da, som til og fra jobb, mens man venter på bussen, på vei til butikken for å handle mat osv, vil du nok ikke forbrenne noe mer enn hva du ellers ville gjort på en dag.

Er man derimot blant de aller ivrigste som drar ut kun for å jakte pokémons kan man tenke seg at det kan ha helsefremkallende effekter. Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktiviet for voksne er 30 minutter i aktivet daglig. Jakter du da flere timer i strekk hver dag, er du godt innenfor det som er anbefalt.

PANELET: Fra venstre Vilde Holta Røssland (22), Gaute Heggestad Sæbø (22) og Michelle Benedicte Eikå (22)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Slik unngår du de verste helgeutskeielsene

Spar du 1000 kcal på kinoturen, uten å kutte ut godteri

Smarte tips for å holde deg mett

Lisbeth Hansen (39) gikk ned 23 kilo på seks månederUte av fitness-boblen

Tone Breivik (34) gikk ned 26 kilo uten å trene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her