VARIGE VANER: Nøkkelen til å lykkes med en vektreduksjon er å opprette gode og sunne vaner.
VARIGE VANER: Nøkkelen til å lykkes med en vektreduksjon er å opprette gode og sunne vaner. Foto: Privat

Slik holder de seg slanke

Julie Solberg
Publisert: 2016-08-20 10:38

Tre av Vektklubbs tidligere medlemmer deler sine beste tips til en sunn og varig livsstil

Den største utfordringen ved å gå ned i vekt og endre en livsstil er nødvendigvis ikke vektnedgangen. Tiden etterpå, når fokuset er at du skal holde vekten, er minst like utfordrende. Det gjelder å være motivert, og ha kontroll på spisevaner og rutiner.

Sarah, Mari og Anita har på hver sin måte lykkes i både å gå ned i vekt - og å holde på en sunn livsstil. Her er er deres tips:

Sarah Berg Nouri

Sarah Berg Nouri gikk ned 23 kilo på 6 mnd.
Sarah Berg Nouri gikk ned 23 kilo på 6 mnd. Foto: Privat

Alder: 22 år
Meldte seg inn i Vektklubb: For cirka fire år siden
Har gått ned: 23 kilo

- Det var fryktelig mange utfordringer jeg ikke var forberedt på da jeg bestemte meg for å endre livsstilen. Min innstilling fra starten var at så lenge jeg ble slank så ville alt ordne seg og den sunne livsstilen ville opprettholdes av seg selv. Så jeg gikk fra å være i en «slankeboble», til å skulle være med på absolutt alt og spise hva jeg ville. Jeg fant ut etter hvert at det fantes en mellomting, det måtte ikke være alt eller ingenting.

– Jeg har fått veldig mange gode vaner etter at jeg bestemte meg for å endre livsstil. Jeg planlegger alltid dagen før sånn cirka hva jeg skal spise dagen etter, og jeg passer alltid på å ha det jeg liker av sunn mat tilgjengelig i kjøleskapet. Jeg fører fortsatt inn det jeg spiser i Vektklubb-appen slik at jeg har kontroll over kaloriene. Jeg trener tre til seks dager i uken, og når jeg skal kose meg, så velger jeg det jeg liker best. Potetgull og smågodt eller hva det måtte være. Jeg syntes det er viktig å kose seg, bare man klarer å begrense seg. Man trenger ikke å spise opp hele potetgullposen for eksempel, eller dytte i seg en hel 250 gram melkesjokolade. Alt med måte.

Les hele historien til Sarah HER!

Mari Widegren Norum

Sammen med sin mann har Mari totalt gått ned hele 18 kilo.
Sammen med sin mann har Mari totalt gått ned hele 18 kilo. Foto: Privat

Alder: 31 år
Meldte seg inn i Vektklubb: I 2012
Har gått ned: 18 kilo

– Livet etter vektreduksjonen har blitt utrolig mye enklere. Alt er ikke et ork lenger og det er så utrolig godt at ikke klærne strammer på samme vis lenger. Den nye livsstilen har vært som en gave for hele familien min.

– Vi storhandler en gang i uken og planlegger middager for en uke av gangen. Det er en vane som jeg tror er alfa omega for at familien skal klare å holde oss til et sunt kosthold. I tillegg er vi flinke til å være mye ute.

– Jeg skeier ut i ny og ne, som for eksempel ved høytider, ferie eller bursdag. Da kan det hende at man koser seg litt ekstra mye med god mat og drikke. Men det er viktig å hente seg inn igjen.

Les hele historien til Mari HER!

Anita Møller Rafteseth

Anita gikk ned hele 30 kilo og har blitt en stor treningsentusiast.
Anita gikk ned hele 30 kilo og har blitt en stor treningsentusiast. Foto: Privat

Alder: 33
Meldte seg inn i Vektklubb: Januar 2016, men startet sin vektreduksjonreise i 2013
Har gått ned: 30 kilo

– Etter vektreduksjonen har jeg fått et helt nytt liv. Jeg var på vei til å bli uføretrygd på grunn av vekten og alle sykdommer som følger med. Nå jobber jeg i nesten full stilling på en skobutikk og har en egen bedrift hvor jeg veileder kunder til et aktivt liv.

– Det mest utfordrende ved en livsstilsendring er å holde vekten stabil. I løpet av denne reisen har jeg funnet mye glede i baking og å finne måter å lage sunnere ting. Jeg planlegger alltid hva jeg skal spise og setter alltid et mål seks måneder frem i tid. Samtidig har jeg blitt veldig glad i trening og elsker virkelig styrketrening.

– Når jeg skal kose meg spiser jeg potetgull. Det er jeg veldig glad i. Forskjellen er at nå setter jeg frem en liten skål for å kose meg, fremfor å bruke dette som trøstespising som jeg gjorde tidligere.

Les hele historien til Anita HER!

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Rydd i kjøleskapet og gå ned i vekt

Unngå kalorismell på kino

Kom i gang med hjemmetrening

Hvor lite trening er nok?

5 steg til en lettere kropp

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her