Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Lekende lett!

- Å gå ned i vekt har vært så lett at det nesten er helt utrolig, sier Lise Gulli Geitanger (46) om sin vektreduksjon.

lisefor.jpgFoto: Privat

Her er Lise fotografert i fjor sommer. Da veide hun 79 kg.

lisenaa.jpgFoto: Kjell Inge Søreide

Slik ser Lise ut nå.

I juni i fjor veide Lise 79 kilo, og følte at nok var nok.

- Da jeg giftet meg, veide jeg bare 54 kilo, men etter at jeg fødte eldstemann for 24 år siden, la jeg på meg omtrent ett kilo i året. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe, jeg ble jo bare større og større, sier Lise.

Hun meldte seg inn i Vektklubb.no i fjor sommer, og har siden tatt av 14 kilo.

- Mitt mål var å gå ned til 65 kilo, og det målet nådde jeg ved juletider. Siden har jeg klart å holde vekten, og er kjempefornøyd med det. Jeg har ikke lyst til å bli noe tynnere nå, men er fornøyd, sier Lise.

Glad i is
Lise er opprinnelig fra Spangereid i Lindesnes kommune, men er bosatt på Frekhaug utenfor Bergen.

Lise er spesielt glad i is.

- Dream Is har blitt min redning, jeg har spist litt nesten hver eneste kveld. For meg har det vært viktig å ha noe å se frem til hver dag. Men ellers har jeg virkelig fått en del aha-opplevelser i matveien etter at jeg meldte meg inn i Vektklubb.no, sier trebarnsmoren.

Familien blir ikke lenger så ofte begunstiget med gode, hjemmelagde kaker, men klager ikke.

- Både mannen min og barna har vært veldig støttende. De synes at jeg egentlig var for ung til å bli tykkere. Og en gang må du jo bare gripe fatt i situasjonen. Men det blir faktisk til at jeg lager den samme maten som før, men selv spiser jeg ikke så mye saus, men spiser heller mye grønnsaker. Dessuten har jeg verken smør eller margarin i kjøleskapet, nå bruker vi bare olje. Da begrenser bakingen seg selv, sier Lise.

Har ikke smør i huset
Om hun har smør eller margarin i huset, frister det å bake, synes hun, og derfor har hun valgt å kutte ut disse matvarene.

Selv om kiloene har forsvunnet nokså lett, så er det ikke alltid enkelt å være nøysom i matveien, forteller hun.

- Jeg kan for eksempel spise fem peanøtter, og sette grense der. Men det er klart at jeg av og til har lyst på mer, og da kan det være vanskelig å stoppe. Men jeg greier det stort sett! Hvis jeg skal i selskap, bestemmer jeg på forhånd hvor mye jeg skal spise, og i løpet av det året som har gått, har det bare skjedd en håndfull ganger at jeg har brutt avtalen med meg selv, og spist for mye.

For ikke å stikke seg ut i selskapslivet, forsyner Lise seg gjerne av kaker og annet godt, men hun passer på å ta små stykker.

- Ofte serveres det frukt også, så da kan jeg spise masse frukt i stedet.

En drøm å kjøpe klær nå
Lise har måttet bytte ut nærmest hele garderoben.

- Jeg venner meg ikke helt til at jeg nå bruker størrelse medium. Jeg har akkurat vært ute for å kjøpe klær, og oppdaget at jeg sto og så på ting i størrelse Ekstra Large. Det har til og med skjedd at ekspeditrisen har spurt meg om hvilken størrelse jeg skal ha, og så har jeg av gammel vane svart "XL", sier Lise.

I sommer har det vært en drøm å kjøpe klær, kan hun fortelle.

- Jeg likte meg selv da kroppen min var større også, og jeg har alltid synes at det har vært godt å leve. Men jeg trivdes ikke med den vekten jeg hadde. Nå, som jeg er i bedre form, er jeg blitt mer fornøyd for hvert kilo som har forsvunnet. Jeg synes at min velvære har økt, rett og slett. Nå har jeg funnet min trivselsvekt.

Lise har ikke startet med organisert trening.

- Men jeg har gått tur, hver eneste dag. I stedet for å sove middag, begynte jeg å gå turer, fra en halv time til en time hver dag. Nå er jeg i merkbart bedre form, og merker at det er lettere å gå opp bakker. Alt er i grunnen blitt lettere, sier Lise.


Vektklubb.no 06.07.06