Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

- Spiste hele tiden

Vibeke Hausberg (25) fra Os utenfor Bergen veide 107 kilo da hun i januar i år meldte seg inn i Vektklubb.no. På under ett år har hun nådd drømmevekten, og tatt av hele 32 kilo!

vibekeforweb.jpgFoto: Privat

Her er Vibeke da hun veide 107 kilo.

vibekenaaweb.jpgFoto: Janne Møller-Hansen

Etter: Feiende flott! 

- Jeg har alltid vært overvektig, og har forsøkt forskjellige kurer, og tatt noen skippertak innimellom. Jeg begynte å slanke meg for et par år siden, men så ble jeg gravid, og utsatte det. På slutten av graviditeten i september i fjor veide jeg 122 kilo, og fikk problemer med ryggen og knærne. Jeg hadde også veldig vondt i akillessenen i hælene når jeg gikk, forteller Vibeke.

Etter at hun begynte å miste sine overflødige kilo, har smertene gradvis avtatt.

- Ryggen er blitt mye bedre, og smertene i knærne og anklene er helt borte, sier hun.

Før Vibeke ble gravid, arbeidet hun fast som drosjesjåfør, noe som førte til mye småspising.

- Jeg spiste og spiste. Det ble mat både her og der, og alltid noe godt til kaffen. Da jeg meldte meg inn i Vektklubb.no og førte alt inn i dagboken, fikk jeg noen skikkelige aha-opplevelser da jeg så hvor mange kalorier jeg spiste.

Ble glad i å trene
Vibeke begynte også å være mer fysisk aktiv.

- Jeg gikk veldig mye på tur, og kunne trille sønnen min i flere timer av gangen.

Så gikk Vibeke til anskaffelse av en ellipsemaskin, et hjemmetreningsapparat som trener både kondisjon og styrke.

- Da kunne jeg trene når som helst, uten å være avhengig av andre. I begynnelsen ble jeg helt sprengt etter tyve minutter. Nå kan jeg bruke maskinen i en time uten noen problemer, og i tillegg trener jeg spinning og løping. Jeg kjenner at jeg nå har masse energi! Og i sommer løp jeg Stolze-kleiven, som er et løp som går opp en bratt kleiv i Bergen, med mange trapper. Det hadde jeg aldri drømt opp at jeg skulle klare. For ett år siden var det utenkelig. Neste år skal jeg klare å forbedre tiden min, sier Vibeke.


Hun er nå mye mer bevisst på hva hun putter i munnen. Hun har blant annet kuttet ut enkelte påleggssorter.

- Jeg trodde påleggssalater, som italiensk salat, var greit, men oppdaget at den inneholder en del fett. Så nå spiser jeg magrere smøreoster i stedet.

I forumet i Vektklubb.no har Vibeke hentet mye støtte og motivasjon.

- Jeg ble kjent med en dame som meldte seg inn samme dag som meg, og som faktisk veide like mye som meg, og er like høy. Vi ble enige om å følge hverandre, og lagde en liten konkurranse oss imellom. Hun ledet lenge over meg, men jeg nådde til slutt målet mitt raskere enn henne. Men hun har også gått ned 30 kilo, og det er imponerende!

I forumet er Vibeke "fadder" til fem andre medlemmer, som hun forsøker å motivere så godt hun kan. Selv har hun vært streng mot seg selv det siste året.

- Men jeg får meg bare ikke til å slippe alle hemninger og spise så mye som bare det lenger. Det har jeg rett og slett ikke lyst til!

Etterbildet: Vibeke har nådd vektmålet sitt, og er pyntet til fest kledd i sort kjole fra Hennes & Mauritz (498 kr), røde lakksko fra Bronx/Walkabout, og rød brosje (105 kr) og paljettveske (325 kr), begge fra Accessorize. Styling: Ingrid Bruvik

Tips

  • Bruk dagboken aktivt! Da får du oversikt, svart på hvitt, over hvor mange kalorier du spiser. For om du spiser litt her og der, så blir det fort en del kalorier.
  • Hvis du unner deg noe godt, så velg ut på forhånd hva du skal spise. Hvis du for eksempel skal i bursdagsselskap, så bestem deg for å spise ett kakestykke og en bolle, og ikke noe mer. Hold deg til den mengden du har bestemt deg for.

  • Bruk forumet aktivt. Da får du mye støtte og hjelp.