Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Ville bli en sprek 40-åring!

Etter å ha levd et stillesittende liv, og følt at kroppen ble slappere og slappere, tok Grete Olsen Bye (39) fra Lillehammer en avgjørelse: Hun ville lære seg å like å trene!

GOBforweb.jpgFoto: Privat

Her er Grete fotografert før hun meldte seg inn i Vektklubb.no. Da veide hun nitti kilo, og var i dårlig form.

GOBnaa.jpgFoto: Mattis Sandblad

Her er Grete i desember 2006, en sprek og flott 39-åring som nådde målet sitt i god tid før hun runder førti.

GOB3portrett.jpg
- Jeg hadde lyst til å komme i bedre form enn jeg noensinne har vært før, og bli en fin og flott 40-åring, sier Grete, som fyller førti i april 2007.

I fjor på disse tider var Grete en person som beveget seg minimalt.

- Jeg trente ikke i det hele tatt, men var veldig mye i ro. Jeg fant ut at jeg måtte forandre livsstil. Jeg begynte å trene fire ganger i uka, det var en voldsom overgang, og jeg ble veldig tent. Jeg meldte meg inn på Friskis & Svettis, og der møtte jeg alle slags kroppstyper, og ble tatt godt imot.

Telte minutter i begynnelsen
Grete startet med aerobicstimer.

- Det var forferdelig slitsomt, synes jeg. Men målet mitt var å bli en person som likte å trene. De første gangene jeg trente, var det tøft. "Er ikke timen snart over", tenkte jeg, og så på klokka. Men jeg bet tennene sammen og holdt ut. Å like å trene gikk faktisk mye raskere enn jeg hadde trodd. Og allerede etter en måned følte jeg meg i betydelig bedre form, sier Grete.

Samtidig med at hun tok aerobictimer, trente hun to dager i uken hjemme med en dansematte.

- Jeg holdt på en time, og trente så svetten rant. Da våren kom, begynte jeg med stavgang, og gikk tre, fire ganger i uka i hele sommer. Jeg startet i en stavganggruppe for nybegynnere, og kjente at kondisen min raskt ble bedre. Å gå med staver er en kjempefin måte å trene på, synes jeg. Jeg føler at jeg er blitt strammere over hele kroppen, og anbefaler stavgang på det varmeste. Med stavgang forbrenner du også mye fett.

Vakker verden utenfor stuedøra
Gjennom å gå turer med staver fikk Grete øynene opp for naturen rundt seg.

- Det er utrolig flott natur rundt Lillehammer, noe jeg først oppdaget for alvor etter at jeg begynte å trene. Jeg har virkelig fått et nytt liv, og føler at jeg strutter av energi.

Selvtilliten har også blitt større.

- Jeg har kommet meg ut av sofaen, noe som føles utrolig godt. Jeg er så fornøyd! For meg har det ikke vært så viktig å bli veldig tynn. Jeg ønsket å beholde formene mine, men ville ha en fastere kropp, sier Grete.

Mettere i magen enn i hodet
Hun spiser nå mindre enn før, og mer variert.

- Jeg har slitt litt med å omprogrammere hodet til å forstå at jeg ikke trenger å spise så mye, altså å gi meg når jeg er mett. Siden dette er en livsstil jeg skal fortsette å leve med, så passer jeg på ikke å nekte meg noe. Men jeg fører inn alt jeg putter i munnen i dagboken, så jeg kan se hva maten inneholder av kalorier og næringsstoffer. Kurvene som viser vektutviklingen har også vært veldig motiverende å følge med på, synes jeg.

Grete spiser nå mange mellommåltider og lar det gå maks 3,5 time mellom hvert måltid.
Hun lever alene, og synes det kan være en utfordring å spise sunt.

- Det er lett å ty til ferdigmat. Derfor ble jeg glad da jeg oppdaget Fjordlands produkter. De er laget i passe store porsjoner, og er et bra alternativ for meg.

20 kilo ned på 7,5 måneder
Etter syv og en halv måned hadde Grete nådd målet sitt, som var å gå ned tyve kilo. Nå har hun holdt vekten siden i midten av august.

- Jeg er kjempefornøyd. Vektklubb.no har vært et veldig godt hjelpemiddel for meg. At man kan føre inn alt man spiser på en veldig enkel måte, har mye å si for at man orker å holde på lenge. Nå føler jeg at jeg nesten har blitt litt avhengig, og er innstilt på å fortsette i Stabil Profil i ett år til, sier Grete.