Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Sonja og Jan Erik ned 38 kilo

2.januar i fjor satt samboerparet Jan Erik Henriksen (47) og Sonja Andersen (36) hver for seg og surfet på nettet. Uavhengig av hverandre meldte begge seg inn i Vektklubb.no!


sonjaforweb.jpgFoto: Privat

Sonja veide 83 kilo da dette bildet ble tatt.

sonja0web.jpgFoto: Mattis Sandblad

Her er Sonja fotografert nå - med 19 kilo mindre å bære på.

janhenrikforweb.jpgFoto: Privat

Jan Erik før han meldte seg inn i Vektklubb.no

janerik1webN.jpgFoto: Privat

Slik ser Jan Erik ut nå.

BLI MEDLEM HER!


Bare fire måneder senere hadde begge nådd vektmålene sine #2013 og veide nøyaktig 19 kilo mindre. Sonja gikk fra å veie 83 kilo til 64 kilo, mens Jan Erik gikk fra å veie 101 kilo til 82 kilo.

Siden har samboerparet fra Porsgrunn klart å holde sin nye vekt, og er kjempefornøyde med å ha klart å legge om livsstilen i en sunnere retning.

- Jeg veide meg første nyttårsdag i fjor, og fikk et lite sjokk. For første gang passerte vekten hundre kilo, og jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe. Jeg følte meg uvel, forteller Jan Erik.

Feriebilder fra en badestrand i Florida sa også sitt.

- Jeg så bilder av meg selv i badebukse, og likte ikke hva jeg så. Jeg tenkte også at jeg burde gå ned i vekt for helsas skyld. Jeg er kommet i en alder da jeg kan få hjertesykdom hvis jeg ikke passer på, sier Jan Erik.

Hadde lavt stoffskifte
Både Sonja og Jan Erik har tidligere trent mye sammen. Sonja la seg ut etter at hun ble samboer, mens Jan Erik gikk opp i vekt som følge av lavt stoffskifte.

- Før spiste vi feil, så vi gikk ikke ned i vekt, selv om vi trente. Det ble for mye fet og usunn mat på vei hjem fra jobb, for eksempel. Og så var Jan Erik veldig glad i pølser, forteller Sonja.

Før hun meldte seg inn i Vektklubb.no, spiste hun ikke frokost. Etter at de ble medlemmer, har de lært viktigheten av å spise regelmessige måltider, og har også lært mye om hva maten inneholder, og om hva slags mat som legger seg på sidebeina. At de har vært to om å legge om kostvanene, har vært en fordel.

- Nå spiser vi sunnere mat, for eksempel mye fisk i alle varianter, og kylling, kalkun og svinekjøtt. Vi har kuttet ut fete sauser, og spiser chilisauser i stedet.

Byttet ut snop med sunnere kjeks
Og om søtsuget kommer på kveldstid, tar de seg en havrekjeks til kaffen, heller enn å stappe i seg sjokolade, potetgull og godterier.

Av og til kunne de gjerne spist og gaflet i seg mer enn de gjør.

- For å gå ned i vekt, må du venne deg til å føle deg litt sulten innimellom. Men du venner deg faktisk til den følelsen, og nå er det slik at jeg blir uvel og føler meg dårlig, dersom jeg spiser for mye. Potetgull, som jeg var veldig glad i før, synes jeg nå bare smaker fett, sier Sonja.

De to hundene Chico og Frodo holder dem i aktivitet.

- I påsken i fjor oppdaget jeg plutselig at formen var blitt mye bedre. Da nærmest løp jeg opp en bakke på ski, uten å bli sliten, sier Jan Erik.

Å kvitte seg med 19 kilo føles utrolig deilig, sier de to.

- Alt blir lettere, og jeg trives mye bedre med kroppen min nå. Og nå er det blitt gøy å kjøpe klær. Men det viktigste er at vi begge har fått bedre helse, sier Sonja.

Blodtrykk som en idrettsutøver!
Jan Erik var nylig på en legesjekk, og fikk mye ros av legen for resultatene.

- Kolesterolet mitt er nede i 4,2, og jeg fikk beskjed om at jeg nå har blodtrykk som en idrettsutøver! Før var blodtrykket mitt litt for høyt, sier Jan Erik.

Å kvitte seg med overflødige kilo gir bare fordeler, synes de to.

- Også romantikken er blitt bedre, det merker man, altså! Nå er vi begge to mer fornøyde med oss selv.