Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

- Fått mer tro på livet

I august i fjor fikk Marius Ward Follevåg (32) en telefon fra Benmargsregisteret i Oslo. Den skulle vise seg å bli et vendepunkt i hans liv.
Marius3web.jpgFoto: Privat

Her er Marius på stranden på Kreta før han tok tak i egen helse og vekt.

Marius5web.jpgFoto: Privat

Slank og sprek! Marius er butikksjef på Plantasjen. Her er han fotografert på jobben

Marius1webA.jpgFoto: Privat

Dere i Vektklubb.no har hjulpet meg til å få et sunnere liv, bedre selvtillit og mer tro på livet, sier Marius Ward Follevåg. Han er blitt noen nummer mindre.

- Benmargsregisteret ønsket å ha meg som donor til en dame som trengte ny ryggmarg. Før jeg kunne bli godkjent som donor måtte jeg gjennom en hel del tester for å kunne erklæres som frisk nok til å utføre
dette inngrepet, forteller Marius.

Da han kom på sykehuset for å bli testet, fikk han en skikkelig aha-opplevelse.

- Jeg så meg selv som en ganske alminnelig person med det vi kan kalle noen kilo for mye. Og jammen sa jeg noen kilo for mye! Jeg hadde ikke vært på en vekt siden jeg veide 95 kilo, og nå stoppet vekta på 129! Til alt hell var jeg frisk som en fisk og donerte bort ryggmarg til denne damen, sier Marius.

Hadde sine tvil om opplegget
Vel hjemme i Telemark bestemte han seg for at dette kunne ikke fortsette.

- Jeg fant annonsen i VG for Vektklubb.no, og fant ut at dette kunne jeg også klare! For meg passer det dårlig å måtte reise på slankemøter hver mandag med veiing og det hele. Og da var jo dette opplegget perfekt for meg, selv om jeg hadde mine tvil. Utfordringen ble: Hvordan skulle jeg klare å holde motivasjonen oppe og ikke gå på en smell? Det er jo ingen fysisk person som passer på at jeg ikke jukser og er flink?

Svaret til Marius ble å fortelle alle sine nærmeste at han skulle begynne å slanke seg. Hans mål var å gå ned hele femten kilo fra september og ut året.

- Alle mine nærmeste visste at jeg skulle slanke meg. Jeg ville ikke ha et nederlag til jul, forteller han.

Hittil har han tatt av hele 22 kilo!

Trener på faste dager
Marius meldte seg også inn i treningskjeden Elixia, og fulgte Vektklubb.nos anbefaling om å sette av faste dager hver uke til trening.

Men det han føler at han har hatt mest nytte av, er dagboken.

- Jeg har virkelig lært mye om matens innhold ved å bruke den, og jeg synes det faktisk har vært lett å bli skikkelig mett med enkle justeringer i kostholdet.

Han synes også at "mine kurver" er morsomme å følge med på, særlig når kurvene peker nedover.
Marius har også vært flink til å skrive inn i notatfeltet i dagboken.

- Jeg synes det er morsomt å bla tilbake og lese om tanker jeg har gjort meg i løpet av tiden her i klubben. Det er for eksempel kjempeartig å lese mine tre tips for å gå ned i vekt fra uke 1 her inne.

Her er hans egne "pep-talk-tips"!
Han deler gjerne både tipsene og sine kommentarer til dem:

Ikke drikke cola i uka
Jeg har vært "cocakoliker" siden jeg ble konfirmert, tror jeg. Men takket være Vektklubb.no og CocaCola Zero har jeg ikke drukket Cola med sukker siden oktober i fjor! Etter tre uker med konstant vondt i hodet, ble suget borte og nå smaker Cola ikke godt mer! Hurra!

Trene 2-3 ganger i uka.
Det går lett når jeg har treningskort og kan regne ut hvor mye jeg trener bort av kalorier på min dagbok.

Gå tur med gode venner
Det er det jeg kaller "gratistrening" som ikke bare er sunt, men også koselig.

- Den største fordelen med Vektklubben er at jeg tror ikke det er en eneste ting jeg ikke har funnet ut av ennå her inne. Samme hva jeg lurer på så ligger det et svar her. Enten på kalorier, matretter eller treningstips, sier Marius.
Tips

  • Det er ikke noe som heter å sprekke! Det er så lett å si, nei nå gir jeg opp for jeg har jo "sprukket". Det er bare en dårlig unnskyldning for å ta den lettvinte veien vekk fra det som til sist vil bli et sunnere liv. OK, så har jeg spist en sjokoladebit da. Jaja, da må jeg ta litt mindre pålegg på knekkebrødet til kveldsmaten.
  • Trening er faktisk veldig viktig. Jeg merker de ukene jeg spiser riktig, men ikke trener. Da går jeg neste ikke ned noe. En eller annen form for trening har man tid til, samme hva man driver med.
  • Få hjelp fra dem rundt deg. Det er ikke flaut å slanke seg! Sier du ifra til dem så er det faktisk mange som legger ting litt til rette når man kommer på besøk til og med. Det er ekte venner det! Vet de ikke om at du slanker deg, så kommer det i hvert fall ikke mindre kaker og snop på bordet når du kommer på besøk.