Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Snudde livet opp ned!

Siden Bodil Kvalevåg (52) fra Bergen meldte seg inn i Vektklubb.no for tre og en halv måned siden, har hun ikke spist en eneste sjokoladebit. Is, derimot, spiser hun hver dag.

bodiloppnedweb.jpgFoto: Marie Sjøvold

Bodil Kvalvåg kan nå stå på hodet uten problemer. Da Vektklubb-redaksjonen spontant utfordret henne til å demonstrere den nyvunne ferdigheten, sa hun ja med en gang.

bodilkvalevagfor.jpgFoto: Privat

Her er Bodil fotografert på båttur i fjor sommer. Da veide hun 11 kg mer enn nå.

bodilkvalevagweb.jpgFoto: Marie Sjøvold

Slik ser Bodil ut nå. Her er hun stylet og sminket av stylistene Tom Greni og Ingrid Bruvik

- Før spiste jeg altfor mye sjokolade. Jeg kjøpte de største, og spiste opp alt. Jeg er så veldig glad i Stratos! Men etter at jeg meldte meg inn i Vektklubb.no, spiser jeg Sans-is, eller annen yoghurtis i stedet. Jeg må ha noe søtt til dessert, og det er så deilig å vite at jeg har noe søtt å glede meg til hver dag, sier Bodil.

Bodil har siden hun meldte seg inn 9.mai gått ned hele 11 kilo. Hun har bokstavelig talt snudd livet på hodet!

- Før var jeg glad i å trene yoga. Men da jeg ble overvektig og tung, så orket jeg ikke mer. Men nå kan jeg stå på hodet igjen, forteller hun.

Til glede for vektklubbens medlemmer stiller hun seg opp på hodet uten problemer, og blir stående i cirka ett minutt, for at fotografen skal få sitt.

- Jeg lærte det da jeg var tynn, men etter at jeg for et par år siden la på meg mange ekstra kilo, klarte jeg ikke å komme opp. Dessuten fikk jeg betennelse i skuldrene og armene, og var plaget med smerter. Men nå har jeg akkurat fått det til igjen, og det er helt fantastisk, sier Bodil.

Jogger hver dag
Bodil er utdannet bibliotekar, men har nettopp startet i ny jobb som arkivar. I høst skal hun videreutdanne seg på Arkivakademiet. Hun skal også gjenoppta sin gamle hobby, og begynne på yogakurs. Fra å ha elendig kondisjon, har Bodil nå kommet i god form.

- Jeg jogger omtrent hver dag, og hvis jeg ikke jogger, så går jeg lange turer.

Før hun meldte seg inn i klubben, hadde hun lenge følt behov for å gå ned i vekt.

- Selv om jeg har masse kunnskap om mat, så manglet jeg den siste biten man trenger, den som heter motivasjon. Den var helt umulig for meg å finne. Jeg ville klare det alene, jeg ville ikke melde meg inn i noen klubb. En kollega og jeg snakket litt løst om det å legge på seg og slanke seg. Hun nevnte Vektklubb.no, som hun hadde vært medlem av i to måneder. Med en gang jeg gikk inn og så, synes jeg at opplegget så spennende ut, sier Bodil.

Sjekker dagboken først
Dagboken er det viktigste verktøyet i klubben for henne.

- Jeg synes det er gøy å legge inn det jeg spiser og trener, og følger med på plussene og minusene. Jeg bruker den også hvis det er noe jeg har veldig lyst på. Jeg er veldig glad i fjellsmør og gårdssmør, det spiste jeg en del av før. Hvis jeg får kjempelyst på smør, så skriver jeg f eks 20 g smør inn i dagboken, og får da med en gang se hvor mange kalorier det utgjør. Da spør jeg meg selv om jeg virkelig har lyst på det likevel #2013 og dette er motiverende nok til å la være.

Den aller beste effekten av vektreduksjonen, synes Bodil, er at hun nå har bedre helse.

- Før jeg meldte meg inn i vektklubb, da jeg gikk og manglet motivasjon til å gå ned i vekt, hadde jeg et faretruende høyt kolesterolnivå. Det var på full fart opp mot 10! Dette burde være motivasjon i seg selv, men selv dette klarte ikke å motivere meg til å ta av på egenhånd. Nå er kolesterolnivået på full fart nedover mot normalnivå, sier Bodil.