Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

På god vei til mål

Randi Krog Belseth (35) har klart å ta av 22 kilo siden i fjor høst, og er snart halvveis til sitt vektmål!

randiforweb1.jpgFoto: Privat

Dette bildet ble tatt da Randi var på sitt største.

randikrogbelsethweb.jpgFoto: Marie Sjøvold

- Jeg har forsøkt mange sultekurer uten hell. Vektklubb-opplegget er det eneste jeg har greid å gjennomføre over tid, sier Randi. Slik ser hun ut nå - hele 22 kilo lettere.

- Da jeg begynte, hadde jeg femti kilo overvekt å gå løs på. Men om man hele tiden tenker på hvor mye man skal ned, så klarer man det ikke. Jeg tror det er viktig heller å fokusere på å ta av ett kilo av gangen. Da skjer det noe i hodet, sier Randi.

Da Randi hadde tatt av 18 kilo, skrev hun om sine erfaringer her på i Vektklubb.no.
- Da fikk jeg veldig mange tilbakemeldinger fra store jenter som så at kilotapet ga et stort utslag, rent utseendemessig. Det er ikke sant at man må gå ned femti kilo for å se forskjell, sier Randi.

Smerter etter fødsel
Randi har slitt med smerter i knærne og korsryggen spesielt etter graviditet og bekkenløsning. Randi har tre barn på 8, 4 og halvannet år.
Da hun meldte seg inn i Vektklubb.no i oktober i fjor, gikk hun ned ti kilo innen jul, uten å mosjonere i det hele tatt. Først i januar i år begynte hun å trene.
- Nå har jeg kommet i bedre form, synes jeg. Jeg føler at jeg orker mer, spesielt i forhold til barna. Noen ganger kommer smertene litt, men slett ikke så ofte som før. Det er deilig. Jeg får til å presse meg selv mer enn jeg kunne før.

Randi trener med å gå på tredemølle en hel time i høyt tempo, hun sykler, og trener styrke for armer og rygg.

Spiste mye usunt i oppveksten
Randi er dansk, og har bodd i Norge i to og et halvt år.
- Jeg er oppvokst med medisterpølser, brun saus og tradisjonell dansk mat. Jeg har fått med meg noen vaner hjemmefra som jeg har slitt med. Jeg spiste for mye, og feil. Nå lager jeg mye kylling og fisk. Faktisk spiser vi ikke noe særlig rødt kjøtt og fet mat lenger.
Sultekurer er ikke et ukjent fenomen for Randi.
- Dette er første gang jeg faktisk klarer å gjennomføre et opplegg. Jeg har tidligere sultet meg ned ti-femten kilo, som jeg så har gått rett opp igjen. Utfordringen nå er at jeg ofte blir veldig sulten på kveldstid. Jeg forsøker å spise mindre porsjoner til lunsj og middag, slik at jeg har litt flere kalorier å gå på utover kvelden, men dette strever jeg fortsatt litt med, medgir Randi.

Er med i gjeng som støtter hverandre
Hun har fått flere nye venner gjennom klubben.
- Overraskende for meg selv, vant jeg deltagelse på et skikurs med Vegard Ulvang i vinter. Jeg møtte da noen flotte mennesker som også er medlemmer her, og sammen har vi senere deltatt i gateløpet Jentebølgen på Gjøvik sammen. Vi har også reist på tur til Hafjell, og gjengen har vært hos meg i Brumundal på grillparty med menn og barn. I høst reiser vi muligens til Trysil for å være med i jentemarsjen Fjellrypa.
Damene motiverer og støtter hverandre i forumet omtrent hver eneste dag.
- Vi er blitt en hel gjeng med folk som har møtt hverandre gjennom Vektklubb.no. Jeg har fått et sosialt nettverk, og det er veldig hyggelig, sier Randi.

I sommer har vekten stått i stampe, og det har vært vanskelig å gå ytterligere ned, synes hun. Men Randi er optimist.
- Jeg synes jeg utholder mer nå, og tror at vektreduksjonen snart kommer i gang igjen, sier hun.