Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Hent støtte fra andre!

For to år siden veide Anne Müller hele 26 kilo mer enn i dag. Nå har hun holdt sin idealvekt i et halvt år, og føler seg sterkere og friskere.

anneforweb.jpgFoto: Privat

Her er Anne fotografert før hun meldte seg inn i Vektklubb.no.

annemullernaaweb.jpgFoto: Mattis Sandblad

Slik ser Anne ut nå. Og formen er mye bedre!

- Jeg har fått mye støtte og hjelp fra andre medlemmer i Vektklubb.nos forum, forteller Anne Müller (23), som er fra Time på Jæren.
Anne jobber som sykepleier på en institusjon med psykisk og fysisk utviklingshemmede. Jobben er krevende, både fysisk og mentalt.
- Jeg elsker jobben min, og synes den er veldig givende. Etter at jeg begynte å trene har jeg fått mer overskudd, og alt føles lettere, sier Anne.

Fant flere unge jenter i forumet
Anne gikk først ned 13 kilo på egenhånd. Deretter gikk hun opp igjen seks, syv kilo, og meldte seg så inn i Vektklubb.no i november 2006.
- Jeg ønsket å slanke meg sammen med en gjeng, og fant et fellesskap i Vektklubb.no. Jeg er med i en klubb i forumet kalt "jenter 20-26 år", det er veldig greit å være med i en gjeng av unge folk. Jeg er også med i en klubb der vi fokuserer på centimetrene vi har kvittet oss med, i stedet for på kiloene.
Etter at hun sluttet å gå ned i vekt, har Anne nemlig blitt nesten en halv meter mindre, forteller hun.
- Jeg måler alt - hoftene, lårene og magen, og det er gøy å se at jeg minker.

Økt muskelmassen
Anne trener styrke to, tre ganger pr. uke, og går lange turer.
- Det siste året har jeg begynt med turorientering. I hele sommer gikk jeg i pøseregnet. En dag gikk jeg i seks timer, og så på pulsklokken min at jeg forbrant 2600 kcal på en tur. Det var litt gøy! For to år siden ville en slik tur vært en umulighet, sier Anne.

Inspirerte moren
Anne er flink til å ta med seg mat, enten hun skal på jobb eller på tur. Hun jobber nattevakter, og planlegger måltidene nøye. Hun spiser hver tredje time gjennom hele natten, gjerne havregrøt.
- Jeg har også inspirert moren min, og hun har gått ned 6 kilo, og har nå begynt å trene. Jeg prøver å dra henne med meg videre, sier Anne.
Utfordringen fremover for Anne blir å holde vekten, understreker hun.
- Jeg vet at dette er veldig vanskelig, og tror derfor at jeg kommer til å være medlem i Vektklubb.no i nokså lang tid fremover.

Tips

  • Bruk dagboken nøye. Brukt vekt til å veie maten, så du ikke lurer deg selv. Det er utrolig hvor mye en brødskive kan veie, for eksempel.
  • Bruk forumet! Meld deg inn i en klubb, da får du oppfølging fra andre medlemmer. Hvis du har en dårlig dag, og har lyst til å spise, så kan du få tips om hva du kan gjøre for å takle situasjonen. Dette har vært veldig viktig for meg.
  • Du kan lage avtaler med andre inne i forumet om forskjellige ting som gjør det lettere å nå målet ditt. Jeg hadde for eksempel en godtestopp i femti dager! I løpet av de dagene hadde jeg bare en sprekk. Dessuten har jeg fått mange råd om katten min også. Så vi snakker ikke bare om vekt. Vi har også hatt et treff i Stavanger, med ni medlemmer. Det var veldig gøy.