Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-

Ned 23 kilo

Cindy Gutierrez Hegland (25) fra Lillesand har klart å gå ned 23 kilo i vekt etter å ha skaffet seg selv gruppepress.
cindyfor1.art.web.jpgFoto: Privat

Slik så Cindy ut før hun meldte seg inn i Vektklubb.

cindyfor2.art.web.jpgFoto: Privat

Dette er også Cindy da hun meldte seg inn i Vektklubb. Da veide hun 95 kilo.

cindyetter.art.web.jpgFoto: Simen Grytøyr

Slik ser Cindy ut nå.

#2013 Da jeg bestemte meg for å ta tak i vektproblemet mitt, gjorde jeg alle rundt meg klar over det, og fikk på den måten et press som har virket forpliktende og motiverende på meg, forteller Cindy.

Tjuefemåringen er gift og mor til to gutter. Hun studerer sykepleie på første året, og jobber både i hjemmesykepleien og på dyreklinikk ved siden av studiene.

Forventningene hun skapte hos de rundt seg ved å være åpen, gjorde henne mer samvittighetsfull og målrettet.
#2013 Passe dårlig samvittighet har gjort at jeg har hentet meg kjapt inn igjen underveis, sier Cindy, som har gått ned fra 95 til 72 kilo siden januar 2007.

Hun meldte seg inn i Vektklubb.no ved et innfall og ser nå i ettertid at overvekten kom snikende på fordi hun ikke var bevisst på hva hun spiste.
#2013 Jeg tror jeg trøste- og kjedespiste en hel del, og det gjorde at jeg la på meg. Jeg beveget meg heller ikke noe særlig.

Cindy fikk en kickstart og gikk ned fem kilo de to første ukene. Hun ble motivert av det, men innser at gradvis omlegging av vaner er det som skal til for varig vektreduksjon.
#2013 Til forskjell fra før spiser jeg nå mindre mengder, velger lettere varianter, kutter ut brus med sukker, og mer av grove kornprodukter. Hver tredje eller fjerde time spiser jeg frukt som et mellommåltid.

Hun føler at hun har funnet en god balanse i kostholdet, og tar seg en sjokolade i ny og ned uten at samvittigheten eller vekten påvirkes av det.

Først etter en stund i klubben begynte hun å skrive med andre i forumet. Men da hun først hadde gjort det, tok det bare en uke å bli hekta.
#2013 Jentene inne i forumet har vært min sterkeste motivasjon til å klare å legge om spise- og treningsvaner, sier Cindy.
Å snakke med andre i samme situasjon gir en slags teamfølelse, mener hun.

Når hun sier "jentene i forumet" mener hun de som er med i DIRK-gjengen.
- Vi deler erfaringer og utfordringer i livet. Det er ingen begrensninger, og masse humor. Det er akkurat som å være på jentekveld hver gang jeg går inn der.

Vektplatået hun befinner seg på, tar hun med stor ro.
#2013 Vekten vil ikke mer ned akkurat nå, så jeg smører meg med tålmodighet og fortsetter med rutinene, jevnt og trutt, for jeg vet at det fungerer.
Hun har fortsatt syv kilo igjen til hovedmålet.
- Forumet kommer spesielt godt med i en utfordrende fase som dette, sier hun.

Den imponerende vektreduksjonen har hun ikke fått til uten å trene. Da hun begynte i Vektklubb, gikk hun en tur i blant.
- Med litt dytt fra en god nabo, begynte jeg å gå mer tur, og nå er én tur om dagen blitt en selvfølge, sier Cindy, som også har fått en mer fornøyd hund.

Hun er nå medlem av et treningssenter der hun trener spinning og styrke. I tillegg svømmer og rir hun hver uke.

- Å gå ned i vekt handler egentlig litt om å begynne å bruke mer tid på seg selv, i hvert fall i begynnelsen. Etter hvert blir de nye vanene rutiner, og dermed mindre krevende, sier Cindy.

Hele familien har endret kostholdet en smule etter at Cindy ble medlem i Vektklubb.no.
#2013 Alle spiser nå mer næringsrik mat. Min mann spiser mye av det samme som meg nå, men større mengder selvfølgelig, ettersom han ikke skal ned i vekt. Den største forandringen er at vi har byttet ut enkelte ingredienser, som H-melk, ost, og kjøttdeig med magrere produkter.
Tips

  • Bruk dagboken og forumet over tid.
  • Tenk deg litt ekstra om når du skal til å spise noe usunt. Spør deg selv "er du virkelig sulten nå?", "Kjeder du deg?" eller "Skal du spise av gammel vane nå?".
  • Husk at det du drikker kan være kaloririkt, drikk mer vann.