Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

- Nå er jeg stolt av midjen min

Hege Semb Hauknes (22) ønsket å gå ned ti kilo i vekt og komme i bedre form. Det har hun klart på fire måneder, og føler seg nå mer opplagt og mindre oppblåst.
hegeforweb1.jpgFoto: Privat

Her er Hege før hun begynte i Vektklubb.no.

hege1.jpgFoto: Marie Sjøvold

Slik ser Hege ut i dag, ti kilo slankere.

hege2.jpgFoto: Marie Sjøvold

Hege har bedret kondisjonen sin ved å begynne å sykle, jogge og ta beina fatt i hverdagen.

- Før sovnet jeg alltid i timene på skolen, det har jeg sluttet med, sier Hege, som er elev ved eiendomsmeglerstudiet på BI.
Med sine 169 centimeter i høyden merker hun ti kilos vekttap godt rundt livet. Den oppblåste følelsen hun hadde med sitt tidligere ukritiske kosthold, er borte.
- Nå er jeg stolt av midjen min og kan gjerne vise den frem med trange klær og til og med magebelte, forteller hun.
Det måtte et passivt medlemskap i Vektklubb.no, diverse resultatløse forsøk på lavkarbodietter, og til slutt et gjentatt forsøk her i Vektklubb.no før Askerjenta klarte å gå ned i vekt. Til gjengjeld har hun oppnådd å gå ned i vekt i et sunt tempo og etablert vaner hun tror hun kan opprettholde.

Dagbok ble løsningen
- Ved første forsøk var jeg trolig ikke motivert nok, til tross for at jeg ikke fikk på meg buksene.
Det gled ut for meg nesten med en gang, og jeg fulgte ikke programmet, forteller hun.
Den gangen trente hun styrke tre ganger i uken, men gjorde ingen kondisjonsaktiviteter.
Ved andre forsøk gikk hun mer helhjertet til verks.
- Da jeg meldte meg inn nå i våres, begynte jeg å bruke dagboken flittig. Jeg kontrollerte porsjoner og mengder, og konsekvensen av det var at jeg fikk i meg færre og mer riktig antall kalorier, sier hun.
Hun gjorde også store endringer i antall måltider hun spiste. Fra å spise tre måltider pr. dag, hvor hun til alle måltidene lesset på med mat og ukritisk spiste opp alt, spiser hun nå fem til seks sunne måltider pr. dag.
- I tillegg til at jeg spiste sjeldne og store måltider, var det masse småspising på kvelden og mellom måltidene, og jeg spiste alltid til det var tomt, sier Hege.

Parkerte bilen hjemme
Hun tok også grep på treningsfronten.
- Jeg skjønte at jeg manglet kondisjonstrening og begynte ved siden av styrketreningen med å jogge og sykle. I tillegg satte jeg fra meg bilen, og begynte å ta tog og gå til skolen, sier Hege.
Hege bruker dagboken fortsatt, men utfordringen med å stå i mot mat er ikke så stor lengre.
- Jeg spiser godteri av og til, men en stor forandring er at jeg faktisk ofte heller har lyst på et knekkebrød med noe salt, sier hun.
Nå kan det gå flere uker uten godteri og uten at hun tenker noe særlig på det.
I tillegg til at hun har fått bedre kondisjon og spretter opp bratte bakker, har hun blitt kvitt et kjedelig problem.
- Før hadde jeg kviser i hele ansiktet, og har følt meg ekkel på grunn av det. Nå virker det som at endret kosthold har løst problemet.
Hun har helt glatt hud når hun møter Vektklubb-redaksjonen.
- Det er veldig deilig å ikke ha kviser lengre, stråler hun.

Blitt blidere!
Som så mange andre som erfarer å nå mål de setter seg, føler Hege seg mer selvsikker og er mer fornøyd med seg selv. Hun opplever dessuten seg selv som blidere.
Og hun er ikke den eneste som merker forandringen som har skjedd. Hun har ikke fortalt til så mange at hun slanker meg, men får stadig positive kommentarer fra andre.
- Jeg får høre at jeg ser bra ut og at det er bra gjort å gå ned i vekt. Det er veldig hyggelig med kommentarer, synes jeg, og det er bare et bevis på at den jobben jeg har gjort synes.
Én venninne vet godt hva hun har holdt på med, for de har vært litt sammen om å følge Vektklubb-programmet. De har forsøkt seg på nye middagsoppskrifter sammen.
- Det er motiverende og snakke med noen om det underveis, spesielt med en som er i samme situasjon, men ellers har jeg ikke hatt behov for å si det til så mange.