Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Bente har gått ned 30 kilo!

Etter at Bente fikk merkelappen "ganske overvektig" fra legen sin, bestemte hun seg for å ta grep om sin egen helse.
bentekove.jpgFoto: Marte Vike Arnesen og privat

Etter- og førbilde.

- Jeg meldte meg inn i Vektklubb.no 26. april 2008, da veide jeg 102,5 kg sier Bente Kove (48) fra Trondheim. Jeg hadde sett på Vektklubb.no lenge, ville gjerne ned i vekt og jeg ville ha hjelp. Bente ble kne operert i april og fikk i etterkant et brev av legen hvor det sto "Ganske overvektig". Dette ble en vekker for Bente, og hun meldte seg inn i Vektklubb.no. - Det var noe ved å se de ordene på trykk fra en lege som jeg synes var så forferdelig, skrev Bente i et brev til Vektklubb.no tidligere i år. Bente har nå gått ned 30 kilo.

Trappene går lettere
Bente kommer opprinnelig fra Hamar, men har nå bodd i Trondheim i 27 år hvor hun trives godt. Hun jobber i et lite heismontørfirma med åtte ansatte. Her er hun den "klassiske kontordama" som gjør alt, inkludert vaffelsteking på jobben hver fredag. – På jobben har vi en trapp som har ekstra høye trappetrinn, man kjenner stor forskjell i den når man har gått ned 30 kilo sier Bente.

Slavisk tilhenger
- Jeg er slavisk tilhenger av dagboken og matveiing. Jeg har også trent mye siden jeg meldte meg inn, opptil tre, fire ganger i uken. Men det har blitt litt mindre nå i det siste. Jeg er blitt veldig glad i å sykle da mannen min er en stor sykkeltilhenger, forteller Bente. Hun har kjøpt seg ny sykkel, noe som i seg selv er motiverende. - I det siste har det også blitt mye spinning. Jeg har i tillegg begynt å gå på ski, noe mannen min også liker veldig godt. Bente sier selv at hun er som en "afrikaner på ski, uten balanse". – Men med litt trening kommer jeg meg nok. Da hun begynte å gå på ski i år, var det hele 17 år siden sist hun hadde ski på bena. - Mannen min gir meg mye støtte, og han har mye av æren. Han har også gått ned 15 kilo siden jeg meldte seg inn i Vektklubb.no.

Upersonlig system
Det Bente liker best med Vektklubb.no, er at det er et upersonlig system hvor man kan ta kontakt med andre hvis man vil, men likevel være anonym. Bente har ikke vært veldig aktiv i forumet, men har lest mye og fått mye kunnskap derfra. - Jeg føler at jeg er blitt helt avhengig av klubben. Den hjelper meg til å være konsekvent og til å beholde kontrollen. Jeg har vært heldig fordi jeg har sluppet unna søtsuget under slankingen. Hun er ingen brusdrikker, så det har heller ikke vært noe problem. Men jeg savne marsipanen i juletiden!

Mange julefristelser
- Jeg kommer nok til å gå opp et par kilo i julen. Men jeg skal ikke bare spise fet mat, men også magrere mat som fisk og svin. Jeg kommer til å unne meg litt kransekake og marsipan. Men det viktigste er å føre dagbok samt og trene, tipser Bente. Bentes beste råd: - Stol på deg selv, dette skal du klare. - Før dagbok. - Ikke under- eller overrapporter. Man glemmer lett å føre for eksempel en klase druer i dagboken. Vær mest nøye her.