Start i dag!

  3 måneder: kr ,-
  6 måneder: kr ,-
12 måneder: kr ,-

Hanne (22): Var slapp og sovnet på forelesninger

Før stappet hun i seg store poser Smash-sjokolade mens hun spilte spill på PC'en. Nå løper Hanne maraton, og har sluttet å sovne på forelesninger.

hannewebNY1.jpgFoto: Espen Sjølingstad Hoen

Slik ser Hanne ut nå, tretten kilo lettere!
Her er hun stylet og sminket av stylist
og sminkør Tom Greni. Hår: Vibecke
Gamlem. Kjolen er fra Nesten Hest /
Skaperverket (1500 kr). Gul bolero fra
Boman / Skaperverket (1800 kr), sko
fra Eurosko til 599 kr, og øredobber
fra Evy Anderson / Skaperverket til
250 kr.

hanneforNY.jpgFoto: Privat

Slik så Hanne ut før - tretten kilo tyngre
enn i dag.

hannelopweb.jpgFoto: Privat

Her løper Hanne maraton i Tromsø sist
sommer.

- Hadde jeg visst at det skulle være så enkelt å endre livsstil, hadde jeg gjort det for lenge siden, sier Hanne Fagerjord Karlsen.

Hun er masterstudent i medieteknikk ved Høgskolen i Grimstad, men er opprinnelig fra Tromsø. Det var da hun flyttet hjemmefra at den ene kiloen etter den andre kom krypende.

- Jeg er nok et klassisk tilfelle av en person som flyttet hjemmefra og dermed mistet kontrollen over matinntaket, sier hun.

Hanne bruker mye tid foran PC'en til spilling og andre aktiviteter.

- Det ble veldig lett å kjøpe Smash eller potetgullposer mange dager i uken, eller spesielle snacks til ting jeg skulle gjøre inne på forskjellige spill, og så videre. Jeg hadde aldri før hatt noen tanker om kosthold, noe som førte til masse usunn mat og alt for mye godteri. I tillegg sluttet jeg å trene rett før jeg flyttet hjemmefra, og dette ble det enda mindre av etter at jeg flyttet, forklarer Hanne.

Ble dorsk

Plutselig hadde hun lagt på seg godt over ti kilo, og ble mer og mer misfornøyd med seg selv.

- Jeg var dorsk og slapp, sovnet på forelesninger og orket ikke noe som helst fysisk aktivitet. En god stund gjorde jeg ingenting med det, jeg gikk bare rundt og var misfornøyd, mens jeg stappet i meg mat, forteller hun.

Les om flere medlemmer som har lykkes her

Hanne hadde sett annonser for Vektklubb.no på VG Nett, og begynte å vurdere et medlemskap.

- En dag fikk jeg nok av å være misfornøyd og meldte meg inn på impuls. Jeg fant ut at jeg hadde en BMI på 27, altså var jeg godt overvektig.

Den første tiden brukte hun mye tid på å sjekke kaloriinnholdet i alt hun pleide å spise.

- Jeg fikk mange sjokkopplevelser. Hadde aldri trodd at en hel pose Smash innholdt nesten et helt dagsbehov av kalorier. Jeg satte i gang med å føre dagbok med en gang. Dette en nok det aller viktigste med hele Vektklubb.no. Jeg ble bevisst alle småfeller, som for eksempel tortillas som inneholder rundt 200 kalorier pr. stk. Før spiste jeg vanligvis gjerne to eller tre slike. Nå unner jeg meg en tortilla, men tar ikke to. Om jeg skal forsyne meg igjen, spiser jeg heller bare fyllet.

Lært av dagboken

Den elektroniske dagboken i Vektklubb.no har vært av kjempestor betydning for Hanne.

- Du lærer om alle de småfellene som gjør at du til slutt legger på deg. Jeg visste for eksempel ikke at pesto innholder rundt 100 kalorier pr. spiseskje, men det fant jeg ut ved å bruke dagboken.

Hanne tror at en annen årsak til at hun har lykkes, er at hun har vært åpen om livstilssendringen.

- For meg har det vært utrolig viktig å være åpen og snakke om dette så mye som mulig. Jeg ser at mange er flaue og nærmest skammer seg over å ville forandre kroppen sin. Jeg tror nesten den viktigste grunnen til at det har gått så bra med meg, er at jeg har snakket og snakket og snakket. Kanskje nesten for mye til tider, men det er faktisk det som skal til. Da tenker du sunt en større del av tiden din, og du gjør folk klar over at dette betyr mye for deg. Det kan kanskje også inspirere andre. Jeg har ved flere anledninger blitt kalt "ny ernæringsekspert", forteller Hanne.

Løp maraton

Hun har også fått bedre helse, og begynte å trene både tai chi og yoga.

- Thai chi og yoga er ikke veldig hard trening, så det beviser at men ikke trenger å trene hardt fem dager i uken for å gå ned i vekt. Det trodde jeg faktisk før jeg meldte meg inn.

Etter hvert begynte Hanne også å jogge. I sommer deltok hun i gateløpet Midnight Sun Marathon i hjembyen Tromsø.

- Tenk at jeg har utviklet meg til en sporty person som nå faktisk liker å jogge!

På bloggen sin forteller hun litt om sin triumf i sommerens løp.

- Etter å ha vært med i vektklubb.no i flere måneder, merker jeg at jeg generelt har mer energi. Jeg føler meg frisk og opplagt, og sovner ikke på forelesninger mer. Jeg er blitt sterkere i kroppen og blir ikke lenger tungpustet og sliten av å gå opp noen få trapper

En positiv "bivirkning" av medlemskapet, er at Hanne nå liker flere matvarer enn før.

- Jeg har prøvd mange nye ting som jeg ellers aldri ville prøvd. Jeg har blitt mye flinkere til å lage mat, og synes det er mye morsommere. Alt i alt har jeg lært utrolig mye av å være på Vektklubb.no. Jeg har blitt mye mer obs på hva jeg faktisk putter i meg, og kjøper mer økologisk mat enn før. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg meldt meg inn her. Det er det smarteste jeg har gjort på lenge.