Tilbud nå!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 379,-
12 måneder: kr 719,-
 

Kan det friste med gul mangois, eller rosa bringebæris med vaniljeyoghurt? Sjekk disse 8 oppskriftene på hjemmelaget pinneis. Foto: Helena Krekling

Isen du kan spise hver dag!

Disse ispinnene kan du spise nesten så mye du vil av, i alle fall til du blir stoppet av «brain freeze»! Iskaloriene trenger du i alle fall ikke bekymre deg over.

Saftis er din beste venn i sommer, dersom du trenger noe magert for å ta knekken på søtsuget. De du får kjøpt i butikken er nettopp hva navnet tilsier; saft. Rent sukker. Fri for fløte og sjokolade holder kalorinivået seg fremdeles lavt, men du får ikke akkurat fylt på med nyttige næringsstoffer kroppen trenger ved å spise en lollipop.

Frukt og bær derimot, er stappfulle av vitaminer og antioksidanter. Så ja, en slik is kan nesten regner som én porsjon av «5 om dagen»! Tenk det, isen som gir bedre helse!

– Det er enkelt og artig å lage egne fruktiser, og populært for både store og små, sier kokk og fagansvarlig i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen. Hun har laget fem av pinneisoppskriftene du finner lenger ned i artikkelen.

Alt du trenger for å lage disse lekre saftisene er isformer, ispinner, frukt og bær i biter eller skiver og litt væske.

– I stedet for juice kan du også bruke most frukt eller vannmelon kjørt i en mikser til den er flytende, tipser Gulbrandsen.

En isform rommer omtrent én desiliter, men den størrelsen kan variere. Du får tak i slike former i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. Det er praktisk å ha mange trepinner. De får du kjøpt i hobbybutikker.

Fan av bounty? Matblogger Julie Ilona Balas bak  Juliesmatblogg.no, har oppskriften du kommer til å smelte av! Scroll ned, om du tør! Fare for vannansamling i munn.

Test av sommerens isnyheter i butikken: Sjekk kaloriverstingen!

Rød og gul saftis

 

Her er banan- og granatepleis, samt appelsin- og vannmelonis. Foto: Helena Krekling

Banan- og grantatepleis

4 porsjoner, ca 45 kcal per is
1 stk banan
2 dl granateplejuice

Slik gjør du det:
Skrell bananen, skjær den i skiver og putt bananbitene i isformer. Hell på med granateplejuice. (Her kan man gjerne bruke sukkerfri saft.) Stikk en trepinne i, og sett den i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Lag denne oppskriften senere (kun for VK-medlemmer)

Mer glad i softis? Sjekk disse sunne variantene!

Appelsin- og vannmelonis

4 porsjoner, ca 55 kcal per porsjon
4 dl vannmelon
1 stk appelsin
1 dl appelsinjuice

Slik gjør du det:
Start med å fjerne skallet og steinene av vannmelonen og kutt den deretter i små terninger. Fjern deretter skallet av appelsinen og skjær ut fileter ved å skjære appelsinen i båter og fri for skall og skinn. Prøv å ta vare på saften. Fyll opp formene, først med frukt og deretter med juice og saften av appelsinen. Stikk en trepinne i, og sett i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Merk oppskrift som favoritt (kun for VK-medlemmer)

Kiwi- og jordbæris

 

Sterke farger gjør isen enda mer attraktiv! Foto: Helena Krekling

4 porsjoner, ca 48 kcal per porsjon

2,5 stk Kiwi
4 sk jordbær
2 dl Solbærsaft

Slik gjør du det:
Start med å skrelle kiwiene. Mos deretter en kiwi og ha denne i bunnen på hver form. Sett i fryseren. Skjær resten av kiwiene i skiver. Rens og skjær jordbær i skiver. Sett dette kaldt, gjerne i fryseren i 30 minutter. Fyll opp formene med frukt. Legg de lagvis, og hell på med væske. Stikke en trepinne i og sett i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Gå til oppskriftssiden (kun VK-medlemmer)

Morellis

 

Frosne bær, som for eksempel druer, er allerede en kjent godis-favoritt hos mange Vektklubb-medlemmer. Foto: Helena Krekling

4 porsjoner, ca 36 kcal per porsjon
Ca 13 moreller
1,5 dl solbærsaft eller kirsebærsaft

Slik gjør du det:
Del morellene i 2, og fjern steinen. Fyll opp former med så mange moreller det er plass til. Klem de gjerne ned i formen. Hell på med saft. Gjerne sukkerfri, solbær- eller kirsebærsaft. Stikk en trepinne i og sett i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Gi oppskriften terningkast (kun VK-medlemmer)

Rosa og gul sylinderis

 

Server isen på et fat fylt med isbiter så smelter den ikke så fort. Foto: Helena Krekling

Ananas- og blåbæris

4 porsjoner, ca 48 kcal per porsjon
3 dl ananas
15 gram blåbær
1 dl appelsinjuice

Slik gjør du det:
Fjern skallet på ananasen og skjær den i små terninger. Legg ananas og blåbær lagvis i formen til den er full. (Et blåbær veier ca 1 gram, så det blir ca 13-15 stk blåbær). Hell på appelsinjuice til formen er helt full. Stikk en trepinne i og sett i fryseren i ca 4 timer. Gjerne over natten. Du kan variere ved å bruke frukten du har og som du liker. Prøv med fersken.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Bringebæris

4 porsjoner, ca 48 kcal per porsjon

2 dl frosne bringebær
2 dl bringebær yoghurt
14 stk bringebær
4 ts vaniljeyoghurt

Slik gjør du det:
Lag en enkel bringebærsmoothie med ca 2 dl frosne bringebær og 2 dl vanilje yoghurt. Bruk gjerne en mager variant. Juster med væske ettersom hvor tykk du vil ha den, men pass på at den ikke blir for tynn. Hell smoothien i formen før du putter bærene oppi. Rør inn en liten skje med vaniljeyoghurt (gjerne en mager variant) før du setter pinnen i. Da blir den fin og marmorert. Sett i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natten.

Gå til oppskriftssiden (kun VK-medlemmer)

Bounty-is

bounty-is
 

KLIN KOKOS: Husk serviett, for dette kan bli klinete – men godt! Foto og oppskrift gjengitt med tillatelse av Julie Ilona Balas bak Juliesmatblogg.no.

Blir man noen gang lei av bounty? Dette er kanskje en is du må hive i deg før den smelter og blir alt for grisete, men totalt verdt det.

Dette trenger du:
Ca 10 is, Ca 271 kcal per is
250 gram kokos
1 boks kokosmelk
2 spise skjeer honning (flytende)
100 gram mørk sjokolade

Slik gjør du det:
1. Start med å blande kokos med en halv boks kokosmelk og honning. Rør inn mer kokosmelk hvis massen er for tørr, men pass på så den ikke blir for rennende.
2. Form avlange runde boller av kokosmassen og frys det i fryseren i minst 30 min. Husk ispinner så det er lettere å spise.
3. I mens smelter du sjokoladen over vannbad. Dypp den frosne kokosisen i sjokoladen og legg dem tilbake i fryseren til servering.

Spar oppskriften til senere (kun VK-medlemmer)

Vannmelon-is

vannmelonis
 

SOMMERHIT: Både is og vannmelon hører sommeren til. Da er jo dette en super kombo, spør du oss! Foto og oppskrift gjengitt med tillatelse av Julie Ilona Balas bak Juliesmatblogg.no.

Til Ca. 10 is, Ca. 36 kcal per is
1 vannmelon, ca 1 kg
1 sitron

Slik gjør du det:
1. start med å dele en liten, moden vannmelon i to og de l den opp i mindre biter. Fjern svarte steiner.
2. Ha bitene over i en blender sammen med saften fra en sitron. Kjør sammen til en jevn masse.
3. Fordel blandingen i ispinneformer eller rett og slett et papp- eller plastbeger. Sett en ispinne i midten og sett den i fryseren over natta.

Tropisk-is

tropisk-is
 

SERVERINGSTIPS: Server i skåler og isen får et mer dessert preg. Foto og oppskrift gjengitt med tillatelse av Julie Ilona Balas bak Juliesmatblogg.no.

Mango, ananas og banan kan få frem sommerfølelsen i en hver!

Til Ca. 10 is, ca 58 kcal per is
1 ananas, liten
1 mango, stor
2 banaer

Slik gjør du det:
1. Del ananas, mango og bananene i små biter. Ha det over i en blender og kjør sammen til en jevn masse.
2. Du kan tilsette bittelite vann om blandingen blir for tykk. Du kan også tilsette kokosmelk for å gjøre isen kremete.
3. Fordel massen i porsjonsformer og frys ned til servering.

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Sommerens sunneste softis lager du selv!

Smarte og sunne grillspyd

Slik motiverer du deg gjennom løpeturen!

Kaken som knapt inneholder kalorier