Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-

Grill for eksempel vegetarmat, som kokk Wolfgang Löwenhertz. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG

Trenger ikke bli kalorifest:

La grillfesten bli en sunn suksess

En sommerfest kan fint være pølsefri sone! La i stedet bordet bugne av fargerike frukter, ferske grønnsaker, hjemmelaget tilbehør og god stemning - med god samvittighet.

1. Overrask gjestene med en forfriskende velkomstdrink. Gjerne alkoholfri.

Noen hete tips er hjemmelaget iste, lemonade, vann med valgfri smak eller sangria. Eller hva med  en deilig smoothie som vekker appetitten? Her får du fem oppskrifter på deilige og friske smoothies laget av grønnsaker.


2. Sett frem deilig frukt og bær i stedet for sjokolade og potetgull.

Diabetiker? Her er 8 snacks-ideer


3. Kutt opp grønnsaker og sleng dem på grillen ved siden av kjøttet. 

Grillede grønnsaker må være med på sunn grillfest.  Her får du 6 grønne vegetaroppskrifter til grillen.


4. Dropp marinaden! 

Unngå  fete marinader med honning, søt chilisaus og andre sukkerholdige sauser. Sats på smakstilsetninger uten for mye fett, som urter, chili og sitron. La deg inspirere av Tommys beste grillsauser


5.Grill fisk! 

Grillet fisk smaker helt fantastisk krydret med urter og sitron. Mye bedre enn fete farseprodukter som pølse og hamburger! Fisken kan grilles helt uten fett om du pakker den inn i folie.

Foto: Annemor Larsen

Her får du oppskrift til retten på bildet, til 2 personer:

2 egg, 2 laksekoteletter (eller 2x200g filet), 1 liten rødløk, finhakket, 2 kvister frisk rosmarin, 4 vårløk, hakket, ½ sitron, salt og pepper.

Slik gjør du: Kok eggene harde, ca. 7 minutter i kokende vann. Legg fisken på ark med aluminiumsfolie. Legg på egg, rødløk, rosmarin, vårløk, sitronskiver. Krydre med salt og pepper.

Pakk folien sammen og legg på grillen. Åpne etter ca. 8-10 minutter, pirk i fisken med en kniv for å se om den er ferdig (laksen mister sin rødfarge når den er ferdig). Serveres eventuelt med kokte poteter eller ris.

6. Forbered deilig tilbehør på forhånd. 

En mager potetsalat smaker best om du lager den kvelden i forveien. St.Lars tipser deg om godt og kalorifattig grilltilbehør


7. Lag en spennende salat! 

Isbergsalat med agurk og tomat er greit det, men hva med å prøve noe nytt som imponerer gjestene? Salaten under er laget av ernæringsfysiolog Lise von Krogh, og består av ruccolasalat, reddiker, og vårløk, og er pyntet med fioler. Dressing lager du av 1 ts dijonsennep, 2 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, og litt flytende honning.


8.Grill maten på spyd. 

Grillspyd er populært hos de fleste og sannsynligvis spiser du mindre kjøtt og mer grønnsaker. Bare skjær opp en kyllingfilet eller et stykke biff og se hvor mange grillspyd det blir!

Her får du ti smakfulle og enkle oppskrifter med grillspyd du kan teste i sommer.


9. Sopp er perfekt på grillen. 

Fyll den med noe godt, som hvitløk, litt ost (gjerne mager kremost) eller oppskåret bacon. Visste du at sopp ikke skal skylles i vann? Da blir den seig og mister mye av smaken. Mer om dette og andre nyttige fakta om sopp kan du lese på frukt.no


10. Dessert er en hyggelig avslutning på måltidet. 

Og når grillen allikevel er varm, hvorfor ikke grille desserten også? Grillet ananas med litt brunt sukker er friskt og søtt. Andre tips er banan med sjokolade i folie og «fruktsalat» grillet på spyd. Sunne, fristende desserter kan du lese mer om her


11. Is vil sikkert barna ha. 

Et tips er å servere den med søte bær eller frukt i biter, da spiser de som regel mindre is ettersom asjetten i stedet fylles opp med frukt og bær. Sunt for både liten og stor. Du kan også lage din egen is i sommer!  Hjemmelaget fruktis og sorbeter for deg som teller kalorier


12. Avslutt måltidet med en god kopp kaffe. 

I sommervarmen kan du gjerne servere den kald! Du lager enkelt en mager iskaffe med bare tre ingredienser; kald kaffe, ekstra lettmelk og flytende søtning. Og selvfølgelig masse isbiter.

Er du glad i iskaffe, har det etter hvert også kommet flere lette varianter i butikkhyllene. For litt siden testet Matspaneren en av disse. Les dommen herFem grønne dipper vi liker

Smal med gelé

Slik holder du vekten i sommer

Velg riktig is!

Fem knallgode sommersalater