sjokoladefondant
 

Her er tips til en helgemeny som får deg i helgemodus uten å ødelege for kaloribudsjettet. Foto: Vektklubb

Den perfekte helgemenyen for deg som vil passe på kaloriintaket

For de som vil ned i vekt kan helgen være en utfordring. Her får du en helgemeny som både skriker kos og som passer på kaloriinntaket. 

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Klikk her og bli medlem i dag!

Er du flink i hverdagen, men skeier helt ut både fredag, lørdag og søndag vil den gode jobben du gjorde i uken som var, være bortkastet. For å gå ned i vekt er man nødt til innta mindre energi enn hva man forbruker. Dermed kan man ikke hive seg over den to kilos godteposen selv om det er lørdag.

Men selv om man er opptatt av å passe vekten og er godt i gang med en livsstilsendring, må man kunne kose seg litt når det endelig er helg. Det handler ikke alltid om hva man spiser, men mengden. En sunn livstil handler om balanse og forbehehold. Alt med måte!

Her en helgemenyen for deg som ønsker å passe kaloriintaket, men samtidig få helgekosen med på kjøpet.

Lyst på noe godt? Sunn helgekos du enkelt lager selv

Lørdag

Frokost: Bringebærfrokost

 

Blandingen av yoghurt, cottagecheese, bær og musli er mettende og vil holde deg mett lenge. En perfekt start på dagen. Foto: David Engmo / VG

Vil du lage din egen granola? Så enkelt kan du lage din egen supersunne granola

Dette trenger du:
Til 2 porsjoner, 192 kcal per porsjon
0,5 beger cottage cheese, mager så klart
4 ss yoghurt naturell
4 ss musli med honning
100 gram bringebær
10 hakkede valnøtter

Slik gjør du det:
Legg alt lagvis i glass og server!

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)


Lunsj: Bananvafler

sunnevafler
 

Spiser du disse vaflene fremfor vanlige vafler sparer du halvparten av kaloriene. Foto: Zahra A. Fulsebakke / @pt__zahra

Dette trenger du:
Til 14 vafler, 115 kcal per vaffel
2 bananer
4 egg
2 ss kesam
1,5 dl speltmel
3,5 dl havremel
2 ts bakepulver
1 ss sukrin
5-7 dl skummetmelk

Slik gjør du det:
Bland sammen alle ingrediensene og tilsett mengden melk som trengs for å få vaffelrørekonsistens. Noen liker tykk røre, mens andre foretrekker tynn røre. Foretrekker du en tykk vaffelrøre tilsetter du mindre melk i røren.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Taco i kveld? Slik gjør du tacoen sunnere!


Middag: Kyllingfajita

kyllingfajitas
 

Selv om man passer vekten og kalorier, kan man allikevel spise «kosemat». Som fajitas på lørdagskvelden for eksempel. Oppskrift og foto: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 474 kcal per porsjon
4 stk kyllingfileter
1 stk paprika, gul
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, rød
1,5 rødløk
4 stk tortilla wraps
Marinade:
1 ts finhakket jalapeñopepper
1,5 fedd hvitløk
2,5 ss frisk koriander
3 ss olivenolje (bruk opptil 1,5 dl til marinaden)
2 ss soyasaus
2 ss worchestershiresaus
0,5 dl presset sitronsaft
0,5 dl presset apelsinsaft
1 ts nykvernet pepper
Tilbehør:
1 dl salsa

Slik gjør du det:
Ta ut frøene på jalapeñopepperne og finhakk dem. Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene. Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten. Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne. Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter. Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme. Rull tortillaen sammen og server med kesam, salsa eller guacamole.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Sliter du med søtsuget? Bli kvitt det med å spise etter klokka


Kvelds: Sjokolade-fondant

sjokoladefondant
 

Ved å heller lage en magrere dessert fremfor smågodt til lørdagskvelden, er det lettere å kontrollere kaloriintaket. Foto: Vektklubb

Dette trenger du:
Til 12 porsjoner, 231 per porsjon
125 gram plantemargarin
125 gram sukker
150 gram mørk kokesjokolade
1,5 dl hvetemel
4 egg

Slik gjør du det:
Smelt sjokoladen i vannbad. Smelt margarin i en kjele og tilsett sukker og sjokolade. Rør inn melet og bland i eggene. Ett og ett av gangen.
Fyll røren i smurfe muffinsformer eller andre ildfasteformer av tilsvarende størrelse. Stekes i ca. 15 minutter midt i ovnen på 160 grader til de er faste utenpå. Sett forsiktig på en tallerken når de er ferdige. Pynt og server varm.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)


Søndag

Frokost: Omelett med kalkun og salsa

omelettkalkunsalsa
 

Søndagsmorgen er alltid deilig med en skikkelig frokost, som denne omeletten. Foto og oppskrift: Matprat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Tips til andre frokoster: 3 deilige og mettende smoothiebowls

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 338 kcal per porsjon
8 stk egg
8 ss vann
16 skiver kalkunfiler pålegg
4 stk vårløk
4 ss salsa
Salt
4 ss flytende margarin

Slik gjør du det:
Vips sammen egg, vann og salt. Skjær kalkunfilet og vårløk i strimler. Smelt maragrin i stekepannen til det freser, og hell eggemassen i pannen. Skyv den inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Legg kalkun, salsa og vårløk på den ene halvparten når eggeblandingen nesten er stivnet. La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over. Server på talerkner!

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)


Lunsj: Kyllingsalat med avokado og cottage cheese

kyllingsalatavokado
 

En salat uten den fete dressingen og olje, kan man fint spise store posjoner av uten å bekymre seg for kaloriregnestykket. Oppskrift og foto: Melk.no - Opplysningskontoret for meieriprodukter

Flere oppskrifter: Dette er salaten også menn blir mett av!

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 314 kcal per porsjon
200 gram kyllingbrystfilet
1 ts olje til steking
150 gram avokado
100 gram reddik
50 gram aspargestopper
250gram ruccolasalat
20 gram alfaspirer
Dressing:
3 dl cottage cheese mager
4 ss pesto

Slik gjør du det:
Del kyllingfileten i biter og den den i pannen med smør. Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg al på et stort fat sammen med ruccola og alfaspirer. Bland cottage cheese og pesto sammen. Server salaten og dressingen med brød.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)


Mellommåltid: Bringebærshake

 

En smoothie eller shake er et supert mellommåltid der du får i deg masse næringsstoffer samtidig som du unngår å bli sulten. Denne bringebærshaken kan garantere helgestemning. Foto. David Engmo / VG

Dette trenger du:
Til 2 porsjoner, 93 kcal per porsjon
2 ss vaniljeis
2 dl lettmelk
125 gram bringebær
Saften av en lime
2-3 friske mintblader

Slik gjør du det:
Kjør alt i en blender. Spar noen bringebær til pynt. Serveres umiddelbart i noen høye glass.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Elsker du pizza? Disse seks pizzaene kan du spise med god samvittighet


Middag: Lakseburger med ananas og chilipaprika

Lakseburger1
 

Hvem sa at laks ikke er helgemat? Denne lakseburgeren blir garantert en stor hit for hele familien. Foto og oppskrift: Nussara Guldberg

Fikk du med deg denne? Ida Gran-Jansens deilige laksesalat

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 463 kcal per burger
Marinade:
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
2 fedd hvitløk
½ dl rapsolje
Topping:
1 stk. chilipaprika
300 gram fersk ananas i skiver
Tilbehør:
6 blader hjertesalat
4 ss ekstra lett rømme
4 stk. grove hamburgerbrød
2 ss frisk koriander

Slik gjør du det:
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over laksefiletene i en stor zippbag eller i en plastboks. La det marinere minst i 30 minutter. Grill ananasskivene og chilipaprika til de er møre. Grill eller stek laksefiletene til de er gjennomstekte. Smør lett rømme på hamburgerbunnen, legg på hjertesalat, krydret laksefilet, grillet fersk ananas, chilipaprika og frisk koriander.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)


Kvelds: Bananpannekaker med friske bær

bananpannekaker
 

Avslutt helgen med skikkelig pannekakekos til kveldsmat. Server med friske bær og magerkesam til. Foto: Bettina Kojan

Dette trenger du:
Til 6 porsjoner, 46 kcal per porsjon
2 egg
1 banan
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver

Slik gjør du det:
Kjær alt i en blender til røren blit jevn og tykk. Stek deretter som små lapper i medium varm panne. Stek til de begynner å bli tørre på siden som er opp, 2-3 minutter dersom panner er gos og varm, og snu de et lite minutt. Server med friskebær. Vaniljekesam kan også være godt til.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)


På vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Start nå! Fra kun kr 60/mnd.Bli medlem i dag!

12 mnd. medlemskap

718,-

Deretter 99,- pr. mnd.

6 mnd. medlemskap

548,-

Deretter 109,- pr. mnd.

Vår bestselger!

3 mnd. medlemskap

438,-

Deretter 129,- pr. mnd.

Samtlige abonnement fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode.
Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.