Tilbud nå!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 379,-
12 måneder: kr 719,-
 

MOS: Grønnsaker kan serveres i flere former. Her most brokkoli, stekte grønnsaker og svinefilet. Foto: Simen Øyen. 

Grønnsaksmos på 1-2-3

Vektklubb-ekspert Anette Skarpaas Ramm viser hvordan grønnsaker kan tilberedes med en vri. 

Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan servere grønnsaker. En måte kan være å lage mos av en eller flere typer grønnsaker. Vektklubb-ekspert og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm viser her en enkel måte å lage grønnsaksmos. 

Når du skal lage en mos kan det være lurt å bruke mer grønnsaker enn du ville spist om de skulle spises rå. Helsedirektoratet beregner at en porsjon frukt eller grønnsaker er 100 gram, men det er ingenting i veien for å spise mer til hvert måltid. En norsk forsker ønsker faktisk å øke anbefalingen til 800 gram om dagen

Visste du at? Så mye er 800 gram frukt og grønt

Under viser Skarpaas Ramm hvordan tre forskjellige grønnsaker kan bli til en mager mos. 

Slik gjør du det: 

Kutt opp ønsket mengde grønnsaker.

Kok de møre, bruk gjerne en gaffel til å se når de er kokt myke.

Hell så av kokevannet, om det blir litt vann igjen i kjelen så sett den tilbake på platen og kok bort restene.

Bruk så en stavmikser til å mose grønnsakene til en jevn mos.

Om du ønsker kan du ha en klatt margarin, lettrømme eller lett crème fraîche i mosen.

Les også: Fem grunner til å spise mer grønnsaker

Gulrotmos av 200 gram gulrøtter (72 kcal) og en spiseskje lett crème fraîche (28 kcal), gir til sammen 100 kcal.

Brokkolimos av 200 gram brokkoli (58 kcal) og en spiseskje plantemargarin (90 kcal), gir totalt 148 kcal.

Blomkålmos av 200 gram blomkål (46 kcal) og en spiseskje lettrømme (28 kcal), gir 74 kcal.














Les også: 

Næringsrike frokoster 

Matspaner linse- og ertepasta: – Et sunt valg for alle

Grep for å bedre livsstilen: Start endringen i riktig ende (saken er åpen for medlemmer)