Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

FARGERIK: Topp pizzaen med grønnsaker for en smakfull fargefest. Foto: Christian Brun

Grov vegetar-pizza

En sunnere variant med grovere bunn og full av gode grønnsaker. 

Pizza er kjær kosemat for mange, og om du ønsker å gjøre den litt mer næringsrik og mettende er det små grep som skal til. 

Bytt ut noe av melet i pizzadeigen med grovere typer, som sammalt hvete og sammalt speltmel. Topp med lettere ost og dine favoritt grønnsaker for en fargerik kosemiddag. Server gjerne med en god porsjon grønnsaker ved siden av også. 

Denne oppskriften ble først publisert på Godt. 

Fem varianter til: Pizza som ikke sprenger kaloribudsjettet

Dette trenger du til 2 personer: 

1 dl sammalt hvete

1 dl sammalt speltmel 

2 dl hvetemel 

25 gram fersk gjær

2 dl lunkent vann

0,5 ts salt

Pizzatopping

1 dl tomatsaus

150 gram revet ost

1 rød løk

1 rød paprika

1 gul paprika

0,25 brokkoli

1 rød chili

1 dl sorte oliven

olivenolje

flaksalt 

ruccolasalat til servering

Slik gjør du:

Grov pizzabunn

Bland det sammalte melet sammen med 1 dl hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. 

Arbeid deigen godt sammen. Tilsett resten av melet til passe konsistens på deigen (den skal være litt klissete), og elt deigen myk, smidig og elastisk, det tar 5-10 minutter. 

Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.

Pizzafyllet

Skjær paprika og løk i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Finsnitt chilien (fjern mest mulig av frøene hvis du ikke vil ha den så sterk).

Lag en stor pizza eller del deigen i to like store emner som kjevles ut til passe tykke eller tynne bunner. Smør bunnene med tomatsaus og dryss over osten. Legg på løk, paprika, brokkoli, chili og oliven. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt.

Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 230 grader til den er sprø og gyllen, ca 10-12 minutter.

Dryss over ruccolasalat før servering.