Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

KLART DU KAN! Livsstilsendring handler ikke om begrensninger eller hva du må kutte t fra kostholdet ditt for å gå ned i vekt, det handler om å finne litt smartere alternativer! Prøv disse sunne, kalorifattige ispinnene i stedet for fløteis. Oppskrifter og foto: Nussara Guldberg/ Just Another Food Story

Her er isen du kan spise - og holde deg slank!

Det er ikke all is du trenger å gi avkall på for å holde vekten.

Det blir varmere i luften, og det begynner å friste med is. Enten du er en som spiser is hele året, eller om det hører sommeren til, er det greit å være bevisst på hva du kan nyte med god samvittighet.

Sunt med måte

Yoghurtis har blitt veldig populært, og med god grunn. Isen inneholder lite fett, men pass på, den kan ofte ha like mye sukker som vanlig fløteis. Stikkordet er mengde, og hva du eventuelt topper isen med. Selv om yoghurtis er sunnere enn mye annen is, går vinningen opp i spinningen dersom du tar mer is og topping enn du ville gjort med for eksempel vanlig is.

På de populære frozen yoghurt-barene som har dukket opp på flere kjøpesentre de siste årene, er det to ting du bør være oppmerksom på:

  1. Størrelsen: Begeret er ofte veldig stort og gjør det lett å ta for mye og det er stor forskjell på kaloriinnhold i de ulike toppingene.
  2. Kaloririk topping: Peanøtter, brente mandler, sjokolade, nonstop og karameller kan fort gi deg en kalddusj på kaloriregnskapet fremfor en avkjølende fornøyelse. Gå for frukt- og bærtopping og hold mengden yoghurtis til maks 150 gram.

Kalorimessig vil 150 gram yoghurtis gi omtrent 180 kcal, mens samme mengde softis gir 260 kcal.

Står valget mellom kuleis eller softis; gå for favorittsmaken og dropp kjeksen. En kule fløteis, uansett smak, inneholder mellom 110 og 150 kcal. Velger du beger fremfor vaffelkjeks, er 100 kcal spart.

Lag den selv

Det høres kanskje tungvint ut å lage isen selv, men det er det altså ikke, fryseren din gjør jo mesteparten av jobben! I tillegg kan du proppe isen full av næringsstoffer fra frukt og bær, eller i det minste droppe raffinert sukker helt. Det beste med å lage is selv er at du vet akkurat hva du får i deg, perfekt for deg som teller kalorier.

Matblogger Nussara Guldberg bak Just Another Food Story har laget fem gode og sunne oppskrifter på ispinner til Vektklubb, som du enkelt kan røre sammen på ditt eget kjøkken.

– Jeg har brukt frukt og bær som utgangspunkt for søtning. Moden frukt, som bananer og mango har masse smak og vil gi isen en god, søt smak. sier Guldberg.

Alle oppskriftene er uten vanlig hvitt sukker. I stedet har hun bruk naturlig søtning som lønnesirup, honning og dadler. Med frukt og bær som hovedingrediens er isen proppfull av vitaminer og antioksidanter. Server til både store og små med den aller beste samvittighet!

1. Kokosis med vanilje

 

58 kcal, 8 små ispinner

Du trenger:
1 boks kokosmelk
1 ss vaniljesukker
2 ss lønnesirup
1 ss kokosmasse, tørket

Slik gjør du: Rør sammen kokosmelk, lønnesirup og vaniljepulver. Hell blandingen i isformer og frys ned. Dryss over kokosmasse ved servering.

Merk oppskrift som favoritt til senere

2. Bananis med mørk sjokolade og hasselnøtter

 

107 kcal, 8 små ispinner

Du trenger:
1 stk. banan
2 dl mandelmelk (eller vanlig melk)
0,5 stk. vaniljestang
0,5 stk. vaniljesukker
2 ss lønnesirup
50 gram sjokolade, mørk
30 gram hasselnøtter

Slik gjør du: Kjør alle ingrediensene i en blender, hell blandingen i isformer og frys ned. Dypp fryste bananis i smeltet mørk sjokolade og dryss hakkede hasselnøtter over.

Merk oppskrift som favoritt til senere

3. Mangois med bringebær

 

41 kcal, 8 små ispinner

Du trenger:
1 stk. mango
2 dl vann
200 gram bringebær, frosne
2 ss lønnesirup

Slik gjør du: Kjør mango, vann og lønnesirup i en blender og hell blandingen i isformer. Legg frosne bringebær i mangoblandingen og frys ned isen.

Merk oppskrift som favoritt til senere

4. Jordbæris med lime og mynte

 

48 kcal, 8 små ispinner

Du trenger:
250 gram jordbær, frosne
1 ts limeskall
2 dl vann, varmt
5 ss lønnesirup

Slik gjør du: Kjør alle ingrediensene i en blender, hell blandingen over i isformer, og frys ned.

Merk oppskrift som favoritt til senere

5. Yoghurtis med skogsbær

 

77 kcal, 8 små ispinner

Du trenger:
180 gram skogsbærblanding, frosne
1 beger gresk yoghurt naturell
5 ss lønnesirup
0,25 ts salt

Slik gjør du: Bland ingrediensene sammen, hell blandingen i isformer og frys ned.

Merk oppskrift som favoritt til senere

Skrevet av: Ann Cathrin Andersen

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:

Spis etter klokka - bli kvitt søtsuget!

4 måter å styrke skjelettet

Så mange kalorier er det i hverdagsmaten din