Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
snickersmuffins3.jpeg
 

Den deilige toppingen er laget av peanøttsmør blandet ut med melis og kokosmelk. Topp gjerne med en valnøtt slik som Bettina har gjort her! Foto: Bettina Kojan

Himmelske og sunnere snickersmuffins med peanøttsmørkrem

En av disse vil kun tilføre kaloribudsjettet 140 kcal - det kan selv du som passer vekten tillate deg!

Sammenlignet med en liten Snickers-sjokolade (57 gram = 278 kcal), sparer du halvparten av kaloriene ved å velge personlig trener Bettina Kojans snickersmuffins!

Med andre ord kan du også spise to muffins til samme kalorimengde som en Snickers-sjokolade.

Forskjellen på de hjemmelagede muffinsene og sjokoladen er selvsagt ingrediensene. Mens sjokoladen består av nougat, karamell, peanøtter og melkesjokolade, inneholder  muffinsene sunnere ingredienser som havremel, egg, philadelphiaost, som ikke skyter kaloriinnholdet i skyene.

Vet du: Derfor er egg bra for deg

Sunnere snickersmuffins med peanøttkrem

Ingredienser til 5 små muffins (140 kcal per stk)

snickersmuffins1.jpeg
 

1 muffins inneholder mellom 135-140 kcal. Foto: Bettina Kojan

1 dl varm kaffe
2 ss mørk kakao
50 g philadelphiaost
2 ss sukrin gold
1 egg
50 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts salt

Topping:
2 ss peanøttsmør
4 ss sukrinmelis
2-3 ss kokosmelk
1 rør stevia karamell

Slik gjør du det: Lag en kopp kaffe, tilsett kakaoen og bland sammen. Sett kaldt for avkjøling.
Bland så sammen philadelphiaost og sukrin til en kremete blanding, sett til siden.
Ha de resterende ingrediensene i en egen bolle og bland sammen.
Tilsett så vekselsvis kremblandingen og litt og litt av kaffeblandingen. Smak gjerne til hvor kraftig du vil ha kaffe- og sjokoladesmaken. Bland inn resten av kremen.
Fordel i 5-6 små muffinsformer, gjerne 3/4 av formen. Tips, ha papirformene i en silikonform så unngår du at de flyter utover. Stekes på 180 grader i ca 20 min.
Til toppingen blander du sammen alle ingrediensene til du får en kremete, tykk konsistens. Bruk cirka et «rør» stevia karamell. Tykkelsen varierer litt på kokosmelken så juster litt ved behov.
Når muffinsene er ferdig lar du de avkjøles litt før du legger på toppingen, denne blir enda bedre om den står i kjøleskap da den stivner litt. Topp gjerne med nøtter og server med fibersirup gold eller lignende.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av Bettina Kojan.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Andre oppskrifter fra Bettina:

Sjokolademousse av blomkål

Cottage cheese pannekakene du kommer til å elske

Raske bananpannekaker til helgefrokosten

Eggemuffins til under 90 kalorier