Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Kvardagsmat proteinrundstykker-0022
 

HJEMMELAGET: Det er lite som slår lukten av nybakte rundstykker. Et rundstykke inneholder cirka 125 kcal og cirka 8 gram protein. Foto: Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no

Oppskrift på sunne proteinrundstykker og brødvaffel

Lyst på noe litt mer spennende til frokost eller kvelds enn brødskiver? Da har Anita Stokke Blomvik, bak Kvardagsmat.no, en god og enkel oppskrift du bør prøve.

Med samme grunnoppskriften kan du med små justeringer lage enten proteinrike rundstykker eller brødvaffel, alt etter hva du måtte ønske.

– Rundstykkene er knallgode når de kommer rett fra ovnen og er nystekte, men faktisk like gode etter en runde i fryseren, forteller Anita Stokke Blomvik, bak Kvardagsmat.no. Hun har delt oppskriften sin med Vektklubb.

ANNONSE: Sjekk når du kan nå din idealvekt med Vektklubb

Rundstykkene trenger ikke heve og tar bare en drøy halvtime å lage. Egg, havregryn og cottage cheese er hovedingrediensene, og er tre av 12 sunne basisvarer det kan være lurt å ha tilgjengelig på kjøkkenet. Da har du alltid råvarer til å lage sunn og god mat, for eksempel når du vil diske opp med deilige nybakte rundstykker eller grove vafler uten sukker.

– Vaflene går ned på høykant hos barna, og de legger ikke merke til at det er sunnere vafler de får servert, sier Blomvik.

Protein holder deg mett

– Økt inntak av protein i kosten kan være en fordel for de som ønsker å kontrollere blodsukkeret og gå ned i vekt, forteller kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm, og viser til spesielt en studie publisert i det anerkjente tidskrifet Journal of Nutrition.

Det betyr ikke at du trenger å overdrive proteininntaket. Personer som vil spise litt sunnere får natulig et høyere proteininntak fordi man reduserer på typiske sukker- og fettrike matvarer som godteri, snacks, brus, fast food, pasta, poteter og saus.

sammenligning proteinrundstykker
 

Skjermbilde fra Vektklubbs sammenligningsverktøy. Funksjonen er kun tilgjengelig for medlemmer.

Disse proteinrundstykkene inneholder litt mer proteiner sammenlignet med vanlige grove rundstykker. Hvis du er veldig opptatt av å spise mye proteiner, så ville et proteinrikt pålegg oppå et vanlig grovt rundstykke, som for eksempel ost, skinke, leverpostei, makrell i tomat, ha samme effekt.

Oppskrift på proteinrundstykker

Kvardagsmat proteinrundstykker-0003
 

Foto: Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no

16 stk, 125 kcal per stk

500 g cottage cheese
4 egg
ca 300 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts salt
litt sesamfrø til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha cottage cheese, egg, bakepulver og salt i en bolle og kjør glatt ved hjelp av en stavmikser (eller bruk en blender). Vend inn havregryn og klapp sammen til en jevn deig. Trill runde bollar, trykk litt flate og sett på bakepapirkledd stekebrett. Strø over sesamfrø om du vil, og stek i ca 20 min, til rundstykkene er gylne. Avkjøl på rist.

Lagre oppskrift (kun VK-medlemmer)

Oppskrift på brødvaffel

brodvaffel
 

Foto: Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no

Ca 6 vafler, 88 kcal per stk

3 egg
4 ss cottage cheese
1 dl havregryn
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
smør eller olje til steking

Slik gjør du det: Kjør alt glatt med en stavmikser og la røren svelle i 10 minutter. Varm opp vaffeljernet og smør det godt. Legg 1-2 ss rør i formene og stek vaffelen til den er sprø. Avkjøl på rist.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Se andre sunne oppskrifter:

Sunt pålegg: Rødbetehummus

Treningsekspertens lompepizza

Rask hverdagsmat: Minestronesuppe

Grønnsaksmos på 1-2-3