sjokoladetrøfler
 

Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Slankevennlige sjokoladekuler

Med disse sukkerreduserte havrekulene vil ikke kaloriene balle på seg.

Havrekuler, sjokoladetrøfler eller sjokokuler, de konfektlignende kulene er en favoritt blant mange. Ikke uten grunn, de er lette å lage og smaker fantastisk.

Matblogger Stine Haslestad har laget sjokoladekuler av havre, lettmargarin og kunstig søtning, mens matblogger Nussara Guldberg har laget en batch konfektkuler av dadler og nøtter, og så har hun tatt enda en oppskrift til et nytt kreativitetsnivå ved å benytte kidneybønner, kokosolje, lønnesirup og kakaopulver.

Sjokokuler kan fint kan fint få en runde med «healthy make over» uten at det går ut over smaken, slik Stine og Nussara har gjort for deg!

Sjokoladekuler (28 kcal)

Laget av Stine Haslestad / Bakekona.no

sjokolede
 

Tidligere Vektklubb-medlem og matblogger Stine Haslestad, også kjent som Bakekona, har laget disse godbitene. Foto: Kyrre Lien / VG

Til 16 stykker, 28 kcal per stykk

Dette trenger du:
1,5 dl (ca. 70 gram) havregryn
50 gram sukrin gold eller sukrin
10 gram kakao
40 gram lettmargarin
1 ss sterk kaffe

Slik gjør du det:
Slik gjør du det: Bland sammen de tørre ingrediensene. Smelt margarinen, og tilsett kaffen. Hvis du ikke har ferdiglaget kaffe kan du blande 1 ts kaffepulver og 1 ss vann sammen med margarinen.
Bland alle ingrediensene godt sammen, og sett i kjøleskapet i en times tid. Form kuler av havregrynsmassen, og bruk gjerne litt vann når du skal rulle.
Gode som de er, men de kan også gjerne rulles i kokosmasse eller kakao. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Sunne sjokoladetrøfler (42 kcal)

Laget av Nussra Guldberg / Justanotherfoodstory.com

sjokoladetrøfler
 

Til 20 kuler, 42 kcal per kule

Dette trenger du:
350 g grytebønner
1 1/2 ss kokosolje
4 ss lønnesirup eller 2 ss sukrin
5 ts usøtet kakaopulver

Slik gjør du det:
Kjør alt til en jevn masse i en foodprosessor. La det stivne litt i kjøleskapet i minst 30 minutter. Lag små kuler og dypp enten i kakao, hakkede nøtter, frysetørket bringebærpulver eller kokos.

Konfektkuler med dadler og nøtter (85 kcal)

Laget av Nussara Guldberg / justanotherfoodstory.com

konfektkuler
 

Dadler inneholder faktisk en god del kostfiber. Som all annen tørket frukt inneholder de en god del energi og naturlig fruktsukker. Foto: Patrick da Silva Sæther / VG

Ca 35 kule, 85 kcal per kule

Dette trenger du:
100 g cashewnøtter, usaltet
70 g hasselnøtter
13 stk dadler, tørket
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
50 g kokosmasse, tørket
1 ts kanel

Slik gjør du det:
Rist hasselnøtten i ovnen på 140 grader i ca. 15-20 minutter. Fjern det tynne skallet på hasselnøttene ved å gni de rundt mellom et kjøkkenhåndkle eller mellom hendene, mens de er middels varme.

Fjern stener fra dadler. 

Kjør nøttene, dadler, kakaopulver og vaniljesukker i en foodprocessor til en jevn og tykk masse. Fukt hendene med vann og form ca en spiseskje med konfektmasse mellom hendene til en rund kul. Rull kulene i en kokosblanding med kokosmasse og kanelpulver.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Lag sunn chips selv!

Sommermeny under 1300 kalorier

Sunnere peanøtthavecookies