Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
2015-10-06 09.13.54
 

TA EN BOLLE: Med smoothie! Kutt opp grønnsker og frukt dagen før og sleng det i blenderen når du våkner - en forfriskende frokost. Foto: Lena Næss Adcock

Sunn frokost hver morgen

Blir frokosten ofte fortært samtidig som du løper til bussen, eller kanskje du ikke spiser frokost i det hele tatt? Vektklubb-medlem Lena Næss Adcock tar seg alltid tid til å spise en god frokost, og har delt den positive effekten og sine herlige oppskrifter med oss.

Lena Næss Adcock (30)

 

Bosatt: Kristiansand
Utdannet: Økonom
Har gått ned: 45 kilo på to år
Medlem siden: September 2013

– Jeg spiser frokost hver dag, forteller hun.

30-åringen fra Kristiansand må ha frokost og kaffe hver morgen for å våkne ordentlig. Ikke bare blir det en god start på dagen, hun holder seg mett til lunsj og syntes det er enklere å regulere måltidene.

– Jeg prioriterer å stå opp litt før jeg egentlig må så jeg har tid til å lage og spise en ordentlig frokost. På dager hvor jeg må stå opp ekstra tidlig lager jeg gjerne frokosten min ferdig kvelden før.

Kjøleskapsgrøt og smoothie er perfekt å lage på forhånd.

– Bare kutt opp frukt og bær kvelden før og sleng alt i blenderen når du står opp, forteller Vektklubb-medlemmet.

Tidligere spiste hun lite til frokost og lunsj, og spiste da alt for mye utover kvelden. Det gikk ut over både humør og konsentrasjon, og ikke minst viljestyrken.

Hun deler nå sine favorittfrokoster med oss, både søte og salte varianter. Du kan også følge henne på instagram under profilen @slank_sterk_sunn.

– Når jeg skal spise frokosten med en gang jeg står opp foretrekker jeg søtere varianter som frukt, yoghurt og grøt. Men i helgene når jeg har god tid og frokosten gjerne ikke spises før jeg har vært våken en stund kan det være veldig godt med noe mer mektig, sier Lena.

Eplepannekaker (445 kcal)

2015-09-23 14.55.18
 

1 egg
1 banan
40 g havregryn
40 g raspet eple (ca et halvt eple)
50 g dobbel 0% epleyoghurt
0,5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Topping: resten av yoghurtbegeret og en halv kiwi

Slik gjør du det: Bland alle ingrediensene i en bolle med stavmikser. La røren stå i 15min. Stek små pannekaker på medium varme. Hvis de blir for store kan de være vanskelige å snu uten at de går i stykker.

Gå til oppskriften her.

Ovnsbakt avokado med egg (331 kcal)

avokado_egg
 

1 avokado
1-2 egg
1 vårløk
1 skive go og mager salami
Gressløk og/eller persille

Slik gjør du det: Kutt en avokado i to og ta ut steinen. Grav ut litt av innholdet så du får plass til et egg. Min avokado var liten på kun 100g så jeg fikk bare plass til et egg delt på de to halvdelene, men hvis avokadoen er stor nok tar du et egg per halvdel. Legg i en ildfast form og stek på 180 grader i 20min til egget er stekt. Mens avokadoen står i ovnen kutter du opp vårløk og salami og steker i panna til salamien er sprø. Ta ut avokadoen og dryss over salami, vårløk og urter samt litt salt og pepper.

Gå til oppskriften her.

Kjøleskapsgrøt (250 kcal)

2015-09-03 08.56.04
 

50 g havregryn
1 beger dobbel 0% yoghurt
60 g skummet melk

Slik gjør du det: Bland sammen ingrediensene. Ta på lokk eller dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet over natten. Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, grøten holder seg noen dager hvis den står kaldt.
Grøten kan du varierer i alle mulige varianter:
- Bytt ut melken med lett kokosmelk og bruk kokosyoghurt.
- Bland inn litt peanøttsmør, kokosmasse eller 1ss kakao for en søtere variant.
- Topp med det du har av frukt, bær og finhakkede nøtter.
- Bytt ut deler av havregrynen med ruggryn.

Gå til oppskriften her.

Cottage cheese og yoghurt med granola og frukt (241 kcal)

2015-09-23 09.50.59
 

100 g mager cottage cheese
100 g dobbel 0% vanlije
20 g granola
30 g kiwi
30 g granateple

Slik gjør du det: Bland sammen cottage cheese og yoghurt og topp med granola og frukt. Cottage cheese gjør frokosten mer mettende enn hvis du kun bruker yoghurt.

Gå til oppskriften her.

Omelett med mager salami og grønnsaker (206 kcal)

2015-08-31 12.00.18
 

2 egg
2 skiver go og mager salami
50 g sjampinjong
60 g spinat
Gressløk og/eller persille
Salt og pepper

Slik gjør du det: Pisk eggene lett med en gaffel og bland inn salt, pepper og urter. Kutt salami og grønnsaker i biter og stek i panna noen minutter til soppen har mistet mesteparten av vannet. Tilsett eggeblandingen og stek på medium varme til omeletten er nesten gjennomstekt. Brett den i to og stek et minutt på hver side.

Gå til oppskriften her.

Smoothiebowl (284 kcal)

2015-10-06 09.13.54
 

60 g frossen banan
100 g frosne jordbær
70 g mango
70 g ananas
50 g eple
10 g havregryn
10 g kokosmasse
Vann

Slik gjør du det: Bland sammen alle ingrediensene med stavmikser (Du kan også bruke blender eller kjøkkenmaskin men siden konsistensen skal være ganske tykk kan noen blendere få problemer med å blande ordentlig). Tilsett vann litt etter litt til du får riktig konsistens. Topp gjerne med et par jordbær og mer kokos.

Gå til oppskriften her.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:
Lenas sunne lunsjforslag
Når hobbyen din gjør deg slank
Slik spiser slankeekspertene