Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
_SA_0260
 

NÆRINGSRIK: Denne tallerkenen består av halvparten grønnsaker og litt kjøtt, det gjør måltidet næringstett og energifattig. Foto: Simen Øyen. 

Sunn helgemiddag

Med magert kjøtt og mye grønnsaker kan du lage en smakfull middag med luksusfølelse, uten å overstige kaloribudsjettet. 

Denne middagen passer perfekt til helgen hvor man har litt ekstra god tid, og har lyst på noe som er litt annerledes enn i hverdagen. Tilbehøret er stekte grønnsaker og brokkolimos, som er både næringsrike og har lite energi. Selv om du har en klatt maragrin eller creme fraiche eller rømme i brokkolimosen vil likevel måltidet bli ganske kalorifattig. Bruk gjerne andre og flere grønnsaker til om du har andre favoritter.

Indrefilet av svin inneholder kun 115 kcal per 100 gram, og er rent og magert kjøtt. Helsedirektoratet anbefaler at man begrenser inntaket av bearbeidet og rødt kjøtt, og heller erstatter det med magert og hvitt kjøtt. 

Dette trenger du:

2 porsjoner med omtrent 364 kcal per porsjon (da med en spiseskje crème fraîche i mosen).

1 indrefilet av svin (omtrent 200 gram)

1 rød paprika

1 gul paprika

1 squash

En stilk rosmarin

1–2 brokkoli

1 ss olje eller margarin til steking

En klatt margarin, crème fraîche eller rømme (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

1. Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek indrefileten i pannen med litt olje eller margarin. La kjøttet hvile mens du tilbereder grønnsakene.

2. Skjær opp paprika i stenger og squash i skiver. 

_SA_0094
 

I SKIVER: Squashen kan stekes først. Foto: Simen Øyen. 

3. Varm en panne med litt margarin eller olje, ha et helt hvitløksfedd i oljen for smak. Ha i squashen først. La den bli litt varm før du tar i paprikaen. Topp med rosmarin, og ta gjerne bladene av stilken og dryss over grønnsakene. 

_SA_0101
 

BLAND SAMMEN: Stek paprikaen sammen med squash, hvitløk og rosmarin. Foto: Simen Øyen. 

4. Lag brokkolipuré slik som i videoen under:

Det er lett å spise mer mos, sammenliknet med hvor mye du hadde spist av den hele grønnsaken. Lag derfor gjerne mos av mer grønnsaker. 

5. Skjær kjøttet i skiver, og fyll tallerkenen med mye grønnsaker og litt kjøtt.

6. Nyt måltidet.

Vektklubb-medlemmer kan lagre oppskriften her.