Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
julebrod_brunost
 

Julekake, eller julebrød, er et klassisk innslag på frokostbordet i julen, og med brunost smaker det fortreffelig. Matblogger Bettina deler oppskriften på en sunn og proteinrik julekake du kan nyte til halvparten av kaloriene. Foto: Bettina Kojan / @bettinakojan

Sunn og saftig julekake for deg som passer vekten

Den tradisjonelle julekaken er både fetere og søtere enn vanlig brød. Her får du oppskriften på sunn julekake til halvparten av kaloriene.

Det er jul, og selvfølgelig er det greit å spare litt av slankelysten til januar, men det betyr ikke at man trenger å gå bananas under julemiddagene, hive innpå de syv sortene julebakst og la fornuften fordufte ved dessertbordet.

Sammenlikning

 

per 100 gram:

Tradisjonell julekake = cirka 300-315 kcal
Bettinas julekake = 188 kcal

per skive (40 gram):

Tradisjonell julekake = 126 kcal
Bettinas julekake = 75 kcal

For mange av oss kan det bli svært mange og kaloririke måltider i løpet av julen. Derfor kan det være lurt å gjøre noe av den tradisjonelle julematen litt sunnere, eller knipe inn litt ekstra på kaloriene før juleferien starter.

Du kan også gjøre som personlig trener og matblogger Bettina Kojan, lage en sunnere julekake med deilig smak av julens krydder.

Denne oppskriften inneholder ikke gjær, og lages ferdig på én drøy time!

Oppskriften beregnet i Vektklubb.no viser også at hele 26 prosent av energien kommer fra protein.

Bettinas julekake

julebrod2
 

Nytes alene eller med en skive brunost. Foto: Bettina Kojan / @bettinakojan

5-6 egg (avhengig av små eller store)
50 g mandelmel
250 g havremel
250 g cottage cheese
100 g ekstra lett melk
2-3 ts kanel
2-3 ts kardemomme
2-3 ts nellik
3 ts bakepulver
En god neve rosiner

Slik gjør du det: Ha alle ingrediensene, unntatt rosiner, i en bolle og miks sammen. Jeg bruker håndmixer til det meste, denne må jobbes litt med da den blir litt klissete og seig, men da er du på rett vei.
Bland inn rosinene helt til slutt og få hele deigen over i en smurt form. Den hever ca 1/3 av størrelsen sin så se til å ha en form som er stor nok.
Stek midt i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 40-45 minutter.
Nytes varm med brunost, men den er også god kald og kan fryses ned, om du klarer å spare selvfølgelig.

Vektklubb-medlemmer kan lagre oppskrifte til senere her

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Andre oppskrifter fra Bettina:

Bananpannekaker til helgefrokosten

Eggemuffins til under 90 kalorier

Cottage cheese-pannekaker du kommer til å elske

Sjokoladeisen du kan spise med god samvittighet