Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Lompepizza
 

HVERDAGSMAT: Det går raskt å lage minipizzaer der du bruker lomper som pizzabunn. Foto: Silje Bjørnstad

Treningsekspertens lompepizza

Lyst på pizza, selv på en tirsdag? Lag lompepizza!

tc8c93fc
 

Treningsekspert Silje Bjørnstad. Foto: Frode Hansen / VG

– Dette er en pizzavariant som ikke sprenger kaloribudsjettet og som er kjemperaskt å lage i en travel hverdag, forteller mat- og treningsekspert i Vektklubb, Silje Bjørnstad.

Hverdagen til en som lever av å trene andre kan føre til lange arbeidsdager og mye aktivitet på ettermiddagen og kveldstid. Med så mye på planen er det ekstra viktig for Silje å få i seg sunn og næringsrik mat. Lompepizza er derfor en av treningsekspertens favoritter.

– Det smaker supertgodt og kan varieres i det uendelige. I tillegg er det perfekt for å bruke opp rester av grønnsaker, ostebiter, kjøtt og lignende, forteller Bjørnstad.

Du trenger:
2-3 lomper som pizzabunn
Tomatsaus, hermetiserte tomater eller sukkerfri ketchup
Ønsket pizzafyll
Ost
Oregano

Slik gjør du det: Bruk 2-3 lomper som pizzabunn. Ha på litt tomatsaus, hermetiserte tomater eller sukkerfri ketchup som pizzasaus og legg på ønsket fyll før du topper med ost og krydrer med oregano.

Stek lompepizzaen på et stekebrett med bakepapir i ovn på 180-190 grader i cirka 10 minutter til osten er smeltet. Du kan også prøve ekspressvarianten der du har lompene på en tallerken og inn i mikrobølgeovnen i cirka 1,5-2 minutter.

Tips:

• Bruk magre kjøttprodukter som karbonadedeig, skinke og kylling fremfor fete pølser,
kjøttboller og pepperoni.

• Deilige pizzagrønnsaker som jeg er glad i er blant annet løk, sjampinjong, paprika, men her velger du selvfølgelig selv dine egne favoritter.

• Jeg er opptatt av å spise nok grønnsaker i løpet av en dag og derfor spiser jeg også litt grønt ved siden av pizzamåltidet. Dette kan være alt fra en grønn salat, noen kokte brokkolibuketter eller så knasker jeg på 1-2 gulrøtter.

Andre sunne oppskrifter:

Rask hverdagsmat: Minestronesuppe

Treningsekspertens middags-«scramble»

Sunt pålegg: Rødbetehummus

Næringsrike frokoster