Bente Bremseth / @bentasil / Nutritus.wordpress.com

Frokostkake med bringebær

Publisert: 2018-03-13 15:52

Hæ, kake til frokost? Det er vel ikke sunt?

– Jeg er egentlig ikke så fan av at alt skal være dessert eller kake, og det sier seg selv at kake til frokost er noe man kan ha én gang i blant, men ikke for ofte, skriver Bente Bremseth (42) på bloggen Nutritus. Hun har merket seg trenden «frokostkake», men synes en del av oppskriftene var mer kake enn hva som er greit til frokost, og dermed endte hun opp med en egen sconeslignende oppskrift som hun deler med Vektklubbs lesere.

Bremseth har en bachelor i ernæring, er snart ferdig utdannet personlig trener og jobber med veiledning ved vektreduksjon ved en klinikk i Trondheim. Hun har jobbet med trening i 13 år, og det var også gjennom instruktør- og trenerutdanning at interessen for mat og kosthold kom. Bremseth brenner for god folkehelse og et sunt kosthold som alle skal føle er oppnåelig.

Sjekk også: Kikertlapper med sukkerfritt syltetøy

– Jeg holder meg til ingredienser du kan få tak i på dagligvarebutikken, fordi jeg ønsker at det skal være så tilgjengelig som mulig og tenker at det kan bidra til at det er lettere for alle å lage mat som er bra for kroppen og at det vil føre til at det blir lettere å opprettholde videre, sier hun.

Frokostkaken Bremseth har laget er sukkerfri og grov. Dette er derfor en kake du fint kan spise som en sunn og god frokost!

Frokostkake med bringbær

Bente Bremseth / @bentasil / Nutritus.wordpress.com

Til en kake trenger du:
2 egg
1 ss sukrin+
1 ss sukrin gold
2 ss vaniljekesam
2 dl sammalt hvete, finmalt
1 dl havregryn
en liten klype salt
2 ts bakepulver
2 ss frosne bringebær

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig blanding
Vend inn resten av ingrediensene forsiktig med eggeblandingene, foruten bringebærene, de kommer helt til slutt
Helt tilslutt rører du inn de frosne bringebærene
Legg bakepapir i en liten, ildfast form
smør deigen ut i bunnen på formen
sett frokostkaken inn i ovnen i ca 20 minutter (alt etter ovnstype)
Ta ut og legg på en rist til avkjøling. Kan oppbevares i kjøleskap i et par dager.
Server gjerne med litt Kesam vanilje og litt frukt, eller ta den i hånda på vei ut døra.
Håper det smaker!

Lagre oppskrift som favoritt (kun for VK-medlemmer)

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Baketriks

Er du blad i å bake, men også ønsker å passe vekten, så finnes det mange triks for å gjøre bakst sunnere. Sukker kan du bytte ut med modne bananer eller litt kunstig søtning. Det er lettere med bakst der man ikke bruker gjær, sukker er nemlig viktig for heveprosessen. Du kan bytte ut noen deler av fint hvetemel med fint sammalt hvete, eller havremel. Deler av smør kan byttes ut med kesam.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Les også:

Chiagrøt med mangopuré

Søtpotetnachos

Langsomme middager som lager seg selv

Deilig pitapizza helt for deg selv!

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her