AVSKREKKENDE: Ingen grunn til å hyle når du ser disse godsakene. Du kan fint nyte et stykke uten at det spiser for stor del av daginntaket.

Sukkerfrie Halloween-kaker med gresskar

Publisert: 2015-10-28 16:37

Med disse kakene kan du fremdeles nyte Halloween-festen uten å gå på en kalorismell.

BAKEGLAD: Zahra A. Fulsebakke er ingeniør og personlig trener. Hun elsker å lage mat som både er sunn og smaker godt. Du kan følge henne på instagram under profilen @pt__zahra

Halloween kan fort bli en skrekkelig sukkerfest. Sjokolade, vingummi, smågodt og annet Halloween-snacks kan fort sende kaloribudsjettet til skremmende høyder.

Zahra A. Fulsebakke (30) har funnet en løsning for voksne som vil delta i Halloween-feiringen samtidig som man passer vekten.

– Bak sukkerfrie kaker med gresskar!

I Zahras tre høstlige oppskrifter brukes kunstig søtnining i stedet for sukker. Hvetemelet er byttet ut med mandel-, havre- eller maismel, først og fremst fordi hun selv ikke tåler gluten, og smør er byttet ut med kesam og litt cocosa for smakens skyld. Du kan fint bruke de vante ingrediensene sukker, hvetemel og smør om du heller ønsker det, forteller hun.

– Nøttemel er en favoritt fordi det gir en deilig nøttesmak. Jeg baker ofte sukkerfritt, men ikke alltid. Jeg er stor tilhenger av et balansert kosthold, da jeg tror det er lettere å leve med og gjøre til en livsstil.

Zahra er glad i å lage mat, og spesielt glad i kaker og søtsaker. Sier selv at hun kunne spist det hver dag.

– Kaker og bakst har kun vært forbeholdt spesielle anledninger. Helt siden jeg flyttet hjemmefra har jeg forsøkt å finne sunnere alternative ingredienser slik at jeg kan spise det litt oftere, ler Zahra.

Før du baker kakene eller muffinsene må du lage gresskarpuré. Kok gresskar i en kasserolle i få minutter. Sil godt ut og bruk en stavmikser til å få en myk og klumpefri mos, avkjøl før bruk. Det finnes flere måter å lage gresskarpuré på. Kan bakes i microbølgeovn eller i ovnen, men det tar litt lengre tid.

Gresskarkake

10 kakestykker - 138 kcal per stykke (101 g)

4 egg
70 g sukrin gold
40 g sukrin
2 ss cocosa extra virgin/smør
220 g gresskarpure
130 g mel (jeg brukte en blanding av mandel- og havremel)
1 ts natron
2 ts bakepulver
Litt kanel og kardemomme etter ønske
En håndfull knuste valnøtter

Topping: mager vaniljekesam blandet med sharon eller mango.

Slik gjør du det: Pisk egg og sukrin for hånd. Tilsett smeltet cocosa og til slutt gresskarpure. Bland sammen det tørre og rør det inn litt etter litt.
Hell over i en kakeform. Zahra brukte en rund form på 26 cm diameter.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25-30 min til kaken er gjennomstekt. Kaken blir ikke veldig høy. Avkjøl og pynt etter ønske med for eksempe vaniljekesam blandet med sharon, mango, fiber- eller agavesirup.

En nydelig og frisk kake. Noe syrlig men samtidig saftig. Minner litt om gulrotkake.

Lagre som favorittoppskrift (klikk på stjernen)

Sjokoladekake med gresskar

12 kakestykker - 136 per stykke (72 g)

4 egg
60 g sukrin gold
60 g sukrin
150 g gresskarpure
150 g kesam original
50 g cocosa/smør
50 g mandelmel
50 g maltemandler
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
60 g bakekakao

Slik gjør du det: Pisk egg og sukrin for hånd. Tilsett smeltet cocosa, kesam og til slutt gresskarpure. Bland sammen det tørre og rør det inn, litt etter litt.
Hell over i en kakeform. Jeg brukte avlangform på 10 x 26cm.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt inni. Avkjøl og dryss på litt sukrinmelis. Kaken blir saftig, bløt og rund i smaken.

Lagre som favorittoppskrift (klikk på stjernen)

Gresskar cupcakes

16 cupcakes - 56 kcal per stykk (56 g)

4 egg
50 g sukrin gold
50 g sukrin
2 ss kesam original
50 g gresskarpuré
100 raspet gresskar
100 g mel (jeg brukte 60 mandelmel 40 maismel)
1 ts bakepulver
Kanel og kardemomme etter ønske

Topping: Vaniljekesam (blandet selv eller kjøpt ferdig) og litt konditorfarge

Slik gjør du det: Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland sammen det tørre og rør det inn litt etter litt. Vend forsiktig inn smeltet cocosa og gresskarpure.
Fordel røren i muffinsformer. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min.
De skal heve bittelitt, men ikke mye. De skal være gjennomstekte, men fortsatt saftige.
Avkjøl og pynt rett før servering med vaniljekesam eller server slik de er med et lite melisdryss på.

Lagre som favorittoppskrift (klikk på stjernen)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:
Sunne frokoster hver dag

Lenas sunne lunsjforslag
Når hobbyen din gjør deg slank
Slik spiser slankeekspertene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her