Julekjeks med ingefær til under 80 kcal

Publisert: 2014-12-19 21:10

Det er lite som slår duften av nybakte julekjeks. Disse er av det sunne slaget så du kan gjerne forsyne deg to ganger.

Privat

Med så enkle grep kan du spare kakeboksen for mettet fett og kalorier.

Matblogger Nussara Guldberg står bak bloggen Justanotherfoodstory.com og har laget disse deilige og sprø ingefærkjeksene. Smør har hun byttet ut med sunnere rapsolje, og hvitt hvetemel med sammalt hvete.

En ingefærkjeks gir 78 kcal. Til sammenlikning gir en sjokoladecookie som du får kjøpt i kiosk og på bensinstasjoner hele 400-500 kcal per 100 gram. Vi lar tallene tale for seg selv.

Slik baker du sunnere:

  • Bruk lettprodukter f.eks skummet melk i stedenfor helmelk
  • Erstatt raffinert sukker med andre sukkererstatninger eller andre sunnere naturlige alternativer som mørk molasse, honning, agave, brunt sukker etc.
  • Kutt ned på smør med å erstatte delvis med vegetabilske oljer, lettrømme eller gresk yoghurt.
  • Erstatt helt eller delvis hvetemel med sammalt hvetemel

Nussaras ingefærkjeks

Denne oppskriften gir 34 kjeks. Server gjerne til julens gjester, eller gi de bort somen spiselig julegave til noen du er glad i.

Du trenger:

100 gram rapsolje
100 gr brunt sukker eller farin
1 egg
4 ss mørk sirup
250 sammalt hvete fin
2 ts natron
2 ts kanel
2 ss ingefær
2 ts malt kryddernellik
1/2 ts salt

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen på 175 grader.

Rør sammen rapsolje og brun farin først til en blanding. Ha deretter i egg og mørk sirup og rør kraftig. Tilsett til slutt de tørre ingrediensene og bland sammen til en myk deig.

Vanligvis skal deigen hvile i ca. 20-30 min i kjøleskapet, men denne oppskriften er tilsatt vegetabilsk olje i stedenfor smør og deigen vil derfor ikke hardne.

Rull deigen til småkuler på ca. 20gr hver. Plasser maks 12 stk med god mellomrom på stekebrettet.

Strø lett sammalt hvetemel over kulene og trykk lett på kulene med en flat underflate, for eksempel bunnen av et glass. Da vil ikke deigen klistre seg fast på underflaten.

Stek kjeksene i 10 min. Når de tas ut av ovnen er de fortsatt myke, men blir sprøe og gode etter avkjøling.

Nytes med en god kopp vinterte eller kaffe!

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her