MELLOMMÅLTID OG KOS: Bruker du nøttetopping på bananpinneisen vil du få et mer komplett sammensatt måltid, fordi nøtter er en god kilde til sunne fettsyrer og protein. Da er det helt greit at man bruker litt mørk sjokolade for å feste toppingen til bananen!
MELLOMMÅLTID OG KOS: Bruker du nøttetopping på bananpinneisen vil du få et mer komplett sammensatt måltid, fordi nøtter er en god kilde til sunne fettsyrer og protein. Da er det helt greit at man bruker litt mørk sjokolade for å feste toppingen til bananen! Foto: Familiemat

Bananis på pinne

Elisabeth Stigum, Sara Berge Holmberg
Publisert: 2018-05-25 10:06

I sommervarmen er vel lysten på is stor! Hvorfor ikke gjøre mellommåltidsfavoritten til en avkjølende godbit?

Det er ingen tvil om at den søte frukten er bedre for både store og små, enn ispinner laget av raffinert sukker og/eller fløte. Mette Mari og Kamilla bak bloggen Familiemat forteller at bananispinner er svært enkelt å lage. Du tar rett og slett en bananbit, trær den på en ispinne, ruller den i smeltet mørk sjokolade og topper med strø som hakkede nøtter eller kokosflak og legges i fryseren.

Se også: Bananis med mørk sjokolade og hasselnøtter

MANGE MULIGHETER: Frossen banan er også godt naturell, eller bare med et tynt lag smeltet sjokolade, honning eller mynte!
MANGE MULIGHETER: Frossen banan er også godt naturell, eller bare med et tynt lag smeltet sjokolade, honning eller mynte! Foto: Simen Grytøyr/ VG

Banan er naturens energibar. Frukten inneholder mer karbohydrat enn de fleste andre fruktslag og er derfor ypperlig egnet når du trenger energitilskudd. En mellomstor banan på 120 gram (uten skall) gir omtrent 100 kcal og inneholder 22 gram karbohydrat, 1 gram protein og 0,4 gram fett. Dessuten er banan er god kilde til kostfiber, vitamin B6 og kalium. Godt for fordøyelsen, energiomsetningen, muskelfunksjon og blodtrykk, ifølge Frukt.no.

Bananis på pinne

Til 8-10 ispinner, ca 100 kcal per stk, trenger du:

4 bananer
1 plate mørk melkesjokolade
Topping som for eksempel hakkede og uslatede cashewnøtter eller andre nøtter, kokos, tutti-frutti eller nonstop.

Slik gjør du: Smelt sjokoladen i et vannbad, langsomt på middels til svak varme. Del så bananen i to eller tre, avhengig av hvor stor du vil ha isen. Stikk bananene på en pinne. Sushipinner er geniale til dette. Vend bananen først i den smeltede sjokoladen så i valgt topping. Her er det veldig gøy for barna å være med. For eksempel kan den voksne vende bananen i sjokolade og barnet være toppingansvarlig.

Legges på et brett dekket med bakepapir og så i fryseren. Isen er spiseklar etter et par timer. Har de ligget lenge i frysen, er de litt harde med engang så da er det lurt å vente noen minutter før de serveres.

Oppskriftssiden (kun VK-medlemmer)

Andre sunne isoppskrifter:

Sjokoladeis av avokado, banan og kakao

Kokosis med vanilje

Isen du kan spise hver dag

Sommerens sunneste softis

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her