Ufortjent ufæsk
VK-kokken gir deg en spenstig oppskrift på grillet breiflabb med hvitløk, sitron og urter.
T-bone steak på amerikansk vis er mannfolkmat av ypperste klasse.
Grillet t-bone steak med sommerens grønnsaker.
Foto: Tommy Østhagen, Kreativ Catering
VK-kokken: Tommy Østhagen er tidligere Norgesmester i kokkekunst, og har skrevet flere kokebøker.
Foto: Jan Petter Lynau
På kontinentet der alt er velvoksent til det nesten uforståelige, kan T-bonemåltidet nesten ikke bli for omfangsrikt. Her hos oss opererer vi med litt mer normale størrelser på matrettene, og T-bone er slett ikke spesielt beregnet på mannlige muskelbunter. Det er både velsmakende, mør og mager mat – også for matglade kvinner!
Det spesielle med T-bone-skjæringen, er at stykket kommer med en ytrefilet på de ene siden, og en indrefilet på den andre. Det beste fra to verdener, med andre ord. Indrefileten er mørest, siden den omtrent utelukkende brukes i formeringssammenheng, og det er jo ingen dagligdags affære. Dermed får den leve sitt liv nesten ubenyttet.
T-bone steken tilberedes alltid med beinet intakt. Ikke fjern verken det eller eventuell fettmarmorering. Det gjør underverker for smaken, og smelter bort underveis. Steken ender opp som et magert måltid. Ta alltid tiden til hjelp når du griller eller steker kjøtt som dette. Langtidssteking på moderat varme gir det beste resultatet.
Så er det bare å lene seg tilbake og nyte et magert og saftig måltid. Ikke tenk på hva musklene eventuelt er brukt til. Tenk på alt de ikke er brukt til! Det er nemlig det som gjør kjøttet så mørt og godt.
Se oppskriften til Tommys grillet t-bone steak med sommerens grønnsaker her
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
VK-kokken gir deg en spenstig oppskrift på grillet breiflabb med hvitløk, sitron og urter.
Vår kokk Tommy Østhagen mener at marinader bare svir kjøttet, og foreslår heller at du lager en deilig og kald saus som du kan ha på grillmaten rett før servering.
- Det er plass til pølser i et kosthold som ellers er sunt. Men det er ikke plass til pølser i et kosthold som er usunt.
Brasert svinenakke med bakt løk.
La pølsene ligge, selv barna lar seg begeistre av disse enkle, kjappe og sunne gourmetrettene.
En sommerfest kan fint være pølsefri sone! La i stedet bordet bugne av fargerike frukter, ferske grønnsaker, hjemmelaget tilbehør og god stemning - med god samvittighet.