Et realt stykke kjøtt

Tommy Østhagen
Publisert: 2011-07-06 11:45

T-bone steak på amerikansk vis er mannfolkmat av ypperste klasse.

Grillet t-bone steak med sommerens grønnsaker.

Foto: Tommy Østhagen, Kreativ Catering

VK-kokken: Tommy Østhagen er tidligere Norgesmester i kokkekunst, og har skrevet flere kokebøker.

Foto: Jan Petter Lynau

På kontinentet der alt er velvoksent til det nesten uforståelige, kan T-bonemåltidet nesten ikke bli for omfangsrikt. Her hos oss opererer vi med litt mer normale størrelser på matrettene, og T-bone er slett ikke spesielt beregnet på mannlige muskelbunter. Det er både velsmakende, mør og mager mat – også for matglade kvinner!

Det spesielle med T-bone-skjæringen, er at stykket kommer med en ytrefilet på de ene siden, og en indrefilet på den andre. Det beste fra to verdener, med andre ord. Indrefileten er mørest, siden den omtrent utelukkende brukes i formeringssammenheng, og det er jo ingen dagligdags affære. Dermed får den leve sitt liv nesten ubenyttet.

T-bone steken tilberedes alltid med beinet intakt. Ikke fjern verken det eller eventuell fettmarmorering. Det gjør underverker for smaken, og smelter bort underveis. Steken ender opp som et magert måltid. Ta alltid tiden til hjelp når du griller eller steker kjøtt som dette. Langtidssteking på moderat varme gir det beste resultatet.

Så er det bare å lene seg tilbake og nyte et magert og saftig måltid. Ikke tenk på hva musklene eventuelt er brukt til. Tenk på alt de ikke er brukt til! Det er nemlig det som gjør kjøttet så mørt og godt.

Se oppskriften til Tommys grillet t-bone steak med sommerens grønnsaker her

Få flere magre oppskrifter fra VK-kokken her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her