IT'S A WRAP: Vel, egentlig en lompe. En stor hvetewrap inneholder cirka 200 kcal, mens en liten lompe inneholder rundt 65 kcal. Nøkkelen til å spise sunt hele uken er planlegging, ha sunne matvarer tilgjengelig og ikke være redd for å prøve noe nytt, råder Lena Adcock.
IT'S A WRAP: Vel, egentlig en lompe. En stor hvetewrap inneholder cirka 200 kcal, mens en liten lompe inneholder rundt 65 kcal. Nøkkelen til å spise sunt hele uken er planlegging, ha sunne matvarer tilgjengelig og ikke være redd for å prøve noe nytt, råder Lena Adcock. Foto: Lena Adcock / @slank_sterk_sunn

Sunne lunsjforslag som holder deg mett frem til middag

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-08-31 09:08

Lei av den samme kjedelige matpakken? Har du lyst til å spise sunt og samtidig godt, men er helt tom for lunsjideer? Vektklubb-medlem Lena Adcock har gjort jobben for deg.

- Jeg spiser sjelden det samme flere dager på rad, da går jeg lei, forteller hun.

32-åringen fra Kristiansand elsker å lage mat og kan sitte i timesvis og søke på nett etter oppskrifter for å finne inspirasjon til hverdagsmaten. Og resultatet kan du se på instagramkontoen @slank_sterk_sunn, som er proppfull av lekre og sunne matbilder.

Det er fire år siden Lena la om livsstilen og meldte seg inn i Vektklubb.no. Siden da har hun gått ned 52 kilo. En solid lunsj midt på dagen hjelper Lena å holde blodsukkeret stabilt frem til middag. Stikkordet er tilgjengelighet.

TIPS: - Skaff deg en god teflonpanne, så slipper du å bruke store mengder olje når du steker maten din, råder Lena Adcock.
TIPS: - Skaff deg en god teflonpanne, så slipper du å bruke store mengder olje når du steker maten din, råder Lena Adcock.

- Jeg fyller kjøkkenet med sunne matvarer, da er det lett å slenge sammen noe sunt enten i en lompe, grovt pitabrød eller lage en omelett, sier hun.

I kjøleskapet hennes finner du alltid et stort utvalg av ferske grønnsaker, frukt og bær, cottage cheese, kesam eller gresk yoghurt, egg, fiskekaker, røkelaks, porsjonsyoghurt uten fett, kyllingpålegg og mager salami. I fryseren har hun alltid laks, kylling og svin, mens i kjøkkenskapet har gullkornet havregryn en fast plass. Ikke nok med det, Lena er så heldig å ha en stor salat- og grønnsakshage.

- Felles for oppskriftene er at jeg bare har tatt det jeg har liggende av grønnsaker, men man kan bruke alt mulig, oppfordrer Lena.

Fylt lompe med røkelaks eller fiskekake (303 / 239 kcal)

Foto: Lena Adcock / @slank_sterk_sunn

1 speltlompe
1 ss pesto eller tapenade av soltørket tomat
2 skiver røkelaks eller 2 små fiskekaker (jeg brukte de små fra coop)
1 neve ruccola
20g rødløk
20g avokado
Salt og pepper
Slik gjør du det: Smør pesto utover lompen. Fordel fisk og grønt jevnt utover og ta på litt krydder. Rull sammen og kutt lompen i små munnfullstørrelser. Evt pakk rullen inn i aliminiumsfolie så den blir lettere å ta med. To lomper holder som regel til lunsj.

Merk lome med fiskekake som favorittoppskrift

Merk lompe med røkelaks som favorittoppskrift

Pitabrød med tunfisksalat (353 kcal)

Foto: Lena Adcock / @slank_sterk_sunn

1 grovt pitabrød
1 boks King Oscar Tunfisk Hot Thai Chili (litt sterk)
30g paprika
30g agurk
30g rødkål
Litt forskjellig salat, jeg har brukt hjertesalat og ruccola
Limesaft
Salt og pepper

Slik gjør du det: Varm pitabrødet i stekeovn eller brødrister et par minutter. Hakk opp grønnsakene og bland i en bolle sammen med tunfisken og hell noen dråper ferskpresset lime over. Når pitabrødet har kjølt seg litt ned kuttes en åpning og så er det bare å fylle på med tunfisksalaten. Hvis jeg skulle hatt med dette i matpakke ville jeg nok hatt tunfisksalaten i en boks og så fylt pitabrødet like før servering.

Merk pitabrød med tunfisksalat som favorittoppskrift

Ovnsbakt omelett (125 kcal)

Foto: Lena Adcock / @slank_sterk_sunn

(4 porsjoner)

4 egg
110g sjampinjong
60g brokkoli
60g paprika
60g rødløk
60g squash
20g spinat
4 skiver go' og mager salami
4 skiver kyllingpålegg
Gressløk
Persille
Salt og pepper

Slik gjør du det: Kutt opp alle grønnsakene og stek de raskt i pannen til de begynner å bli myke. Tilsett spinat det siste minuttet så den bare rekker å falle litt sammen. Legg i en ildfast form. Kutt opp salami og kylling og fordel over grønnsakene. Pisk eggene lett ett minutt og tilsett finhakkede urter og salt og pepper. Hell eggeblandingen over formen. Inn i ovnen på nederste hylle på 180 g i ca 30 min til eggene har stivnet. Veldig godt for seg selv med salat eller på en brødskive. Funker både varm og kald.

Merk ovnsbakt omelett som favorittoppskrift

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:

Når hobbyen gjør deg slank

Eggemuffins til under 90 kcal

Cottage cheese-pannekaker du kommer til å elske

Nøkkelen til å spise sunt på kontoret

Ballett-trening tar av, men hvor effektivt er det?

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her