Oppskrift på hjemmelaget energibar
Smakfulle energibarer som passer både på tur og som mellommåltid i hverdagen.
Den perfekte «veskematen», et lite mellommåltid før trening eller mellom lunsj og middag. Helt uten tilsetning- og fyllstoffer.
Å ha ekstra energi på lur kan hindre blodsukkerfall og oksehunger dersom det går mange timer mellom hovedmåltidene. Som påfyll før og etter trening er disse hjemmelagede energibarene svært praktiske. Eller som nistemat på tur i skog og mark.
Energibarene, laget av matblogger og Vektklubbs bidragsyter, Hilde Kyllo bak bloggen Bondefrøken, er fulle av sunnhet. Hun har laget to varianter; energipølser (67 kcal per stk) og energibarer (125 kcal per stk).
Du trenger hverken ekstraordinære kokkeferdigheter eller sære ingredienser, og det aller beste med å lage energibarene selv er at du har full kontroll over kaloriinnholdet og hva du får i deg. Energibarer kjøpt i butikk er ofte fulle av sukker, kunstig søtning, fett og fyllstoffer.
Matspaneren tester: Nutrilett snackbar
15 stká 125 kcal per bar
150 g havregryn
2 dl appelsinjuice
10 ss akasiehonning, flytende
40 g tranebær, tørkede
100 g mørk sjokolade, hakket
Slik gjør du det:
Oppbevares kjølig.
8 stk á 67 kcal per pølse
100 gram dadler, ferske
1 ss kakao
2 ss vann
50 gram havregryn
Slik gjør du det:
Ny og forbedret tjeneste - dette får du!
Les også:
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Smakfulle energibarer som passer både på tur og som mellommåltid i hverdagen.
Med alle disse merkelappene; hva er egentlig denne energibaren laget av? Dadler og nøtter, så klart, og svært lite fyll- og tilsetningsstoffer.
Appelsin med sjokolade, sunnere marsipan og sjokoladeegg med appelsinkrem. Her er tre gode oppskrifter på sunnere påskegodt du kan unne deg!
Med disse sukkerreduserte havrekulene vil ikke kaloriene balle på seg.
Bytt ut den vanlige helgesnacksen med noen sunnere varianter. Vi har samlet hele ni oppskrifter på sunn snacks til deg her.
Spar sukker ved å følge denne søte oppskriften.