Hilde Kyllo

Så enkelt lager du dine egne energibarer!

Publisert: 2015-02-06 09:12

Den perfekte «veskematen», et lite mellommåltid før trening eller mellom lunsj og middag. Helt uten tilsetning- og fyllstoffer.

Å ha ekstra energi på lur kan hindre blodsukkerfall og oksehunger dersom det går mange timer mellom hovedmåltidene. Som påfyll før og etter trening er disse hjemmelagede energibarene svært praktiske. Eller som nistemat på tur i skog og mark.

Energibarene, laget av matblogger og Vektklubbs bidragsyter, Hilde Kyllo bak bloggen Bondefrøken, er fulle av sunnhet. Hun har laget to varianter; energipølser (67 kcal per stk) og energibarer (125 kcal per stk).

Du trenger hverken ekstraordinære kokkeferdigheter eller sære ingredienser, og det aller beste med å lage energibarene selv er at du har full kontroll over kaloriinnholdet og hva du får i deg. Energibarer kjøpt i butikk er ofte fulle av sukker, kunstig søtning, fett og fyllstoffer.

Matspaneren tester: Nutrilett snackbar

Energibarer

15 stká 125 kcal per bar

150 g havregryn
2 dl appelsinjuice
10 ss akasiehonning, flytende
40 g tranebær, tørkede
100 g mørk sjokolade, hakket

Slik gjør du det:

  1. Rist havregryn på et brett i ovnen på 200 grader i ca 5 min.
  2. Press appelsiner til du får 2 dl fersk juice (2-3 stk), eller bruk kjøpt appelsinjuice.
  3. Bland appelsinjuice og honning i en kjele og la det koke opp. La det koke i 10 minutter.
  4. Ha havregryn og tranebær oppi juicen og bland godt sammen. Varm det opp mens du rører.
  5. Ha massen over i en form eller på et bakepapir og trykk det utover til det er ca 1/2-1 cm høyt. Sett formen i kjøleskapet og la det bli kaldt.
  6. Smelt sjokoladen over vannbad. Del formen i 15 barer og smør sjokoladen utover barene.

Oppbevares kjølig.

Merk oppskriften som favoritt

Energipølser:

8 stk á 67 kcal per pølse

100 gram dadler, ferske
1 ss kakao
2 ss vann
50 gram havregryn

Slik gjør du det:

  1. Kjør dadler til en seig masse med stavmikser.
  2. Bland inn kakao og en skvett vann.
  3. Kna inn havregryn, litt og litt, med en skje.
  4. Form til ønskede former: pølser, kuler eller barer. Dette kan være litt klissete.
  5. Sett de ferdige barene kaldt og pakk de inn når de har stivnet litt.

Merk oppskriften som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:

Slank deg med kosemat

Sunne bananmuffins til 150 kcal

10 sunne matvarer som metter

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her