SMAKFULL: Grønnsakssuppe med en vri fra Lise Finckenhagen.

Tomatisert grønnsakssuppe

Publisert: 2018-10-16 15:57

Denne suppen er proppfull av grønnsaker og er ferdig på 45 minutter. 

Supper er alltid populært, og grønnsakssuppe intet unntak. Det er knallgodt med «klar» grønnsakssuppe, men denne gangen har jeg laget en tomatisert utgave, proppfull av grønnsaker selvsagt. Hvis du også drysser litt revet parmesan over suppen ved servering får den plutselig noe italiensk over seg (og lar du litt pasta få koke med i suppen er du ikke så langt unna Minestrone).

Denne oppskriften ble først publisert på Godt.no og gir fire porsjoner på 268 kcal.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Dette trenger du

1 løk

2 fedd hvitløk

1 purreløk

4 gulrøtter

1 bit sellerirot

2 pastinakk

4 poteter

200 gram ferske, grønne erter eller aspargesbønner

2 kvaster rosmarin, eller timian eller oregano.

1 boks (400 gram) hermetiske tomater

12 desiliter kjøttkraft eller grønnsakskraft

Salt og nykvernet pepper etter ønske

Parmesan til servering

Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk. Rens purren og del den i skiver, hold den lyse og mørke delen hver for seg.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter. Varm olje i en kasserolle. Fres løk og den lyse delen av purren over middels varme, la det surre til løken blir blank. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri, pastinakk, poteter og urter. Fres videre et par minutter under omrøring.

Tilsett tomater og kraft. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.

La ertene og resten av purren få koke med de siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, hakket persille og krutonger.

Oppskriften kan lagres til dagboken her (kun for medlemmer)

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her