Tre gode oppskrifter på sunn vegetarlasagne
Lasagne er alltid er hit på middagsbordet, både for store og små! Her er tre oppskrifter der kjøtt er byttet ut med masse deilige grønnsaker.
Denne suppen er proppfull av grønnsaker og er ferdig på 45 minutter.
Supper er alltid populært, og grønnsakssuppe intet unntak. Det er knallgodt med «klar» grønnsakssuppe, men denne gangen har jeg laget en tomatisert utgave, proppfull av grønnsaker selvsagt. Hvis du også drysser litt revet parmesan over suppen ved servering får den plutselig noe italiensk over seg (og lar du litt pasta få koke med i suppen er du ikke så langt unna Minestrone).
Denne oppskriften ble først publisert på Godt.no og gir fire porsjoner på 268 kcal.
1 løk
2 fedd hvitløk
1 purreløk
4 gulrøtter
1 bit sellerirot
2 pastinakk
4 poteter
200 gram ferske, grønne erter eller aspargesbønner
2 kvaster rosmarin, eller timian eller oregano.
1 boks (400 gram) hermetiske tomater
12 desiliter kjøttkraft eller grønnsakskraft
Salt og nykvernet pepper etter ønske
Parmesan til servering
Finhakk løk og hvitløk. Rens purren og del den i skiver, hold den lyse og mørke delen hver for seg.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter. Varm olje i en kasserolle. Fres løk og den lyse delen av purren over middels varme, la det surre til løken blir blank. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri, pastinakk, poteter og urter. Fres videre et par minutter under omrøring.
Tilsett tomater og kraft. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i cirka 30 minutter, eller til alle grønnsakene er møre.
La ertene og resten av purren få koke med de siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, hakket persille og krutonger.
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Lasagne er alltid er hit på middagsbordet, både for store og små! Her er tre oppskrifter der kjøtt er byttet ut med masse deilige grønnsaker.
Har du rester av grønnsaker er denne suppeoppskriften noe for deg!
En gåtur med litt ekstra belastning kombinert med en enkel, men smakfull middag markerer starten på november-challengens siste uke.
Mange hevder at frokost er det viktigste måltidet, men vi slår et slag for middagen. Måltidet er viktig både for vekt, helse og familielivet. Her er fem deilige middagsoppskrifter du kan prøve!
Bytt ut vanlig potetsalat eller loff med sunnere alternativ. Her får du syv grønnsaksbaserte retter som er perfekt tilbehør til grillmat.
Vegetarlasagne til middag, og trappeintervaller for å få opp pulsen står på dagens meny. Tar du utfordringen?