Sunn helgemeny
Sunn mat trenger ikke være kjedelig mat!
Sommeren er sesongen for å fråtse i frukt og bær! En frisk smoothie bowl til frokost passer ypperlig i det varme været.
Basen, en smoothie, skal gjerne være litt tykkere i konsistensen enn den du drikker. Såpass tykk at du lett kan spise smoothien med en skje, noe du enkelt justerer med væskemengden. Jo mindre væske, jo tykkere konsistens.
Toppingen til en smoothie bowl er det som gjør den så fristende og ikke minst mer mettende. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Matspaneren tester: Smoothie bowl fra Fjordland
Her er en deilig og sommerlig oppskrift fra Ellen Knutsen (27). Hun studerer i Bergen og legger ut bilder av mat som er sunn, næringsrik og som smaker godt på instagramkontoen @ellencknutsen. Denne oppskriften passer ypperlig for deg som vil passe vekten eller bare spise sunt og godt!
Til 1 porsjon, ca 200 kcal, trenger du:
1 dl melk
1 skvett ananasjuice
2 ss mager kesam
1 neve frosne fringebær
1 neve frossen ananas
1 ss sukrinmelis
Topping:
Slik gjør du det:
Se næringsfordeling i oppskriften (kun VK-medlemmer)
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Sunn mat trenger ikke være kjedelig mat!
Her er frokosten som står klar og venter på deg før du har stått opp.
I sommervarmen er vel lysten på is stor! Hvorfor ikke gjøre mellommåltidsfavoritten til en avkjølende godbit?
Har du en «melen» eller gammel vannmelon, er du bare få steg unna sunn og digg melonslush, med lite kalorier!
Cottage cheese er både mager, kalorifattig og rik på proteiner som gjør den mettende. Perfekt som mellommåltid i et sunt kosthold.
Banan er naturens egen energibar, ferdig innpakket og full av nyttig næring.