Litt fjell, litt by, men aller mest tid til å slappe av og være mye ute! Slik blir påsken for treningsprofil Silje Thorstensen.

Dette har helseprofilene i påskeegget

Publisert: 2022-04-13 15:03

Til daglig jobber de med kosthold eller trening. Felles for dem alle er at i påsken koser de seg skikkelig.

De velger gjerne sjokolade, smågodt og Donald Pocket til påskekosen. Vektklubb har snakket med seks ulike helseprofiler for å høre hvordan de har tenkt å feire påsken og hva slags godsaker de fyller påskeegget med.

Syden og avislesing

Treningskjendis Yngvar Andersen har mer enn 20 års erfaring som trener og er en av gründerne bak Naardic, et online treningssenter.

– Hva skal du i påskeferien, Yngvar Andersen?

– I år blir du masse sand i stedet for snø. Første familiepåskeferien til varmere strøk, går til Fuerteventura, forteller den kjente treningsprofilen.

– Hva har du i påskeegget?

– Vi har eit seriøst heftig opplegg på påskeaften. Da er det skattejakt i hagen. Mitt egg er fullt av alt innen marsipan.

– Hva koser du deg ekstra med i påsken?

– I høytidene er en stor del av luksusen papiraviser og bøker. Elsker å bla på godt gammelt vis i avisene. Også blir det nok litt mer enn til vanlig da det er det store hver fredag, sier Andersen.

Treningsprofilens «guilty pleasure»: – Gleder meg til dette hver fredag

Litt sjokolade hver dag

Treningsprofil og influencer Inger Houghten, tidligere kjent som Inger In Dubai, drev mange år et privat treningssenter med mannen, før familien flyttet tilbake til Norge. Nå holder hun online kurs og trening.

– Hva skal du i påskeferien, Inger Houghten?

– Planen er å reise utenlands, men i disse tider våger jeg nesten ikke glede meg før vi sitter på flyet! Det blir i så fall påske med strand og sand fremfor fjell og snø.

– Hva har du i påskeegget?

– Tror ikke jeg har hatt eget påskeegg siden vi fikk barn, nå er det liksom de som får det, men jeg får likevel min dose melkesjokolade, Kvikk lunsj og smågodt. Det bare ligger ikke i et egg. Når det er sagt er jeg over gjennomsnittet glad i sjokolade og spiser det på daglig basis, påske eller ei, men i ferier blir det jo fort enda mer sjokolade enn vanlig.

– Er det noen annet enn påskegodt du koser deg med i ferien?

– Jeg koser meg ekstra mye med familien når ingen skal på skole eller jobb. Det er ikke så nøye hva vi gjør, det er bare koselig å gjøre noe sammen.

Sunt påskegodt: Dette kan du lage selv

By- og fjellpåske og langsomme måltider

Silje Thorstensen har lang fartstid i treningssenterbransjen, men det er yoga hun dedikerer mest av tiden til. Hun er også programleder i Treningspodden, gruppetreningsinstruktør og kursholder.

– Hva skal du i påskeferien, Silje Thorstensen?

– Vi skal først tilbringe litt tid her på Fornebu der jeg håper det blir mulighet for sykkelturer og løpeturer i nabolaget. Hvis solen titter frem er det tradisjon med årets første yogaøkt på verandaen. Den siste delen av påsken drar vi til fjells med familien der vi skal stå på ski og brett. Håper på sol og slush i løypa, det skal blir bra!

– Hva har du i påskeegget?

– Er veldig svak for sånn lakris- og sjokolade-kombinasjon så det bør være med. Ellers er det klassisk påskemarsipan, helst med et tykt lag sjokolade og litt crunch.

Siljes tips: Slik får du til snikmosjon

– Hva koser du deg ekstra med i påsken?

– Jeg pleier ofte å lage hjemmelaget nøttepålegg til jul og påske så det har blitt en tradisjon. Mandelsmør eller sjokoladepålegg av hasselnøtter og kakao, det er digg! Ellers er det lange frokoster, god tid og langsomt tempo rundt alle måltider som gjelder. Matpakken utendørs er nesten obligatorisk uansett vær, og smaker godt hver gang.

– Har du noen andre gode og sunne påsketips?

– Det er viktig å kose seg litt ekstra i påsken. Selv om ferie for meg handler om å gjøre det meste litt annerledes enn ellers, tar jeg likevel med meg de gode vanene og rutinene som får meg til å føle meg bra. Det innebærer blant annet å bevege meg hver eneste dag, spise mat før godteri og fylle på med freshe farger på tallerkenen til hver eneste måltid.

Stress ned: Pusten kan dempe uro

Å være sammen er det sunneste vi kan gjøre

Tommy Lande er daglig leder, coach og personlig trener hos CrossFit Sagene. Han er utdannet osteopat og har 11 års erfaring som PT og foreleser.

– Hva skal du i påskeferien, Tommy Lande?

– Jeg har nettopp blitt pappa, så påsken skal tilbringes hjemme hos svigers i Larvik. Håper på et fantastisk påskevær så vi kan få noen fine turer langs kysten, kanskje padling i kajakk og et friskt bad en av dagene. I tillegg til gode og lange frokoster, deilige middager og tid med den nye lille familien. Skal prøve å få besøkt et CrossFit-senter for å få brukt litt energi også.

– Hva har du i påskeegget?

– I påskeegget har jeg først og fremst Donald Pocket! Av spiselige ting er jeg sikkert en av de få som ikke liker marsipan, så påskemarsipan ligger absolutt ikke i mitt egg. Det fyller jeg heller med sjokolade type Kindermaxi eller Kvikk lunsj, samt noe digg smågodt og Solo Super.

Utfordrer seg selv: Skal sykle fra Trondheim til Oslo

– Er det noe annet du koser deg ekstra med i påsken?

– Den litt kjedelige havregrøten til frokost blir byttet ut med nystekte rundstykker med masse deilig pålegg og på kveldstid blir det litt ekstra godt i glasset til et par runder med brettspill eller litt TV-titting. Det er jo også deilig å bryte opp hverdagen med litt feriestemning, gode middager sammen med andre, sene kvelder og ditto sene morgener.

– Har du noen andre gode og sunne påsketips?

– Jeg koser meg veldig med det å være sosial og finne på ting med andre. Jeg har troen på at gode sosiale relasjoner er det sunneste vi kan gjøre med livene våre. Man har så mye fokus på kylling, brokkoli, trening, juicer og andre ting som skal gjøre en sunn og lykkelig. Glem dette! Ha det gøy sammen med andre og finn på ulike ting i påsken. Ta på deg sekken, pakk med deg en Kvikk lunsj og ta deg en skitur, gåtur eller sykkeltur med noen andre i det fine været.

Nyter sol og strand

Lise Sofie Nøss har en bachelor i ernæring og jobber som selvstendig ernæringskonsulent online fra Australia.

– Hva skal du i påskeferien, Lise Sofie Nøss?

– Påskeferien i år er litt annerledes i år siden jeg nylig har flyttet til Sydney. I ferien reiser jeg opp kysten til Gold Coast for å møte gamle kjente, nyte sol, strand og ikke minst spise mye god mat.

– Hva har du i påskeegget?

– Påskeegget mitt bruker å bestå av melkesjokolade, smågodt; og da spesielt bubblizz flasker, krokodiller og knatter. I år har jeg ikke norsk smågodt tilgjengelig, men jeg har heldigvis tatt med meg norsk melkesjokolade som jeg har spart unna til påsken i år. Australsk godterier er langt ifra like godt som norske, så da blir nok det meste av godisen byttet ut med frukt i sesong og friske drinker av ulike slag.

– Har du et godt og sunt råd for ferien?

– Mitt påsketips i år er å være der føttene dine er: Til stede.

Kostholdsrådgiverens kjøleskap: Dette har hun alltid tilgjengelig

Påsken er mer enn god mat

Klinisk ernæringsfysiolog og gründer bak Bramat.no, Cathrine Borchsenius, har lang erfaring med å hjelpe nordmenn til å spise bedre. Hun er en kjent kostholdsekspert gjennom mange år, har gitt ut seks bøker om kosthold og helse og bidratt i flere lærebøker.

– Hva skal du i påskeferien. Cathrine Borchsenius?

– Første delen av påsken skal jeg være hjemme og jobbe litt med et spennende ernæringsprosjekt vi har i kommunen jeg bor. Vi får eldstedatteren hjem på perm fra militæret i Porsanger, så det blir koselig! Tirsdag ettermiddag drar vi opp til Gol der vi har en familiehytte. Gleder meg skikkelig til å bare ha tid sammen med mine nærmeste. Blir nok litt jobb i påsken også, skal blant annet være sensor for Norges idrettshøgskole.

– Hva har du i påskeegget?

– Jeg har tre barn, og selv om eldstemann snart er 20 år, er det en tradisjon at de alltid skal lete etter hvert sitt påskeegg på morgen på påskeaften. Da jeg var liten gjorde vi det på påskemorgen, men nå har vi lagt det til lørdagen isteden. Jeg kjøper et passe stort egg, og fyller det med godteri som jeg vet barna liker. Det blir jo gjerne ting jeg liker selv også, jeg er for eksempel ikke noe glad i marsipan, så det er lite marsipan i påsken. Selv er jeg mest glad i skumgodteri, lakris og sure ting, men litt sjokolade innimellom er også godt.

Dempe søtsug: Ernæringsfysiologens beste triks

– Noe annet du koser deg ekstra med i påsken?

– Vi har nok litt sjokolade og godteri litt oftere enn ellers i påsken, men det jeg koser meg mest med er egentlig at vi lager ekstra gode middager. Fint å ha tid både til å lage og spise god mat sammen med familien.

– Har du gode råd til de som synes påsken kan være utfordrende med tanke på livsstilsendring og utskeielser?

– For noen er påsken en tid der det blir veldig mye god mat og drikke, og der de har som mål å begynne et «nytt og bedre liv» etter påskeferien. Litt som jul og januar. Mitt tips til de som har det sånn, er at det kan være lurt å prøve å endre tankegangen litt. Tenk på påsken som en tid der du roer ned, sover mye, er ute i frisk luft og i aktivitet, koser deg med dine nærmeste, og gjerne også koser deg med god mat og drikke. Det er helt fint og veldig lov at det blir litt mer godteri, mat og kanskje også alkohol enn ellers i året, men det kan være smart å droppe «alt eller ingenting-tankegangen». Kos deg gjerne med sjokolade, men la det bli med noen biter istedenfor at du spiser så mye at du nesten blir kvalm. Ta et glass vin, men ikke hiv innpå flere glass hver kveld. Ikke bare er det bedre for deg der og da, men det vil også være mye enklere for deg å komme tilbake til hverdagen. Har du bestemt deg for å ta litt tak i kostholdet eller vekten din etter påske, gjør du deg jo selv egentlig bare en bjørnetjeneste hvis du hiver innpå altfor mye mat og godteri i påsken.

Inger Houghten er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her