DET SØTE LIV: En liten porsjon på 34 gram gir kun 62 kcal. Nok til å tilfredsstille søtsuget uten å velte kaloriregnskapet.
DET SØTE LIV: En liten porsjon på 34 gram gir kun 62 kcal. Nok til å tilfredsstille søtsuget uten å velte kaloriregnskapet. Foto: Hilde Kyllo / Bondefroken.no

Kjapp skumdessert

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-02-20 12:54

Stagg søtsuget med denne kalorifattige og luftige godsaken!<br />

Lysten på søtsaker kan bli svært sterk jo nærmere kalenderen viser helg. Flere av medlemmene har nevnt i forumet at det er nettopp helgekosen som er mest utfordrende og minst forenelig med slankeplanene.

Forskning viser at etter et vekttap kan lysten på søt og fet mat oppleves ekstra sterk, fordi kroppen jakter energitett mat og raske kalorier, for å vinne tilbake den gamle vekten.

- Hvor sterk denne lysten oppleves varier fra person til person, og det handler ikke om at enkelte har svakere viljestyrke enn andre, forklarte klinisk ernæringsfysiolog Line Kristin Johnson til Vektklubb i fjor.

Les også: Dessertmagen sitter i hodet

Så hva gjør du, når søtsuger driver deg mot godteskuffen? Faller du for fristelsen eller klarer du å avstå helt? Klarer du å stoppe etter en fornuftig smakebit eller trigger det bare lysten på mer?

I Vektklubb mener vi at hver og én må finne sin strategi som fungerer for seg uke eller uke, måned etter måned og år etter år. Et liv uten dessert og søtsaker er utenkelig for de fleste. Av og til kan løsningen være å velge en smart dessert som tilfredstiller søtsuget uten å velte kaloriregnskapet.

Matblogger Hilde Kyllo bak Bondefroken.no har laget en kalorivennlig og rask oppskrift som kun krever fire ingredienser. Kanskje den faller i smak?

Kjapp skumdessert

Til tre små porsjoner trenger du:

2 eggehviter
2 ss brunt sukker / kunstig søtning
noen dråper mandelessens
2 ruter hakket sjokolade

Slik gjør du det: Pisk eggehviter stive med brunt sukker eller bruk kunstig søtning om du ønsker det (f.eks sukrin gold). Smak til med mandelessens. Hakk sjokoladen i små biter og vend inn i «skummet».

En porsjon på 34 gram gir 62 kcal.

Vektklubbs motto: Du kan spise alt, men ikke alltid!

Kjapp dessert!
Kjapp dessert!

Les også:

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her