Tre frydefulle vintersalater du blir mett av
Trikset for å bli mett av salat er å tilsette en god kilde til protein og fett, og masse smak!
Det gjelder å tenke litt utenfor boksen om du skal lage en smakfull og mettende middagssalat. Det har Nussara Guldberg gjort her.
Vi hører ofte snakk om «fem om dagen», og hvor viktig det er å få i seg nok grønnsaker. Likevel spiser vi nordmenn alt for lite frukt og grønt. Ifølge matinfo.no spiser kun én av fire det anbefalte inntaket.
I «fem om dagen» skal én porsjon være 100 gram, ifølge frukt.no. Med en rask beregning vil én porsjon av salaten under gi deg rundt tre av de fem daglig anbefalte frukt- og grønnsaksporsjonene. I tillegg er retten smakfull og enkel å lage.
Frukt og grønt er viktig for kroppen. Fem om dagen har blant annet positiv effekt på tarmen, det reduserer risikoen for flere kroniske sykdommer og en studie viser at frukt og grønt kan gi bedre psyke.
Det er altså svært få grunner til å ikke teste ut denne salaten av matblogger og mat-teknolog Nussara Guldberg, som står bak matbloggen Just Another Food Story.
Dette trenger du:
1 pose rosenkål, del i to
1 stk søtpotet, biter
1 ss olje til steking
1 eple, skivede eller biter
35 gr tranebær
35 gr pinjekjerner, røstede
Kremet dijondressing:
1 dl naturell yoghurt
2 ss dijon sennep
2 ss parmesan, revet
1 ts fersk rosmarin, finhakket
1 ss sitronsaft
smak til med salt og pepper
Slik gjør du det: Skrell søtpotet og kutt de i store terninger. Skjær rosenkål i to og legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og dryss over med olje, salt og pepper. Bland sammen og spre de litt utover brettet. Stek de i ovnen i midterste rad på 200 grader i 15-20 minutter eller til de er møre. La de avkjøles litt etter steking.
Rist pinjekjernene til de er gyldne i pannen og skjær eplet i skiver eller i biter.
Lag dressing ved å blande yoghurt naturell, sennep, parmesanost, rosmarin og sitronsaft.
Legg opp salaten etter ønske i en stor salatbolle og server med dressing over.
Flere alternativer? Prøv disse sunne salatdressingene
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Trikset for å bli mett av salat er å tilsette en god kilde til protein og fett, og masse smak!
Ikke et vondt ord om pastafavoritten, men av og til kan det være deilig å prøve noe nytt!
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Grønn- og plantebasert mat er populært, og godt for både kloden og helsen din. Uavhengig om du vil kutte ut kjøtt eller ikke, er alle enige om at å spise mer grønnsaker er smart.
Med magert kjøtt og mye grønnsaker kan du lage en smakfull middag med luksusfølelse, uten å overstige kaloribudsjettet.
Bytt ut vanlig potetsalat eller loff med sunnere alternativ. Her får du syv grønnsaksbaserte retter som er perfekt tilbehør til grillmat.