Viveka Oftedal / VG

Tre tunfiskmiddager på ti minutter

Publisert: 2015-10-01 16:41

De dagene alt går i ett er det greit å ha noen enkle oppskrifter på lur, slik at du både får spist sunt, kjapt og billig!

Tunfisk på boks høres kanskje ikke så spennende ut, men det er en mager og lett tilgjengelig proteinkilde. Unner du deg «luksusvarianten» der tunfisken kommer i en saus i tillegg (eller lager din egen saus), trenger det slettes ikke smake kjedelig!

For deg som er student, eller bare ønsker å bruke litt mindre penger på mat, kan du få tunfisk til en billig penge. Du sparer en haug sammeliknet med prisen både på biff, kyllingfilet og laks. Du kan oppbevare boksen som reserve i skapet over lengre tid, så har du alltid muligheten til å sprite opp salaten.

Så vidt vi vet kan man få kjøpt tunfisk på boks med saus på Rimi (egne produkter) eller kjøpe King Oscars tunfiskprodukter, de fleste butikker har også sine egne billige tunfiskbokser i vann, olje eller gele til omtrent 5 kroner per stykk. Tilsett litt søt chilisaus, satay eller teriyakisaus så er det bare grønnsaken og tilbehøret du trenger å bruke tankekraft på.

Her er tre kjappe oppskrifter gitt til Vektklubb av Heidi Sofie Nyheim og Lena Næss Adcock.

Pitabrød med tunfisksalat (353 kcal)

1 porsjon

1 grovt pitabrød
1 boks King Oscar Tunfisk Hot Thai Chili (litt sterk)
30g paprika
30g agurk
30g rødkål
Litt forskjellig salat, jeg har brukt hjertesalat og roccula
Limesaft
Salt og pepper

Slik gjør du det: Varm pitabrødet i stekeovn eller brødrister et par minutter. Hakk opp grønnsakene og bland i en bolle sammen med tunfisken og hell noen dråper ferskpresset lime over. Når pitabrødet har kjølt seg litt ned kuttes en åpning og så er det bare å fylle på med tunfisksalaten. Hvis jeg skulle hatt med dette i matpakke ville jeg nok hatt tunfiskesalaten i en boks og så fylt pitabrødet i lunsjen.

Merk oppskrift som favoritt

Tunfisk med couscous (266 kcal)

Heidi Sofie Nyheim

1 porsjon

1 boks Tunfisk tomat og basilikum, boks 85 g (King Oscar)
1/2 dl Couscous tørr
1/2 dl Vann
50 gram Spinat
1 stk Tomat
2 stk Vårløk
Litt frisk koriander

Slik gjør du det: Bland like mengder couscous med oppkokt vann i en bolle. La stå i 7 min med lokk på.
Kutt spinat, tomater, litt purreløk og krydre med fersk koriander. Bland sammen med tunfisken.
Dersom salaten blir litt tørr, så går det an å bruke flere tomater og eventuelt lage en tomatsaus med stavmikseren. Du kan også tilsette en liten skje med olivenolje eller annen god saus du har tilgjengelig som passer med smakene.

Merk oppskrift som favoritt

Tunfiskwok med nudler (390 kcal)

Heidi Sofie Nyheim

2 porsjoner

2 boks Tunfisk hot thai chili, boks 85 g (King Oscar)
1 ts Stekeolje
1/2 stk Paprika, rød, medium størrelse
1/2 stk Paprika, gul
1/2 stk Paprika, grønn, medium størrelse
1/2 stk Rødløk
1/4 stk Squash
10-20 stk Sukkererter
Curry krydder
100 gram Eggnudler, tørr

Slik gjør du det: Begynn med å kutte alle grønnsakene i båter/strimler, så har du alt klart. Sett steke- eller wokpanna på middels+ varme.
Kok opp vann i egen kjele til eggnudlene. Hvis du har ferske nudler, så venter du med å legge de i stekepanna til slutten av steketiden.
Ha litt olje og tunfisken i den varme panna. La den surre litt før du tar oppi grønnsakene. Krydre med ønsket mengde curry. Tilsett gjerne litt frisk koriander i tillegg.

Merk oppskrift som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Slik spiser slankeekspertene

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her