Omtrent umulig å misse med denne milde fiskegratengen. Alle foto: Hilde Kyllo

Kjappis-grateng!

Publisert: 2014-06-10 10:16

Denne fiskegratengen rekker du å lage før du går hjemmefra om morgenen.<br />

Å koke pasta og å rive ost er det eneste som tar litt tid med denne gratengen. Når det er gjort, er det bare å blande inn ingrediensene, dekke til formen, sette den i kjøleskapet, og gå på jobb.

Så er det bare å hive den inn i ovnen når det nærmer seg middagstider. Spesielt lettvint nå når det er sommer og herlig vær, da kan vi nyte sola mens vi venter på at middagen lager seg selv!

Jeg har laget to forskjellige varianter hvor begge ble mer enn godkjent av resten av familien. En variant med fiskefileter, og en variant hvor jeg brukte kjøpte fiskekaker med åtti prosent fisk. Jeg brukte seifileter, men her kan man velge akkurat hvilken fisk man vil. Restene kan godt spises dagen etterpå i matpakka eller til middag.

Du trenger:

1 blomkål

5 dl melk (jeg brukte ekstra lett)

4 egg

3-4 seifileter eller 4 fiskekaker med mye fisk

200 gram grov pasta (veies ukokt)

100 gram revet hvitost (lett type)

salt og pepper

hvitløkspulver

Fremgangsmåte:

Så enkelt, og så godt.

Kok pasta som anvisning på pakken, kutt opp blomkål og fisk. Visp egg og melk sammen og ha oppi salt, pepper og hvitløkspulver etter smak. Legg blomkål, kokt pasta og fisk i en ildfast form og hell over blandingen med egg og melk. Rør litt rundt slik at ingrediensene fordeler seg litt. Strø på ost og stek midt i ovnen i 40 minutt, bruk gjerne varmluft.

Forslag til tilbehør:

Enkel råkostsalat av raspet gulrot, eller en annen variant: Rasp 3 gulrøtter og 2 epler, bland sammen og skvis en lime over. Nydelig godt!

Kalori- og næringsberegnet oppskrift finner du her

Om Hilde Kyllo

Blogger, og utdannet helse- og treningsterapeut. Hilde brenner for at alle skal forstå hvor helsefremmende fysisk aktivitet og trening er. Ved siden av gårdsarbeidet, driver Hilde et eget treningsstudio på låven, hvor hun tilbyr varierte treningsgrupper og personlig oppfølging.

Hilde er glad i matlaging, og blogger om trening, mat og sunn livsstil.

I tiden fremover vil Hilde dele noen av sine sunneste oppskrifter med Vektklubbs lesere.

Ta en titt på Hildes blogg Bondefrk

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Les også:

Kaloribomber i glasset

Sunne bananmuffins

Liv Una halverte vekten: Det sitter mellom ørene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her