Slik lager du fiskekakene selv
Varme, sprøstekte fiskekaker fylt med nytrukket fisk og deilige urter. Sunt, magert og veldig godt!<br />
" data-react-helmet="true">
Denne fiskegratengen rekker du å lage før du går hjemmefra om morgenen.<br />
Å koke pasta og å rive ost er det eneste som tar litt tid med denne gratengen. Når det er gjort, er det bare å blande inn ingrediensene, dekke til formen, sette den i kjøleskapet, og gå på jobb.
Så er det bare å hive den inn i ovnen når det nærmer seg middagstider. Spesielt lettvint nå når det er sommer og herlig vær, da kan vi nyte sola mens vi venter på at middagen lager seg selv!
Jeg har laget to forskjellige varianter hvor begge ble mer enn godkjent av resten av familien. En variant med fiskefileter, og en variant hvor jeg brukte kjøpte fiskekaker med åtti prosent fisk. Jeg brukte seifileter, men her kan man velge akkurat hvilken fisk man vil. Restene kan godt spises dagen etterpå i matpakka eller til middag.
Du trenger:
1 blomkål
5 dl melk (jeg brukte ekstra lett)
4 egg
3-4 seifileter eller 4 fiskekaker med mye fisk
200 gram grov pasta (veies ukokt)
100 gram revet hvitost (lett type)
salt og pepper
hvitløkspulver
Fremgangsmåte:
Kok pasta som anvisning på pakken, kutt opp blomkål og fisk. Visp egg og melk sammen og ha oppi salt, pepper og hvitløkspulver etter smak. Legg blomkål, kokt pasta og fisk i en ildfast form og hell over blandingen med egg og melk. Rør litt rundt slik at ingrediensene fordeler seg litt. Strø på ost og stek midt i ovnen i 40 minutt, bruk gjerne varmluft.
Forslag til tilbehør:
Enkel råkostsalat av raspet gulrot, eller en annen variant: Rasp 3 gulrøtter og 2 epler, bland sammen og skvis en lime over. Nydelig godt!
Kalori- og næringsberegnet oppskrift finner du her
Om Hilde Kyllo
Blogger, og utdannet helse- og treningsterapeut. Hilde brenner for at alle skal forstå hvor helsefremmende fysisk aktivitet og trening er. Ved siden av gårdsarbeidet, driver Hilde et eget treningsstudio på låven, hvor hun tilbyr varierte treningsgrupper og personlig oppfølging.
Hilde er glad i matlaging, og blogger om trening, mat og sunn livsstil.
I tiden fremover vil Hilde dele noen av sine sunneste oppskrifter med Vektklubbs lesere.
Ta en titt på Hildes blogg Bondefrk
I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.
Les også:
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Varme, sprøstekte fiskekaker fylt med nytrukket fisk og deilige urter. Sunt, magert og veldig godt!<br />
Mange ønsker seg oppskrift på brød og rundstykker uten hvetemel. Disse grove hornene er verdt å prøve ut, skriver matblogger Hilde Kyllo. </p><p>
Du kan lage den lekreste siderett med bare én grønnsak – spar både tid, penger og kalorier!
Blandingsprodukter av fisk er flott å servere familien. På travle hverdager kan du fint slenge en fiskegrateng i ovnen eller servere fiskekaker og fremdeles spise sunt.
Søte, saftige og deilige bananmuffins uten hvetemel og dårlig samvittighet? Ja, det er faktisk mulig.
Bytt ut vanlig potetsalat eller loff med sunnere alternativ. Her får du syv grønnsaksbaserte retter som er perfekt tilbehør til grillmat.