Karianne Thommesen / @sunnerematlaging

Hjemmelagde müslibarer

Publisert: 2018-03-23 09:18

Smakfulle barer som passer både på tur og som mellommåltid i hverdagen. 

Müslibarer er populære som mellommåltid, før eller etter trening eller når du er på farten og bare må ha noe mat for å heve et slitsomt lavt blodsukker. I butikkhyllene bugner det av energibarer og proteinbarer i alle mulige smaker, men det kan være vanskelig å vite hvilken som er den sunneste eller som passer ditt behov. Dyre er de også.

Lager du müslibarer selv har du full kontroll på ingrediensene og du kan tilpasse oppskriften etter din egen smakspreferanse. Fysioterapistudent Karianne Thommesen (21) fra Bamble, bosatt i Trondheim, deler her en oppskrift på müslibarer med Vektklubbs lesere. På bloggen Sunnere matlaging legger hun ut oppskrifter som i utgangspunktet er tradisjonelle, men gjort litt sunnere, uten at det går på bekostning av smaken.

Müslibarer uten tilsatt sukker

Karianne Thommesen / @sunnerematlaging / Sunnere Matlaging

Til 5 stk. trenger du:

1 egg
15g Sukrin gold
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts kanel
1/4 ts havsalt
50g havregryn
35g hakkede nøtter
15g kokosmasse
15g rosiner

Slik gjør du det: Sett ovnen på 180 grader. Legg nøttene på et stekebrett og sett dem inn i ovnen mens du gjør klart resten. Nøttene skal stekes til de blir lett gylne slik at aromaene kommer bedre frem. Pass godt på så ikke det svir seg, for dette går fort mot slutten!

Pisk lett sammen egg, Sukrin gold og vanilje i en bolle. Grovhakk nøttene og bland sammen det tørre for seg før du vender det godt inn i eggeblandingen. Ha blandingen over i en passende form kledd med bakepapir. Jeg brukte omtrent halvparten av en liten brødform, så hvis du lager dobbel porsjon vil nok en liten brødform passe perfekt (litt avhengig av hvor tykke du vil ha dem). Bruk baksiden av en skje til å presse blandingen litt sammen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 15–20 minutter, eller til overflaten er lett gyllenbrun på toppen. Avkjøl helt før du deler den opp i passende biter.

Hver bar gir 125 kcal.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Søtpotetnachos

Deilig pitapizza helt for deg selv!

Chiagrøt med mangopuré

Lag deilig nøttesmør av mandler

Annonse

Få en sunnere livsstil med Vektklubb!

Nå får du Vektklubb-medlemskap i 6 måneder for kun 99,- per måned. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Siste sjanse! Bestill før:

2dager

12 timer

53minutter

17 sekunder

Du kan nå betale med

*Ordinær pris for 6 måneders medlemskap er 199,- per måned. Etter bindingstiden fornyes samtlige medlemskap til ordinær pris frem til oppsigelse.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2021 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her