TURMAT: Ta med en hjemmelaget energibar i sekken! De er perfekte som nistemat.

Oppskrift på hjemmelaget energibar

Publisert: 2023-01-24 10:58

Smakfulle energibarer som passer både på tur og som mellommåltid i hverdagen.

Energibarer er populære som mellommåltid, før eller etter trening, som niste på tur eller når du er på farten og bare må ha noe mat.

I butikkhyllene bugner det av energibarer og proteinbarer i alle mulige smaker, men det kan være vanskelig å hvilke som er sunne.

– Ikke er stort bedre enn godteri, har Vektklubbs matspaner tidligere uttalt i en test av Mellombar og müslibar.

Lager du energibarer selv har du full kontroll på ingrediensene og du kan tilpasse oppskriften etter din egen smakspreferanse.

Karianne Thommesen har laget en oppskrift som hun gjerne deler med Vektklubbs lesere. Energibarene er laget av havregryn, nøtter og kokos og søtsatt med sukkererstatning.

Vi deler også en oppskrift laget med havregryn og peanøttsmør, søtsatt med vanlig sukker, om du heller foretrekker det:

Havrebar med peanøttsmør og mørk sjokolade

Til 24 barer, cirka 215 kcal per bar, trenger du:

  • 9 dl lettkokte havregryn
  • 200 gram sukker
  • 3 stk egg
  • 3 stk eggehvite
  • 350 gram (1 glass) peanøttsmør
  • 100 gram mørk kokesjokolade
  • 100 gram tørkede tranebær

Slik gjør du det:

  1. Ha havregryn, peanøttsmør og sukker i en bolle. Tilsett egg og eggehviter.
  2. Hakk sjokoladen i biter. Ha bitene i sammen med tranebær eller rosiner. Rør fort og godt. Fordel massen til en jevn firkant ca 20 x 30 cm på en stekeplate med bakepapir.
  3. Stek barene midt i ovnen ved 160°C i cirka 25 minutter.
  4. Skjær opp barene i passelig størrelse, for eksempel i 4 x 10 cm. Avkjøl på rist.

Oppskriften er laget av Brodogkorn.no

Se næringsberegning av oppskrifter (kun Vektklubb-medlemmer)

Müslibarer med nøtter og kokos

Pakk de gjerne inn med litt matpapir så blir de enklere å spise uten søl.

Til 5 barer (cirka 125 kcal per bar) trenger du:

  • 1 stk egg
  • 15 gram Sukrin gold
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts havsalt
  • 50 gram havregryn
  • 35 gram hakkede nøtter
  • 15 gram kokosmasse
  • 15 gram rosiner

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Legg nøttene på et stekebrett og sett dem inn i ovnen mens du gjør klart resten. Nøttene skal stekes til de blir lett gylne slik at aromaene kommer bedre frem. Pass godt på så ikke det svir seg, for dette går fort mot slutten!
  2. Pisk lett sammen egg, Sukrin gold og vanilje i en bolle.
  3. Grovhakk nøttene og bland sammen det tørre for seg før du vender det godt inn i eggeblandingen.
  4. Ha blandingen over i en passende form kledd med bakepapir. For eksempel halvparten av en liten brødform, så hvis du lager dobbel porsjon vil nok en liten brødform passe perfekt (litt avhengig av hvor tykke du vil ha dem).
  5. Bruk baksiden av en skje til å presse blandingen litt sammen.
  6. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 15–20 minutter, eller til overflaten er lett gyllenbrun på toppen. Avkjøl helt før du deler den opp i passende biter.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her