Kreativ Catering

VK-kokken: Fugl med tørrhetsgaranti

Publisert: 2013-05-29 14:43

La oss like gjerne innrømme det; helstekt kalkun er egentlig tørr og kjedelig mat.</p><p>

Jan Petter Lynau / VG.

Den velkjente gule pappesken rommer en standarisert fuggel som er umulig å få jevnt stekt uten å la den stå på svak varme i ukesvis.

Når det medfølgende steketermometeret spretter opp, er mesteparten av kjøttet garantert tørt. Legg heller termometeret ved siden av fuglen og lat som om det er fyrverkeri, da får du i det minste en slags opplevelse…

Og løsningen?

Del beistet i mindre biter! Da får du kontroll over temperaturen.

Da jeg gikk i læra fikk vi inn et kalkunmonster på 24 kilo. Det ble mat av den også, men ingen med vettet i behold ville prøvd å steke den hel.

Serveringstips:

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Kalkunspyd med mango og sesam

Til 4 personer

600 g kalkunfilet, eller utbeinet kalkunlår
1 stk mango
1 ss hvite sesamfrø
1 ss sorte sesamfrø
Salt og pepper

Slik gjør du det:

Ta bort skinnet, slik at du har rent kjøtt. Skjær kjøttet i fingerlange stykker som er to fingre brede. Bland sesamfrø og vend kalkunstykkene i sesamfrø. Krydre med salt og pepper. Tre kalkunbitene på trespyd.

Stek stykkene gyllene i varm panne med litt soya, raps eller solsikkeolje.

Skrell mango og kutt den i biter. Server kalkunspydene med mango og f.eks kokt ris, lime, hjertesalat og frisk koriander.

Hvis du ikke har kalkun, eller får tak i det, kan du fint bruke kylling til denne retten.

Med tilbehør gir retten 390 kcal.

Se oppskriften her

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her