VELG SMART: Det indiske kjøkken kjennetegnes ved bruk av krydder som gurkemeie, ingefær og koriander. Indiske retter kan være både søte eller sterke, lette eller fete - alt etter din preferanse. Det kan være lurt å velge smarte ingredienser om du holder et øye med kaloriene.
VELG SMART: Det indiske kjøkken kjennetegnes ved bruk av krydder som gurkemeie, ingefær og koriander. Indiske retter kan være både søte eller sterke, lette eller fete - alt etter din preferanse. Det kan være lurt å velge smarte ingredienser om du holder et øye med kaloriene. Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Asiatisk vintermat med slankevri

Nussara Guldberg
Publisert: 2016-01-11 11:32

Gi forbrenningen et kick med spicy asiatiske smaker. Her er våre favorittmiddager fra det asiatiske kjøkkenet, som både er smakfulle og slankevennlige!

Enten du elsker indisk eller thai - vi har samlet et knippe middager inspirert av Asia. I hver oppskrift har vi valgt de sunneste råvaremulighetene, uten at det går ut over smak. Tvert imot er de mettende og varmende. Dette er middager hele familien vil elske, uten å komme i veien for en sunn og mager linje.

For flere sunne oppskrifter ta en titt på Nussara Guldbergs blogg Justanotherfoodstory.com eller på Instagram @justanotherfoodstory.

Indisk grønnsaksdal (356 kcal)

Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com
Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Linsesupper er mettende og næringsrike middager med formidabelt proteininnhold. I denne indiske linsedalen har vi brukt grønnsaker i sesong, blomkål og flaskegresskar. Begge passer bra sammen med krydret briyani. Oppskriften er inspirert etter en tur på Krishnas Cuisine i Oslo.

Ingredienser til 4 porsjoner

2 ss olje
2 ts sennepfrø
2 ts spisskummenfrø
3 laurbærblader
1 stk gul løk, finhakket
1 stk frisk rød chili, finhakket
2 ss finhakket ferskingefær
2 medium fedd hvitløk, finhakket.
1 liter vann
2 dl kokte røde linser
1 boks kokosmelk
1 1/2 ts salt
2 ts malt gurkemeie
1/2 stk flaskegresskar, kuttet i biter
1 stk blomkål, deles i buketter
1 ts garam masala pulver
2 ss limesaft

Slik gjør du det: Varm olje over middels høy varme i en stor gryte. Fres sennepsfrø og spisskummenfrø til frøene begynner å poppe.
Tilsett deretter løk, chili, ingefær og hvitløk og stek under omrøring av og til, til løken begynner å brune.
Ha i laurbærblader, vann, linser, kokosmelk, salt og gurkemeie i gryten. Kok opp under omrøring.
Ha i flaskegresskarbiter og blomkålbuketter, og la det putre. Rør av og til. Når grønnsakene er knapt møre kan du skru av varmen og rør til slutt inn garam masala og limesaft.
Server som den er eller med basmatiris og naanbrød.

Spar oppskriften til senere (kun VK-medlemmer)

Vegetarisk wonton-suppe (338 kcal)

Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com
Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Hvem elsker ikke dumplings? Her har du den klassiske kinesiske dumplingsuppen som kan lages med alle slags fyll. Her for anledningen med frisk vegetarfyll. Hvis du heller vil ha kjøtt kan tofuen byttes ut med mager svinekjøttdeig. En favoritt som hele familien vil elske.

Ingredienser til 4 porsjoner

Wontonfyll:
1 ss olje
350 gr tofu, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss fersk ingefær, fikhakket
65 gr fersk spinat, hakket
1 ss østersaus
1ss soyasaus
1 ts sesamolje
1/2 ts hvitpepper
wonton wrap (finnes i asiatiske butikker)

Suppe:
1 liter grønnsakskraft
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje

Slik gjør du det: Varm olje i en panne og stek tofu, hvitløk, ingefær og spinat til de er gyldne og ha i resten av ingrediensene.
Fyll cirka en halv teskje med tofublanding i wontonwrap og wrap som en tortellini.
Legg wonton i kokende kraft til de flyter opp. Da er de ferdige.
Pynt med frisk vårløk.

Oppskriften kan du lagre som en favoritt her (kun VK-medlemmer)

Kylling briyani (304 kcal)

Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com
Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Indisk trenger ikke være lesset med fløte eller smør. Vi har laget en deilig krydret kyllingrett med naturell yoghurt.

Ingredienser til 4 porsjoner

Marinade:
270 gr naturell yoghurt
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts fersk ingefær (15 gr), finhakket
1 ts chilipulver
1/2 ts salt
500 g kyllinglårfileter, kuttet i store biter

La kyllingbitene marinere i kjøleskapet mens du lager resten av retten.

Tomatblanding:
1 ss olje
1 hel kanelstang
1 ts kardemomme
3 stk hele nellik
1 ts fersk ingefær
1 stk gul løk strimlet
1 ts korianderpulver
1 ts gurkemeie
2 ts chilipulver
4 stk store tomater, i små kuber
1 ts tomatpure
1/2 ts salt

Slik gjør du det: La tomatblandingen småkoke i pannen til tomatene er møre. Ha i kylling med yoghurtmarinade og la det koke i cirka 30 minutter eller til kyllingbitene er gjennomkokte.
Server med nykokt basmatiris (ikke med i kaloriberegningen) og pynt med fersk ingefær, koriander og mynte.

Merk oppskrift som favoritt her (kun VK-medlemmer)

Thaiinspirert Pad see ew

Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com
Foto og oppskrift: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Populær lunsj og frokost i Thailand, gjerne kjøpt som street food. Her har vi fornorsket den litt og gjort retten til en mer hverdagsvennlig nuddelwok med magert svinekjøtt.

Ingredienser til 4 porsjoner

1 ss olje
1 fedd hvitløk
250 gr svinekjøtt
1 egg
200 gr risnudler
1/2 stk brokkoli
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1/2 ts hvit pepper
1 ss eddik
1 ts sukker
1ss ketjap manis

Slik gjør du det: Legg risnudler i varmt vann og la det mykne.
Kutt brokkoli og svinekjøtt i biter, og finhakk hvitløk.
Bland sammen østerssaus, soyasaus, fiskesaus, eddik, sukker og ketjap manis.
Surr hvitløk i en wokpanne med olje til de er gyldne, ha i svinekjøtt og stek til de er nesten gjennomstekte, og ha i egg. Ha i brokkoli og risnudler, rør godt sammen og tilsett til slutt sausblanding.
Wok og rør jevnlig til sausen er kokt bort.
Pynt med chiliflak og hvit pepper, og dryss over med limesaft.

Gi oppskriften terningkast her (kun VK-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Kos deg med vafler uten dårlig samvittighet

Så mye lørdagsgodt kan du spise

De 5 beste treningsøvelsene som gir maks utbytte

Dette gjør deg oppblåst - og slik blir du kvitt det

Salaten også menn blir mett av!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her