SLANKEVENNLIG: Norske epler er definitivt et av høstens høydepunkter. Perfekt til bruk i saftige og magre muffins.

Eplekakemuffins til under 100 kcal

Publisert: 2014-09-30 15:46

En vanlig muffins kjøpt i butikk gir nærmere 400 kcal per stykk. Disse gir 90 kcal.<br />

Hilde Kyllo er matbloggeren bak Bondefrk.com.

Ikke spar på kosen, spar heller kaloriene.

Ved å lage muffins med en høy andel epler, bytte smør med kesam og bruke søtstoff fremfor sukker kan du kutte kalorimengden drastisk!

Høstens norske epler er fremdeles å få tak i enten på en gren nær deg eller i butikken. Matblogger og bidragsyter til Vektklubb.no, Hilde Kyllo, har laget en enkel og god oppskrift på deilige eplekakemuffins, som passer perfekt for deg som ønsker å ta litt sunnere valg i hverdagen.

Noen er så heldige at de har en eplehage som fylles av syrlige, friske og gode epler. Ofte kan det bli store mengder frukt og da er det gøy å kunne bruke eplene til sunn bakst. For resten av oss finnes heldigvis epler i butikken året rundt.

Disse muffinsene både lukter og smaker som nybakt eplekake, men inneholder kun en brøkdel av kalorien, i tillegg til at de er veldig enkle å lage.

Nytes gjerne til ettermiddagskaffen eller putt et par muffins i matboksen og ta de med til søndagsturen i det nydelige høstværet.

Til 8 muffins trenger du:

2 egg
2 dl havremel
0,5 beger mager vaniljekesam
2 epler
4 ss sukrin gold (eller brunt sukker)
2 kanel

Slik gjør du det:

Kutt eplene i små biter eller terninger og legg de i en pose med 2 ss sukrin gold og 1-2 ss kanel. Bland det godt sammen. To egg piskes lett med 2 ss sukrin gold. Bland vaniljekesam sammen med eggene og ha deretter i de tørre ingrediensene. Tilsett eplebåtene til slutt.

Fordel røren i muffinsformer og stek de i ca 20 minutter på 175grader. Antall muffins avhenger av hvor store muffinsformer du har, men jeg fikk 8 små muffins.

PS! Denne oppskriften gir mye eplebiter i hver muffins, som gjør muffinsene til et magert og kalorifattig valg sammenliknet med vanlige muffins. Ønsker du litt færre eplebiter og litt mer muffinsrøre kan du doble oppskriften uten å doble eplemengden.

Flere sunne epleoppskrifter:

Andre oppskrifter med eple:

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her