Bak grove superbrød i helgen
Få ting slår rykende ferskt brød eller knekkebrød til frokostbordet. Her er fire oppskrifter på deilige brød og knekkebrød.
Knekkebrød er en super måte å få i seg sunne næringsstoffer fra frø og nøtter. Blogger Eirin Kristiansen deler sin beste oppskrift.
Eirin Kristiansen er kvinnen bak bloggen eirinkristiansen.no og er en stor profil i sosiale medier. Hun deler om sin hverdag og tips om alt fra mat til mote. På bloggen skriver hun at hun blant annet brenner for en sunn og glad livsstil.
For Eirin er en god frokost nøkkelen til en god dag, derfor har hun delt oppskriften på sine favorittknekkebrød - som såklart er hjemmelaget! Knekkebrød er sunt og mettende, og inneholder mange næringsstoffer. Du kan gjerne prøve deg frem og ha i det du liker aller best, eller du kan lage de akkurat som Eirin. Oppskriften finner du under bildet.
TØRT FØRST: Bland det tørre først, så blir det lettere å få en jevn blanding.
Foto: Eirin Kristiansen, eirinkristiansen.no
Dette trenger du:
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
60 gram hasselnøtter
125 gram mandler
2 ss fiberhusk
5 dl vann
1 ts salt
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 150 grader og bland sammen alle ingrediensene. La røren svelle i noen minutter før du brer den i et tynt lag utover et bakepapir. Rut opp knekkebrødene og stek dem først 30 minutter på øverste rille, og deretter 30 minutter på nederste rille. Når de er ferdig stekt avkjøles de på rist slik at de blir crunchy og gode. Skulle de likevel bli litt seige – sleng risten inn i ovnen på varmluft i noen minutter. Da blir de garantert sprø! Oppbevares tørt, gjerne i en boks med en lett duk over, eller rett og slett bare på risten i ovnen. Jo tynnere knekkebrødene lages, jo bedre og sprø blir de!
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Få ting slår rykende ferskt brød eller knekkebrød til frokostbordet. Her er fire oppskrifter på deilige brød og knekkebrød.
Søtpotet er godt, søtt og kan brukes til så mye! Prøv denne oppskriften hvis du vil ha hjemmelaget og sprø søtpotetfries som tilbehør til middagen.
Chiafrø er proppfullt av omega-3 fettsyrer og fiber. Dessuten er de kalorifattige, så superfrøene er perfekt som et tilskudd i frokosten (eller desserten) din.
Få den ultimate helgefølelsen uten at det går på bekostning av kaloribudsjettet.
Blogger Eirin Kristiansen har laget en spennende og smakfull salat - perfekt for en kveld du er fysen på noe søtt og godt.
Blogger Eirin Kristiansen digger å leve sunt, og har laget en kremet avokadopasta som du kommer til å elske!