Nussara Guldberg

Sunt påskegodt du kan lage selv

Publisert: 2017-04-10 11:38

Appelsin med sjokolade, sunnere marsipan og sjokoladeegg med appelsinkrem. Her er tre gode oppskrifter på sunnere påskegodt du kan unne deg!

Påskemarsipan er godt, men dessverre nokså kaloririkt. Vanlig kjøpemarsipan består som regel av kun én tredjedel mandler. Resten er sukker, melis og flytende glukose – altså sukker i tre ulike former.

– Lager du marsipanen selv med hele mandler med skallet på, får du mer fiber, tyggemotstand og det metter mer, forteller matblogger Nussara Guldberg som også er utdannet matteknolog.

For Guldberg, bak bloggen Just Another Food Story, er det viktig at påskegodtet er enkelt og raskt å lage, og at du kan finne de sunne ingrediensene i vanlige matbutikker.

– Påsken er fargerik, det har jeg prøvd å gjenspeile i de grove marsipankulene og appelsinbåtene med sjokoladetrekk, sier Nussara.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Full kontroll

– Et poeng med å lage mat og søtsaker selv er at da får du full kontroll på hva du får i deg, sier Hilde Kyllo som har laget en oppskrift på sjokoladeegg med appelsinkrem.

Kyllo er utdannet helse- og treningsterapeut og brenner for å inspirere andre til en sunnere og mer aktiv hverdag.

Flere påskeoppskrifter: Søt og sunn appelsinpåske

– Det er viktig at søtsakene gir meg påskevibber, som ved å bruke appelsin. Når sjokoladen i tillegg er formet som et egg blir påskekosen fullkommen, sier Hilde.

Eggeskålene kan nok være litt krevende å lage, men det er ikke altfor vanskelig, forsikrer Hilde. De kan også lages kvelden i forveien.

Her er tre sunne påskeoppskrifter:

Appelsinbåter med sjokoladetrekk og tre ulike strøssel

av Nussara Guldberg

Nussara Guldberg

20 båter (23 kcal per stk.)

2 stk. appelsin
50 g mørk sjokolade
20 g frysetørket knuste bringebær
20 g knuste pistasjnøtter
20 g kokosmasse

Slik gjør du det: Smelt sjokolade i en bolle over et varmt vannbad. Skrell appelsin og del de i båter. Dypp appelsinbåtene først i smeltet sjokolade og deretter i enten tørkede bringebær, knuste pistasjnøtter eller i kokosmasse.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer)

Sjokoladeegg med appelsinkrem

av Hilde Kyllo

Hilde Kyllo

10 egg (70 kcal per stk.)

2 plater mørk sjokolade 70 % kakao

Ostefyll:
2 gelatinplater
½ appelsin
100 gram Philadelphia light
1 ts ekte vaniljepulver
1 ts gurkemeie
2 ss vann

Slik gjør du det:
Bruk tomme eggeskall som du surrer med plastfolie. Press bunnen forsiktig ned slik at du får en liten flate så sjokoladeskallet står støtt når du skal fylle det med ostekrem.

Hilde Kyllo

Smelt sjokolade over et vannbad og la sjokoladen avkjøles litt før du dypper eggene nedi. Dypp 1/3 av egget ned i sjokoladen.

Avkjøl eggene på bakepapir i kjøleskap. Gjenta hvis du ønsker en tykkere skål.

Avkjøl i minst 3 timer før du fjerner egget og deretter plastfolien.

Hilde Kyllo

Legg gelatinplatene i vann.

Fjern mest mulig av skinnet på appelsinbåtene og finhakk de.

Bland sammen smøreosten, vaniljepulver og gurkemeie.

Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de i 2 ss kokende vann. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører.

OBS! Appelsinkremen må være kald før den fordeles i sjokoladeskålene.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer).

Grov nøttemarsipan med sjokolade og kokos

av Nussara Guldberg

Nussara Guldberg

20 kuler (109 kcal pr. stk.)

3 dl mandler med skall
7 stk. dadler uten sten, kuttet i biter
2 ss lønnesirup
3 ss appelsinjuice (ca. halv appelsin)
100 g mørk sjokolade, smeltet
30 g kokos
1/2 ts gurkemeie

Slik gjør du det:
Kjør hele mandler med skall, dadler, lønnesirup og appelsinjuice i en blender eller i en food prosessor til en grov masse.

Smelt sjokolade i en stor bolle over et varmt vannbad.

Bland kokosmasse og gurkemeie sammen. Ha i gjerne mer gurkemeie, dersom du vil ha enda mer gulfarge.

La små kuler, dypp i smeltet sjokolade og dryss kokosmasse over.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer)

ANNONSE: I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Så mye snacks får du for 200 kcal

Hjemmelagde grønnsaksdipper

Søt og sunn appelsinpåske

Fem «usunne» hurtigmiddager gjort sunne

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her