Nussara Guldberg / Just Another Food Story

Bananis med mørk sjokolade og hasselnøtter

Publisert: 2015-07-03 16:11

Glem fløte, det er bananer som gjelder!

For har du overmodne bananer er du bare en fryser unna en supersunn «iskrem». Den anvendelige frukten bør fryses i minst to timer, før du har den i en blender, food prosessor eller bruker en stavmikser, for å lage en sunn variant av sommerens avkjølende favoritt.

Smaken kan du variere i det uendelige. Tilsett kakao for sjokoladeis eller frosne bær for en fruktigere smak.

Sjekk også: Nicecream med tre ingredienser

Matblogger og tidligere bidragsyter til Vektklubb, Nussara Guldberg, står bak denne bananisen som har fått fem stjerner i Vektklubbs oppskriftsdatabase (kun for medlemmer).

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Oppskrift på bananis med sjokolade og hasselnøtter

Til 8 små ispinner (107 kcal per stykk) trenger du:

1 stk. banan
2 dl mandelmelk (eller vanlig melk)
0,5 stk. vaniljestang
0,5 stk. vaniljesukker
2 ss lønnesirup

Topping:
50 gram sjokolade, mørk
30 gram hasselnøtter

Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i en blender, hell blandingen i isformer og frys ned.
Før servering: Ha litt smeltet mørk sjokolade over den frosne bananisen og dryss hakkede hasselnøtter over.

Enda enklere

Stikk en pinne i skrellet banan og legg i fryseren. Voila, der har du en lettvint variant av bananis. Enklere blir det ikke!

Du kan også rulle banan i smeltet sjokolade eller søte urter som mynte eller sitronmelisse før du fryser den.

Simen Grytøyr / VG
Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her