Grodd fast i gamle vaner? VK-kokken har trukket opp denne deilige suppeoppskriften, med høstens beste røtter. Prøv den du og!

Ny oppskrift fra VK-kokken: Bare rot!

Publisert: 2013-11-12 16:25

Høstens friske rotgrønnsaker og sopp trenger ikke spesielt mye hjelp for å stimulere smaksløkene og dine andre sanser. </p><p>

Vektklubb-kokk Tommy Østhagen.

Persillerot, sellerirot, gulrot, kålrot, nepe og pepperot er noen av mulighetene du har til å lage sunn, næringsrik, fargesprakende og smakseksplosiv mat som gjør seg spesielt godt en mørk høstkveld.

Disse råvarene er krydder i seg selv. Alt annet enn litt salt og pepper er overflødig. Den enkle metoden er vel så god som alt annet; vask og skrell grønnsakene og hogg dem i passende biter. Tilsett sopp og la alt putre til grønnsakene er møre. Du har nå laget en variant av fersk og klar suppe som strutter av smak.

Er du på proteinjakt, kan du også tilsette kjøttbiter, kylling eller fisketerninger. De gjør retten enda mer mettende, og henter masse smak fra grønnsakene.

Som om ikke det var nok, er dette billig mat, og rotgrønnsaker kan tilberedes på en rekke måter. De kan ovnsbakes, pannestekes, moses til puré og friteres til sprø chips.

Men vil du tilbake til røttene og enkeltheten, holder det med litt vann, salt og pepper.

Rot i vei!

Rotgrønnsaksbuljong med sopp

100 gram selleri
100 gram gulrot (ca 2 stk)
100 gram persillerot
100 gram kålrot
100 gram purre
200 gram sopp sjampinjong, kantarell, eller annen skogsopp
1 fedd hvitløk
1liter vann
Smak til med salt og pepper

Slik gjær du det:

Rotgrønnsakene vaskes rene og skrelles. Kuttes deretter i terninger. Soppen renses for jord og barnåler. Ha alle grønnsakene i en kjele og ha på vann. La det småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Hvis du vil ha mer proteiner i suppa, kan du tilsette terninger av kylling, svin eller fisk som trekkes i suppa til det er mørt. Server med grovt brød.

Se kaloriberegning av supper her

Se alle VK-kokkens oppskrifter her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her